Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Évente egyszer, a hagyományok szerint motorcsónakokkal kergetik ki a partra az állatokat, majd ott szépen kézzel szétkapják őket, csudálatos vérfürdőt rendezve! via index.hu

19 hozzászólás

 • Wundermax 2015. július 24. 23:52

  1
  lol bocsesz a címért
 • kockaluca 2015. július 25. 00:26

  2
  :D :D ezek egy disznó vágáson mit művelnének? :D
 • Matula #2 2015. július 25. 00:45

  3
  @kockaluca: Én is erre gondoltam,de ők egy évben egyszer teszik meg.Most ha a hagyományos disznóvágást egy napra tennénk egy helyszinen akkor egy brutálisabb videó lenne.Több ezer disznó visitozna .Pár bejátszás ahogy leszúrják őket biztos kiverné a biztositékot a gyengébb idegzetűeknél. kalap
 • Fritzi 2015. július 25. 00:46

  4
  Remélem legközelebb Godzillát kergetik ki a vízből...
 • kockaluca 2015. július 25. 00:55

  5
  @Matula: na ja, én is erre gondoltam, csak nm fejtettem ki...! :D
 • [ törölt felhasználó ] 2015. július 25. 09:24

  6
  Pilot Whale: magyarul gömbölyűfejű-delfin, bár ilyen apróságokkal nem szoktatok itt törődni. Cserébe már a "Halál ezer arca" c. filmben is megemlítik a Feröer szigeteki delfin mészárlást, ami egyébként egy szép néphagyomány, és tényleg egy kissé hasonlít a disznóvágásra.
  (http://) kitekinto.hu/global/2009/03/01/brutalis_meszarlas_vagy_a_tuleles_zaloga/#.VbM5aLPtlHw
 • BituMan 2015. július 25. 13:11

  7
  azért vágják hogy legyen mit enni (legalábbis régen azért vágták, most szerintem exporttal tudnának kaját szerezni) az meg hogy most ez miért is brutális, azt nem értem... átvágják a gerincvelőt, és kb azonnal halott a jószág... a természetben ez hogy megy? az gepárd elkap egy gazellát, megfojtja, aztán a végén lehet nem is ő eszi meg, mert arra csámborog egy hiéna... na most hol szenved többet a jószág? ugyanis ez határozza meg a dolgok brutalitását (akkor is ha az a gepárd nem fogja ezt fel)... ugyanilyen mészárlás megy akármilyen vágóhídon és az lényegtelen dolog hogy azokat a jászágokat arra tenyésztik... nem igazán szeretem az ilyen feltűnési viszketegségben szenvedő "sötétzöld" embereket, mindenféle logika, vagy ismeret alapján tiltakoznak valami ellen, sokszor suni módon megjátszva dolgokat, aztán még azt várják hogy más sajnálja őket...
 • Wundermax #7 2015. július 25. 13:28

  8
  @BituMan: jó, de delfineket és bálnákat tömegesen lemészárolni az nem azonos a halászattal. Ingyen húsér meg bárkiből barbár állat válhat egy távoli kis szigeten.
 • Optikus 2015. július 25. 13:29

  9
  Összehasonlítva:
  A világon nagyjából 1 milliárd sertés él.
  A bálnák világállománya is többmilliós nagyságrendű.

  A Feröer szigeteki vadászat jellemzője azonban a kegyetlenség.

  A vadászok kétkilós kampókat akasztanak a még élő állatok orrnyílásába és húsába, hogy jobban kézre essenek, s a partra húzhassák őket. Ezután bálnakéssel próbálják elvágni a jószág ütőerét, de ez a folyamat akár fél órát is igénybe vehet, mivel az áldozat egyfolytában vergődik, próbál kiszabadulni a fogságból. Ezenkívül vannak kevésbé szakavatott vadászok is, akik sokszor első alkalommal próbálnak gyakorlatot szerezni a bálnagyilkolás mesterségéből. (:
 • Wundermax 2015. július 25. 13:38

  10
  a javításokért meg köszönet az ismeretlen adminnak! ...mégiscsak jók valamire:D
 • JohnFly 2015. július 25. 13:54

  11
  Ha sertést vágunk, az előző este az ól karámjába kicsukott jószághoz berontunk, egy ajtólappal ketten-hárman a falhoz szorítjuk. Egyikőnk a sertéslövő pisztolyt a jószág homlokához nyomja, majd eldördül a lövés, mely egyetlen pillanat alatt eltörli pocánk zöld legelőkről dédelgetett álmait. Ezután jön a kivéreztetés, és pár perc múlva a pörzsölés. A Disznó nem érez fájdalmat egy percig se, és az ijedtség is csak 25-30 másodpercig tart.
  Mi így csináljuk, habár láttam már egy kicsivel kegyetlenebb módszert, is, hogy élve húzták ki a jószágot az ólból, de az sem ér fel ahhoz, amit a japók csinálnak a delfinekkel.
  Azok az állatok órák hosszat nézik társaik lemészárlását, és mivel érzelmileg és értelmileg fejlett fajról van szó, biztosak lehettek benne, hogy ennél borzalmasabb véget keresve sem találhatnánk a világban.

  Hallottam én is olyanról, aki kalapáccsal verte agyon a disznót.......háááááát, ő lehet, hogy japán volt előző életében lol
 • tibi03 2015. július 25. 14:03

  12
  Hát igen. Az emberek állatok! És még csodálkozunk, ha ellenünk fordul a természet! Nem hiszem el, hogy ezt nem lehetne humánusabb módszerrel megcsinálni. Itt nem arról van szó, hogy szerencsétlen halászoknak nincs pénzük felszerelésre, mert már az éhhalál szélén állnak, és ez a utolsó opció, hogy élelemhez jussanak. Ez náluk egy hagyomány, amire k*va jól rá lehet fogni egy mészárlást, ahol a sok aberrált köcsög kiélheti a beteges vágyait, és büntetlenül öldökölhet.Aki szerint ez normális, és teljesen elfogadott dolog...hát, nem szívesen kerülnék olyan helyzetbe, ahol az ő morális döntésén múlik az életem. Remélem azért akad hősi halott, ezek között a seggfejek között is, mint a bika futtatásokon!
 • cancer 2015. július 25. 15:35

  13
  Valószínű, hogy a túlszaporulat miatt vannak az évenkénti ritkító vadászatok. Ez megvan mindenhol a világon ha egy faj átlépi a túl sűrű egyedszámot egy adott területen.

  Zöldek ide zöldek oda ezt a szaporulat ritkítást meg kell tenni különben megállíthatatlan lesz a népesedés.
 • tibi03 #13 2015. július 25. 16:29

  14
  @cancer: Nem is ezzel van a gond. Ez érhető is lenne. De! Mi az istenért kell ilyen barbár módszerrel csinálni? Érdekes, hogy csak itt csinálják így! Mert ők nagyon tradíció követők szerencsére. Biztos jó lehet a bálnának, hogy a több száz fajtársa vérében fürödve várja a halált! Félreértés ne essék, ugyanígy elítélem a modern vágóhidakat is, ahol betolnak egy "géplapáttal" egyszerre 20 disznót, mindezt 2 percenként kb. De azok legalább gyorsan elpusztulnak...
 • adriai6 #9 2015. július 25. 17:39

  15
 • Optikus #15 2015. július 25. 19:41

  16
 • Matula #9 2015. július 25. 21:43

  17
  @Optikus: Az az igazi kegyetlenség amit az iszlám állam tesz.Mindenféle kegyetlen módszerrel öl nőket gyerekeket.Persze mindenki csak áll és néz meglepődve.Csak egy normális világban egy pillanat alatt meg lehetne szüntetni az egészet.Ezek után én másodlagos dolognam tartom amit itt tesznek .Elitélem de vannak országok akik léphetnének ellene,de ezek szerint ez sem probléma.
 • opeca 2015. augusztus 13. 18:36

  18
  Feöer szigeteki < moderálva >ok
 • opeca 2015. augusztus 13. 18:37

  19
  Bocsánat, Feröer szigeteki romák!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!