Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Több ezer szemétbe dobott, de még élő kiscsirkéről mutattak be videófelvételt szerdán amerikai állatvédő aktivisták (a felvétel megtekintését csak erős idegzetű olvasóknak ajánljuk). A Mercy For Animals (Könyörületet az állatoknak) nevű csoport szerint tényfeltáró vizsgálatot folytattak az Iowa állambeli Spencerben, a helyi baromfiiparról, és bejutottak a világ legnagyobb csirkekeltő üzemébe.

40 hozzászólás

  • okucim 2009. szeptember 3. 17:06

    16
    Durva Durva! Ugyan MI????
    Mi Zabáljuk két pofára a baromfit! Mer ugye a marha kerge, a disznó büdös, meg ilyenek!!!
    Gondolkodj már, Szerinted marikanéni Ragymaszőllösön annyi csirkét nevel az udvarban hogy elég kelet magyarországnak???
    NEM! Akkor marad a nagyüzem hogy tuggyá enni egy mekcsikkent Ronaldnál!
  • Anon 2009. szeptember 3. 18:32

    17
    Okucim: Szívemből szóltál. Respect!
  • Ningen 2009. szeptember 3. 18:41

    18
    Marikanénihez képest meg ez a kivégzés gyorsabb. A tyúkok/kakasok levágása ennél "kegyetlenebb" szépen elvágják a torkukat, majd hagyják elvérezni, aztán le a fejjel, megforrázni, tolla nem marad és lehet darabolni, sütni főzni és jóllakni.
    ddts-meg pl azt üzenem, hogy látszik kicsit sem vidéken nőttél fel, mert ott az állatlevágások és nyúzások mindennaposak és mind hasonlóan "kegyetlenek".

    vegadili, baromság, én nem adom fel a húst! :D
  • prescher 2009. szeptember 3. 18:42

    19
    nem vagyok vegetariánus, legszívessebben hust hussal ennék, levágom a malacot is, de kínozni az állatokat alávalo, mocskos piszkos, beteggyáva, féreg dolog.
  • malacka007 2009. szeptember 3. 18:46

    20
    Hm, imadom ezt a technokrata ervelest. Nagyuzem vs. Ragymaszollos. A ketto kozott azert leteznek fokozatok.
    Aki evett mar igazi, haznal nevelt csirket, az tudja mi a kulonbseg. Persze a varosi ember nehezebben jut hozza, de megteheti/tehetne.
    A sok irastudatlan, muveletlen, alulinformalt konzumidiotanak meg pont jo a "mekdolalc".
  • nacigabi 2009. szeptember 3. 18:49

    21
    Hagyjuk már a vegákat.Menjenek már ki egy épitkezésre dolgozni ugy hogy csak zöldségeket zabálnak,megnézném hogy hogyan tolnák a talicskák egész nap,tele betonnal,vagy menjenek el kovácsnak,vagy olyan helyre ahol nehéz fizikai munkát kell végezni.Na megnézném meddig birnák ki hogy nem visznek be egy kis energiát,szalonna formájában.
  • Ningen 2009. szeptember 3. 18:51

    22
    jaja szalonna a best! grat
  • prescher 2009. szeptember 3. 18:59

    23
    szalonnát sonkával, és az osszes huvelyes zoldség kozul a kolbász a legfinomabb--megyek vacsorázni
  • zZz 2009. szeptember 3. 19:00

    24
    ezért most eszek is egy kis szalonnát... persze szigorúan paprikávalXD
  • Ningen 2009. szeptember 3. 19:04

    25
    A keményeknek pedig Erős Pista xd
  • prescher 2009. szeptember 3. 19:13

    26
    nem jo ez igy mert a morzya belepotyog ide eeeee
  • n3sh3r 2009. szeptember 3. 19:41

    27
    Szerény véleményem: Azt a kettébaszott rohadt kurva tetves geci betegállat faszok, akik mi vagyunk. Mi vagyunk a "legintelligensebb" faj baszod. Hú de fel vagyok baszva agyilag.
  • peti3001 2009. szeptember 3. 20:19

    28
    Az ember kíméletlen és az is marad,amúgy meg a profit mindenekfelett! MINDEN MÁS LE VAN SZARVA! Ez vérlázító!
  • baygendas 2009. szeptember 3. 21:15

    29
    eddig sem, es ezutan sem fogom megenni oket
  • kovik 2009. szeptember 4. 10:52

    30
    Hát lehet hogy én vagyok a paraszt, de én ebben nem látok különösebben rossz dolgot. Sok millió embernek kell húst adni, amit egyszerűen nem lehet csak nagyüzemi termelésben előállítani. Namost szerintem nem lehet elvárni hogy ahol napjában több ezer vagy tízezer kicscsibe megy át a futószalagon, szépen megfogdosva válogassák ki az életképeseket, vagy ha mégis, akkor nagyon sok plusz költséggel járna, ami a hús árát növelné. Az hogy írtátok hogy mű ízű a húsa, hát istenem. Nem lehet olyan mit amit a nénike a szomszédba etet mindennel. Ha úgy etetnék ezeket is, akkor kb. duplájába kerülne, plusz még a kevésbé drasztikus kiválogatás, összességében kb. 3x annyiba kerülni, akkor meg mindenki fel lenne háborodva hogy drága a csirkehús.
    Úgyhogy ha ezeket az érveket nézzük, akkor nem nagyon lehet találni nagy problémát a dologban.
    Másrészről meg a házi csirke is mikor levágják jobban szenved. Mert ugyebár úgy vágják le, hogy elvágják a nyakát hogy kivérezzen. Na akkor melyik szenved jobban? A kiscsibe, ami csak egy-két pillanatig szenved a darálóban, vagy a nagy csirke, akinek elvágják a torkát. Pl. anno a szomszédomban a csirke elvágott nyakkal még 2 percig szaladgált a kertben.
    Egyébként meg biztos meg van az oka annak, hogy van amelyiket kidobják a többi közül, és csak simán a darálóba megy. Biztos valami oknál fogva életképtelen, és valamit csinálni kell vele, és nagy mennyiségű életképtelen csirkénél ez a legegyszerűbb és legfájdalommentesebb megoldás. Mert ugye nem szenved sokat (darálóba beesik, és 2 pillanat múlva megszűnik mint csibe).
    Az a legnagyobb baj, hogy sok városban élő ember még nem volt disznótorba, nem vágott le csirkét, nem nyúzott nyulat stb, és teljesen másképp értékeli ezeket mint aki már csinált ilyet. Se falun se nagyüzemben nem humánusabb a dolog. Csak annyi hogy nagyüzemben nagyobb a mennyiség. Sőt házi állatok levágása még kevésbé humános módszer. Úgyhogy részemről az állatvédők sok esetben csak egyszerűen nem a földön élnek. Menjenek ki falura/tanyára egy évre, és utána mondják hogy ez rossz.

    Egyébként meg én is sajnálom kicsit az állatokat, de ez már csak így megy. A kicscsibe aranyos meg minden, de egy háziállat, aminek az a sorsa, hogy egyszer levágják, vagy ha életképtelen még kicsit megölik. Ha ez nem így lenne, nem nagyon ennénk csirkepaprikást, grillcsirkét stb.

    Na most jó sokat írtam, remélem nem túl nagy probléma, de nem tudtam rövidebbre fogni, szófosásom van néha :D
  • kovik 2009. szeptember 4. 11:04

    31
    Az elírásokért pedig elnézést
  • kajo #30 2009. szeptember 4. 11:06

    32
    mint azt terran megírta a kakasokat válogatták ki.
  • Sahikan 2009. szeptember 4. 11:08

    33
    kovik szivemből szoltál... én is igy látom a dolgokat :D respect :D
  • kovik 2009. szeptember 4. 11:19

    34
    kajo: nem vagyok én annyira biztos abban hogy csak a kakasokat válogatták ki. Ha meg igen, akkor is mi van. Az üzem nem tudja őket hasznosítani, tehát nem kell. Ezért megy a darálóba, ahol pár pillanat alatt megszűnnek létezni. Szerintem nincs ezzel semmi probléma. Még anno a szomszédba mikor kakas lett a tojásból, és már volt egy, azt is megölték, mert nem kellett, meg ha jól emlékszem nem bírták egymást a kakasok, de erre már nem teljesen emlékszem, régen laktam falun.

    Sahikan: örülök neki hogy nem csak én látom így a dolgokat :D respect :D
  • Sahikan 2009. szeptember 4. 11:22

    35
    kovik , igen, falunn általában csak egy kakas van egy udvaron... a többinek nyissz :D
    legalábbis itt felénk Erdély-országban :D
    respect :D
  • kovik 2009. szeptember 4. 11:29

    36
    Akkor csak jól emlékeztem. Olyan emlékeim vannak, hogy ha esetleg mégis több lenne, akkor nagy eséllyel kinyírják egymást. Csak halkan megjegyzem, hogy egyszer engem is majdnem elkapott egy, egy ellenséges kakast láthatott bennem ami az udvaron volt :D
    Én Heves megyében lakom, egy ideig Tarnaleleszen laktam, ott is csak egyet tartottak egy udvaron.
    respect :D
  • csibefasírt 2009. szeptember 6. 10:07

    37
    Hogy a madárinfluenzában pusztulna el az összes dolgozó és cégvezető egytől egyig!!!!!!!!!!!!!
  • evcsizo 2009. október 26. 16:53

    38
    nem szép látvány,de mi nem tehetünk ellene semmit.... a husi meg finom
  • herceg 2010. május 21. 11:42

    39
    csibefutamlol38 nap múlva a kikelést követően már vágóasztalra kerülnek.
    csak egyétek a teszkós csirkét, attól lesztek erősek:Protfl
  • Rush 2012. január 15. 15:43

    40
    Ez volt az ugye?
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!