Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Balut: fejlődésnek indult, megfőzött kacsaembrió.

A filippínók egyik közkedvelt, leginkább utcán árusított "gyors kajája". Az embrió fejlettségi állapotától függően változhat a borzalom, ami a tojáshéj feltörése után a fogyasztó elé tárul. A lényeg, hogy a kevésbé hegyes oldalán kell feltörni a tojást, mert a másik oldalon a fejlődésből visszamaradt tartalomból képződő, sárga, kemény "gyurma" található. Feltörést követően először a bent lévő "levest" kell kiinni, majd a vastag hártya eltávolítása után az embriót egy nyeletre elcuppogni.
Vegetáriánus létemre szavakkal kifejezhetetlen ez a primitív borzalom.

36 hozzászólás

 • Hollowdrums 2014. február 25. 22:08

  12
  Asszem most behányok.
 • Gpety #11 2014. február 25. 22:13

  13
  @Coller88: Aha, lebuktál. Ha nem írom oda, hogy vega vagyok, akkor nem is hőbörögnél. Neked nem is az a bajod, hogy szerintem primitív, hanem, hogy vega vagyok. Na ez a vicc, ismerem a "fajtádat". :D Maradjunk annyiban, hogy nem kell vegának lenni ahhoz, hogy az ember primitívnek találja ezt, szerintem az emberek nagy többsége nem a hűtőhöz rohan a képek láttán, de még csak nem is elismerően csettint, hogy "ezt itthon is kipróbálom"...
 • Airmen 2014. február 25. 22:38

  14
  Tudtommal a növény is élőlény, tehát a vegák is primitívek :)
  Ez egy teljesen más kultúra.Nem primitívebbek más népeknél.Az hogy nem tetszik az egy dolog :) Ők így élnek.Annyiban igazad van hogy nem fognak az emberek egyből rohanni és félkacsát enni, de minden népnek megvannak a hasonló "hülyeségei", de ez a kultúra része.Nem tetszik, nem kell megnézni :)
 • Gpety #14 2014. február 25. 22:46

  15
  @Airmen: Mi az, hogy "nem tetszik, nem kell megnézni". Én töltöttem fel...
  Igazából az ember úgy ahogy van, primitív, mindegy mit is eszik. Már csak azért is, mert nem tudja elfogadni, hogy mit eszik a másik. Én nem tudom elfogadni ezt, van olyan primitív, aki meg nem tudja elfogadni, hogy nem eszem húst. :D Ha a két szélsőséget nézzük elgondolkodtató, hogy mi az elfogadhatóbb. Elsőre azt gondolnám, hogy ezt azért deviánsabbnak gondolják az emberek, mint a vegaságot, de másodikra lehet nem. Pont azért, mert az ember deviáns. :D
 • adriai6 2014. február 25. 22:57

  16
  na a primitívezést most abba ehet befejezni hagyni mert mind idióták vagytok mert én azt mondom hogy ti mind idióták vagytok és ha én azt mondom hogy ti mind idióták vagytok akkor ti mind idióták vagytok mert én azt mondtam !
 • uramisten 2014. február 25. 23:37

  17
  Felőlem azt esznek, amit akarnak. De asszem ugyanennek a népcsoportnak a mániája évente kihantolni a halottaikat és átöltöztetni. Mindegy minek nevezzük, fehér embernek nem valami bizalomgerjesztő.
 • Airmen #15 2014. február 26. 00:22

  18
  @Gpety: A nem kell megnézni részt nem kimondottan neked szántam, hanem csak úgy általánosságban :) Nekem nincs bajom a vegákkal ameddig nyugodtan falatozhatom a rántott húst meg kolbászt hurkával.Márpedig nyugodtan falatozhatom szóval nekem mindegy. :D És nekem ezzel sincs bajom hogy megeszi a félig elkészült kacsát.Nem megszokott errefelé de mindenki úgy él ahogy neki tetszik :)
 • andalas #13 2014. február 26. 00:58

  19
  @Gpety: jól látod, nem kellett volna odaírnod, hogy vega vagy, ezzel járatjátok le a vegákat. És tudtad hogy az idióták meg egyből ugranak rá, imádom hogy az ilyenek miatt néznek hülyének, ha azt mondanám hullarészegre iszom magam minden nap, vagy kisgyerekeket gyilkolok nem néznének olyan csúnyán rám, mint mikor megtudják hogy nem eszem húst! És ez az ilyen díszvegák miatt van!
  Undorító a kiskacsa megzabálása? A csirkehús megevése? Valaki ezt gondolja, valaki azt. Mindenki azt eszik amit akar amíg nem kínozza az állatokat leölés előtt vagy a megöléssel. (plusz még pár kitétel, de nem írok róla kisregényt)
  Tehát, gondolhatod azt hogy ez undorító és primitív dolog, szerintem is az, de azzal hogy odaírod hogy te vega vagy az más szemébe fölényeskedésnek tűnik.
 • kisokka #19 2014. február 26. 01:04

  20
  @andalas: Leginkább az utolsó mondatban látom a problémát. Valóban úgy tűnik sokszor, hogy fölényeskedés.
 • andalas #20 2014. február 26. 01:34

  21
  @kisokka: igen tudom! Én tiszteletben tartom hogy más mit eszik, nem kezdek el pofákat vágni ha mellettem húst esznek, nem kezdem el megtéríteni őket, nem szólogatok be egy húsevőnek se, és elég jól tűröm mikor bunkóznak velem a vegaságom miatt annak ellenére, hogy én nem bántok egy húsevőt se , sőt, én is készítek húsételt mert a húsevő háziállataimra nem kényszerítem a vegaságot (az ilyeneknek kijárna egy jókora észheztérítő pofon).
  De az ilyen Gpety félék miatt nézik a normálisabbját is segghülyének! :s
  Gpety, attól hogy mi nem eszünk húst nem vagyunk se többek, se kevesebbek, én mindig arra törekszem, hogy ne a csodaember legyek, akire furán néznek, hanem ez természetes legyen hogy valaki eszik húst, a másik nem és ne ez alapján ítéljenek meg, mert mondjuk a legjelentéktelenebb dolog!
 • Gpety #21 2014. február 26. 06:37

  22
  @andalas: Először is, nem vagyok dísz vega, még csak nem is hangoztatom sehol, attól hogy itt leírtam, hogy az vagyok, nem "járatom le a vegákat", pont azért írtam le, mert nekem az a természetes, hogy nem eszem húst. Engem sem érdekel, ha más húst eszik, én még ezt nem tettem senkinek sem szóvá, fordítva már volt rá példa. Kb. 15 éve vagyok vega, mégpedig állatvédelmi beállítottságból, a "díszvega" megszólítást kikérem magamnak, különösen ilyen fölényeskedő körítésben.
  Másodszor is: "De az ilyen Gpety félék miatt nézik a normálisabbját is segghülyének! " Nem, téged az itteni két hozzászólásod miatt nézhetnek segg hülyének, meg nem picit fölényeskedőnek.
  Harmadszor is köszönöm a részletes jellemrajzot és az alaptalan, teljesen valótlan előítéleteket, amiket egy mondat miatt építettél fel, anélkül hogy ismernél is.
  Nem is tudom mi a rosszabb: ha leírom, hogy vega vagyok, ha valakinek ez szúrja a szemét mert ő nem az, vagy ha valaki, aki szintén vega puffog azért, mert valaki más leírta magáról, hogy vega.
 • tom555 2014. február 26. 07:18

  23
  fejezzétek már be a veszekedést,mert közétek csapok!!!!!
  F@sz kivan,de komolyan.Ki a picsát érdekel,hogy ki vega,meg ki nem!!!
  Ki idióta,meg ki nem!!!
  Ezen veszekedtek,apám nem semmi.
  Abba kéne fejezni a sértődést
  szerintem...
 • DogShit 2014. február 26. 08:56

  24
  Hogy megint min vitatkoztok hát beszarok. :D Egy a lényeg, hogy ez kurva undorító akár ki akármit mond. Mi nem vagyunk ehhez szokva és kész. Hányadék fucku Egyetek inkább japán műanyag trutyit. XD rotfl
  www.keptelenseg.hu/keptelenseg/spagetti-japanbol-82583…
 • paraj 2014. február 26. 09:13

  25
  bizonyára rendkívül tápláló
  de egy kacsa azért meg tud nőni több kilósra is, néhány hónapot ha várnának jóllaknak az egész család egy kacsából
 • paraj 2014. február 26. 09:24

  26
  egyébként remek húsvéti szivatás lehet
 • arthodaimon 2014. február 26. 09:50

  27
  Inkább együk meg a vegákat! Biztos van olyan jó az ízük, mint a sertésnek, mert hasonlóan táplálkoznak. Én biztos nem vagyok finom, mert leginkább húst eszem... Bár legutóbb volt két sajtos szendvicsem is, mondjuk kenyér nem volt otthon, ezért azt párizsival pótoltam ki...
 • andalas 2014. február 26. 11:33

  28
  Nektek nem tökmindegy min vitázunk? Nem rajtatok úgyhogy nem értem mi ez a kényszeresség! ;)
 • andalas #22 2014. február 26. 11:34

  29
  @Gpety: ok, nem díszvega vagy! Bocs! Szimplán csak beképzelt!
 • Gpety #29 2014. február 26. 12:47

  30
  @andalas: Olvasd vissza miket írtál, merengj el és rájössz, hogy ha én beképzelt vagyok, akkor te vagy a beképzeltek királya.
 • andalas #30 2014. február 26. 14:22

  31
  @Gpety: ez most itt az óvoda? Higgy amit akarsz, csak zárjuk le, mert megfájdul a fejem tőled!
 • Gpety #31 2014. február 26. 16:47

  32
  @andalas: Nem is tudom ki kezdett el kárálni... Erre mondják: ne szólj szám, nem fáj fejem. :D
 • andalas #32 2014. február 26. 17:11

  33
  @Gpety: és már bölcs mondásokkal is szórakoztatsz, köszi! Hát mi a picsát követtem én el, hogy nem tudsz leállni? rotfl
 • Gpety #33 2014. február 26. 17:28

  34
  @andalas: Miért, te letudsz? :D Egy újabb bölcs mondás, ami illik rád: más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát... :D
 • Maya12 2014. február 26. 18:19

  35
  beteg
 • enyebenye 2014. március 5. 04:08

  36
  Ükapáink a tyúktojásra esküdtek. Mint potencianövelőt fogyasztották tizenvalahány naposan. Az sem lehetett gusztább. Én kipróbálnám még ha nem is fut össze a nyál a számban ha ránézek. Ugyanígy megkóstolok én mindent amit ehetőnek titulálnak és nem mérgező. Érnek kellemes meglepetések.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!