Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Annyira idegesítő, hogy a környékemen 10 autóból 6 ha felkapcsolja a világítást, előzni se lehet miattuk. Nem látni a távolságokat.

18 hozzászólás

 • Pleo április 11. 18:06

  1
  pff, ez most komoly? mármint hogy ez felkerül a netre? aztán meg ide? feltűnőségi viszketegség? vagy csak ennyire egyszerű az emberünk? vagy be akar futni? mondjuk nálunk a való világ is megy, akkor ennek is van létjogosultsága... teljes igénytelenség...
 • kisja április 11. 18:17

  2
  rotfl Én igazat adok neki, de abba a sárgába már megálltam volna
 • noed2 április 11. 18:27

  3
  Az a sárga sárga, mo-n nincs gond, máshol (némethon) már büntetnek érte. Megtudtam azt is, hogy Romániában, ha hátulról belemész valakibe, nem csak te vagy a hibás, hanem a jogsidat is elveszik minimum 3 hónapra.
 • Ethical Hacker április 11. 18:29

  4
  Van egy másik megoldás, hogy befáradsz az Ofotértbe és kérsz egy okkulárét.
 • MJoe április 11. 19:01

  5
  Reklamálni tud, de a sárgánál lefékezni nem.

  Egyébként igaza van: a közlekedök 30%-a idióta.
  De ebben a 30-ban benne van Ő is...
 • Zeemgor április 11. 20:21

  6
  Odaállítanám az elé a "30% idióta" elé! Kíváncsi lennék milyen hangnemben, mit mondana nekik. Valószínűleg akkor is "szétmenne az agya" csak más miatt.
 • Pepejoe #6 április 11. 20:55

  7
  Na és akkor mi lenne? Ha összeverik mint állat, akkor annak a 30% nak lesz igaza? Hát nem.
  Amúgy tényleg jobban észre lehet venni egy akárcsak pislákoló lámpás járművet is, mint egy olyat aminek semmi sincs. Még fényes nappal is. Mocin le sem tudom kapcsolni, se kapcsoló se semmi hozzá, kulcs bele és már megy is.
  Azért én ennyire nem szívnám fel magam az ilyesmin, emberünk kicsit túlvezérelt.
 • Bodeszgabesz április 11. 21:21

  8
  Sok Európai országban nem közelező a nappali menetfény MERT FELESLEGES...!!!!
  Aki nappal jó látási viszonyok között nem lát rendesen az NE VEZESSEN... járjon busszal inkább.

  Köszönöm
 • Alma_ice április 11. 21:37

  9
  A gyári automata nappali menetfényes kocsikkal kell vigyázni, mivel a sűrű ködbe nem kapcsolja a fényszórót, meg a hátsó lámpákat sem, csak elöl világít a sima menetfény. Sok ilyet látni ősszel, és hamar beléjük lehetne rohanni. De ilyen fossal már nem kellene ellepni ezt az oldalt.
 • Jimmybátyó április 12. 08:34

  10
  Ez a kiakadása a ködös időben lámpa nélkül közlekedőknek szólt szerintem!
 • hakapissza április 12. 11:28

  11
  Kanyarodáskor hallom kattog az index, de sávváltáskor már nem. A zöld lámpánál is úgy kanyarodok, hogy a hozzám közelebb lévő sávba érkezzek, (legalább addig míg a felvétel megy). Egyébként ő egy nagyon önzetlen ember lehet. Úgy osztja az észt, hogy közben neki is alig van. barom
 • tepi április 12. 13:34

  12
  Nyomokban van igazság benne amit mond,nekem a kedvencem az autópályán közlekedő nappali menetfényes autók akik esőben sem kapcsolnak lámpát
 • Norbee777 április 12. 15:50

  13
  Én egyelőre csak utasként vagyok jelen az autós társadalomban, de teljesen jogos a kérés! Egy alap szabály: Látni & látszani! Bár ennél már csak az a rosszabb, mikor az idióta baromállat reflektor-fényt használ. Vagy ha normál fényt, csak a fényszóró szarul van beállítva, s nem oda világít, ahova kellene.
 • noed2 április 12. 16:48

  14
  Jogos annyiból minden hozzászólás a szemüveg kapcsán, hogy mo-n 90 a megengedett sebesség lakott területen kívül és az bőven elég arra, hogy mindenkit láss (sok embernek van Suzuki-a a kemény 1.0-ás motorral), autópályán meg mindegy, mert úgyis párhuzamos közlekedés van.

  Viszont, ha te előzni akarsz valakit valamiért (pl. úgy ítéled meg, hogy idiótán vehet, és inkább megelőzöd és otthagyod, minthogy mögötte menjél) és nem tudod felmérni a távolságot egy ilyen barom miatt, az veszélyes lehet.

  Én rengeteget vezetek napi szinten; lakott területen kívül akartam ma az esőben jobbra kanyarodni a kereszteződésben, és a 100 m-re lévő szürke autót se vettem észre kivilágítatlanul, elindultam és le kellett fékeznem miatta, mielőtt arra a sávra értem volna ahol haladt, mert későn vettem észre, és rohadjon meg mindenki aki nem találja meg a világításkapcsolót, és aki az automatára bízza a dolgot az is.

  Az se véletlenül kötelező, hogy lakott területen kívül fel kell kapcsolni a világítást (amúgy belül is, ha olyan az időjárási körülmény), sajnos ezért pont nem büntetnek a rendőrök.
 • Zeemgor #7 április 12. 17:09

  15
  @Pepejoe: Látom sikerült kiragadnod a mondandóm lényegét. Megpróbálom egyszerűsíteni. Nem az a baj , hogy mit mond, hanem az, ahogy mondja. És hidd el egyáltalán nem szívtam fel magam.
 • Pepejoe #15 április 12. 18:44

  16
  @Zeemgor:
  Na, próbáld meg.
  Addig egyszerűsítek én is, az érthetőség miatt.
  1. így gondolom én is, hogy a stílussal van némi gond, nem a mondandójával. De az a 30% csak nem bicskázná már meg, nem vagyunk dzsungelben.
  2. nem neked kell vagy nem kell felszívni magad, E/3-ba van a mondat ha megnézed.
 • Cody78 április 12. 23:13

  17
  Debrecen :)
 • Zeemgor #16 április 13. 11:15

  18
  @Pepejoe: Valóban E/3, elnézést. A Másik részébe a vitának nem mennék bele. Nem ismerlek, nem akarok megbántani senkit . Ha te ezt látod a dologban akkor legyen. Szép napot!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!