Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Több mint 166 km/h-s sebességre képes a világ leggyorsabb traktora, amely ezzel megdöntötte a tavalyi 140 km/h-s rekordot, amelyet a Top Gear Track-tor névre keresztelt traktorja tartott. Az elképesztő sebességet egy feltuningolt JCB Fastrac-kel sikerült elérni egy Angliához közeli területen, arról azonban egyelőre még nincsenek információk, hogy az új rekord bekerült volna a Guiness-rekordok könyvébe. ( videó a végén !!!! :D )

Guy Martin, a híres motorversenyző vezette azt a JCB Fastrac-ket, amellyel Anglia közelében június 20-án megdöntötték az eddigi leggyorsabb traktor rekordját - írja a www.agriland.ie. Martinnak sikerült a járművel elérnie a 166,7 km/h-s sebességet, amellyel így nem csak az Egyesült Királyság, de a világ leggyorsabb traktora is lett a feltuningolt jármű. A korábbi rekordot 140 km/h-s sebességgel 2018 márciusában a Top Gear Track-tor-ja tartotta, amely akkor a Guiness-rekordok könyvébe is bekerült. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a mostani elképesztő sebesség ténylegesen bekerült a rekordok könyvébe.

Forrás: AgriLand

Forrás: AgriLand

A JCB Fastrac-et, amellyel megdöntötték a rekordot, a Formula 1 tervezői alakították át és tuningoltál fel. A titkos projekten hónapok óta dolgozott egy mérnöki csapat, elmondásuk szerint pedig már régi vágyuk volt, hogy megdöntsék a rekordot egy Fastrac-kel. Ahhoz, hogy az új rekord biztos legyen, két külön kört kellett mennie a járműnek, a rekordsebesség pedig a két futam átlagából született meg.

VIDEÓÓÓÓ

6 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!