Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Szerencsével végződött múlt vasárnap (2011.07.10.) egy P-51 Mustang és egy Douglas Skyraider ütközése a Duxfordi Flying Legends repülőnapon Angliában.

Az ütközés nyomán az utóbbi gép elvesztette jobb szárnyának egy részét, ám így is sikerült landolnia.
A másik gép, és pilótája lényegesen rosszabbul járt, de így sincs oka panaszkodni. Az ilyen esetek tűzgolyóval, és kormos halállal szoktak végződni. A P-51 pilótája azonban – megőrizve hidegvérét – a sérült gépet a rendezvénytől távol eső erdős terület fölé tudta még navigálni, mielőtt kiugrott volna… nagyjából az utolsó utáni pillanatokban.Az első hírek még a pilóta töröt karjáról szóltak, később azonban kiderült; zúzódásokkal megúszta. A gép szerencsére nem gyulladt ki a becsapódást követően sem. Ritka az ilyen "szerencsés" kimenetelű baleset, van mit ünnepelni.
Forrás: http://placc.stipistop.com/

5 hozzászólás

 • Lexyke 2011. július 17. 01:36

  1
  gyá úgy félnék még elfelejtenék katapultálni,vagy hogy hívják aztXD
 • Kágyilló 2011. július 17. 12:57

  2
  Jó érzés lehet úgy zuhanni,hogy tudod most nem te irányítasz..grat*
 • fulee9999 2011. július 18. 14:27

  3
  Ő lerakott egy gépet egy szárnnyal. Na EZ igen! :D
 • Shirosaki 2011. július 26. 23:48

  4
  Pont két ilyen gyönyörű gépet kellett összetörni...:(:(
 • Pepejoe 2017. október 8. 12:09

  5
  Ráadásul itt nincs katapult sem, úgyhogy plusz idő amíg kikecmeregsz az ülésből, nyitsz hevedereket, figyelsz, hogy ne akadjon be semmid sehova, kabintető nyitása, mindezek előtt gondoskodni a magasságról és hogy olyan helyzetben legyen a gép, hogy érdemes is legyen kiugrani, ja meg ne ugorj neki valamelyik szárnynak vagy vezérsíknak...utána meg az ernyőzés kivitelezése megint külön szakma, a földet érésről nem is beszélve, hogy ha már eddig életben maradtál, akkor ne ott halj meg a földön vagy legyél nyomorék, hát bakker, a fickó egy űrhidegvérű szőröstökű profi.
  Meg még szerencsés is. :D
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!