Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

22 hozzászólás

 • kisja 2017. május 23. 19:31

  1
  Csoda, hogy nem rántotta ki a gerincít:D
 • farrd 2017. május 23. 21:16

  2
  Mit vártak? Idióta autógyilkosok. Más meg gürizik éveket az önerőért és 10 éves hitelt vesz fel egy Ignisre. Bár tudom ez nem az ő bajuk. Nagyobb nézettséget kaphattak volna ha eladja az S8-at és vesz belőle néhány nyomi autót amit utána elajándékoz. Ez az Audi is ott végzi min a többi: Megkímélt állapotban, hölgy tulajtól eladó. Buzik
 • KillHates 2017. május 24. 00:33

  3
  A végén még sikerült odabaszikázni is egy kicsit a sarkát...
 • LongJohnHolmes #2 2017. május 24. 08:31

  4
  @farrd: Az sem normális, aki autóra hitelt vesz fel. Vagy bármi más fogyasztási termékre.
 • [ törölt felhasználó ] #4 2017. május 24. 10:40

  5
  @LongJohnHolmes: Mondá a bölcs üzletember
 • farrd #4 2017. május 24. 10:46

  6
  @LongJohnHolmes: Akkor Te szerencsés ember lehetsz.
 • LongJohnHolmes #5 2017. május 24. 11:36

  7
  @_voodoo_: Tényleg nem normális. Kölcsönt csak pénztermelő eszközre érdemes felvenni. Számold ki, hogy az autóra felvett kölcsön kamatiért és annak az összes adóvonzatáért mennyit kell robotolj. És most képzeld el azt, hogy azt az időt szabadságon töltöd és nem a bankároknak áldozod. Ha nem megy fejben, akkor vegyél elő egy kockás papírt.
 • Pirattyca 2017. május 24. 11:36

  8
  Van még egy ilyen felállású videó amikór az Audi simán elhuzza a traktort, de az aszfalton volt. Lehet onnan kapták az ötletet az észlények
 • [ törölt felhasználó ] #7 2017. május 24. 12:17

  9
  @LongJohnHolmes: Ha a felvett pénz ténylegesen az autóra kell akkor valóban nem éri meg, bár ez függ a THM-től, és attól hogy milyen előnyhöz jutsz azzal hogy hamarabb lesz meg az autód. Vállalkozáshoz kell, vagy pusztán presztízsből hogy magasabb pozícióhoz jutva még több jövedelemre tegyél szert stb...
  (Vannak olyan körök ahová egy Dacia Logan-el nem lehet bejutni.)

  Vagy pusztán üzleti szempontból; mert jóval nagyobb hasznot hoz neked egy befektetés mint amennyit kifizetsz a banknak a kamatokért. Tehát a bank pénzét használod, nem a sajátodat.
  Ez utóbbit már megléptem párszor. Most ismét sokan meglépik ezt, hiszen úgy hallom már 2,5%-os autóhitelt is kínálnak a kereskedők.
  Ha valóban annyi, akkor az a hülye aki nem vesz fel hitelt.
 • [ törölt felhasználó ] #7 2017. május 24. 12:22

  10
  @LongJohnHolmes: A pénz termelő eszköz a második esetben pont a pénz, amit kapsz a banktól.
  De egy autó is lehet pénztermelő eszköz, még akkor is ha nem viszed bele a vállakozásodba. Persze egy természetes személy, aki fizetésből él és nincs egyéb jövedelme az lehet hogy jobban jár ha rád hallgat, de azért az az alacsony kamat számára is meggondolandó.
 • LongJohnHolmes #9 2017. május 24. 12:40

  11
  @_voodoo_: Amit felsoroltál már profittermelő dolog, ha a kocsi által jutsz előre hasonló sznobok között, akik csak azért adnak neked egy megrendelést, mert drága kocsid van :)
  Én fogyasztási eszközökről beszéltem. Az autó legtöbb embernek egy közlekedési eszköz, ami nem hoz pénzt, a fiataloknak meg potencianövelő.
  És ezért hajlandóak akár egy évet (vagy többet) is robotolni a kamatok fizetéséért a rövid életből.
  Még egyszer. Épeszű ember nem vesz fel hitelt fogyasztási eszközökre. Vegyen olyat, amire éppen futja, vagy gyűjtse a pénzt malacperselyben.
  A 0%-os hitel nem hitel, hanem kölcsön. Az persze, hogy megéri.
 • [ törölt felhasználó ] #11 2017. május 24. 13:03

  12
  @LongJohnHolmes: Nem gondolkozunk egyformán, de így van ez rendjén. :D
  Nem tehetek róla, de ha meglátok egy alacsony kamatlábat, azonnal az üzleti lehetőséget látom benne. Nekem a 6,5%-os hitel is megérné amit használt autóra adnak, de egy átlagembernek is megéri az infláció közeli 2,5-4%-os hitel, még ha nem is egy befektetési zseni.
 • LongJohnHolmes #12 2017. május 24. 13:47

  13
  @_voodoo_: A banknak éri meg :)
 • [ törölt felhasználó ] #13 2017. május 24. 13:54

  14
  @LongJohnHolmes: Inkább az autókereskedőnek. A banknak csak akkor éri meg ha a kereskedőtől is kap valamit, illetve ha az adós nem fizet. De akkor nagyon.
  Egyébként pedig még a hülye is meg tud forgatni egymillió forintot úgy, hogy a hozam több legyen mint 25.000. Forint.
 • LongJohnHolmes #14 2017. május 24. 14:59

  15
  @_voodoo_: Nem tud.
 • cancer #15 2017. május 24. 17:53

  16
  @LongJohnHolmes: Pénzből lehet pénz csinálni. Ha nincs elég pénzed akkor nem is lesz. Azt meg nem lehet megcsinálni, hogy 30 évig gyűjtögetsz egy autóra, mert akkor 30 évig busszal kell járnod, ami egy kicsit többe fog kerülni mintha vennel egy kocsit.
  Egyébként már elmúlt a deviza hitel, manapság jelenleg egészen alacsony kamattal is vehetsz fel hitelt, főleg az autóhitel olcsó...és ezzel az autóval tudsz pénzt keresni. Ha szükséged van valamire de nincs pénzed akkor megveszed hitelre. Máskülönben nem jutsz előre.
 • LongJohnHolmes #16 2017. május 24. 18:08

  17
  @cancer: Látom nem értitek meg amit írtam. Akkor lerövidítem. Fogyasztási cikk! Ha egy autóval pénzt keresel már, és aszerint veszed az autót, az nem az, hanem munkaeszköz. Ha busszal is tudnál munkába járni, de inkább veszel 10 év hitelre egy Insignia-t, hogy menőzz, vagy csak jól érezd magad benne, azt nem nevezhetjük pénzcsinálásnak. Az időtöket adjátok cserébe valami szarságért, aminél csak az rosszabb, ha hitelre veszitek. Persze, ezzel nincs bajom, mert a ti pazarlásotok az, ami miatt fejlődik a világ :) Vegyétek a sok szart és jó sokat dolgozzatok érte majd fizessetek jó sok adót. Én is főleg a ti munkátokból élek :)
 • cancer #17 2017. május 24. 18:59

  18
  @LongJohnHolmes: Akkor Te is még Junoszty tévén nézed a világot és commodore 64-ről írod a kommentjeidet. rotfl
  Azért haladjunk a korral....ha szeretnék egy takarékos fogyasztási cikket venni akkor ha nincs rá elég pénzem akkor nem fogok évekig gyűjteni rá, hanem megveszem olcsó kamatozású hitelre.
  Én megértem, hogy mit írsz de ha a világ ilyen maradi volna akkor hol tartanánk? Ha esetleg dohányzol akkor számold ki, hogy mennyi pénzt füstölsz el a levegőbe, vagy mennyi sört iszol meg. Valószínű, hogy sokkal többet mint ami kamatot fizetsz egy hitelre vásárolt mosógépre.

  Neked sincs két életed....és más sem akar egész életében egyhelyben topogni.
 • LongJohnHolmes #18 2017. május 24. 19:09

  19
  @cancer: Nekem is jó cuccaim vannak, de én nem vettem fel hitelt rájuk. Hatékonyan keresem a pénzt, és akkor veszek valamit, ha van rá pénzem és igényem. Nem nyolc órában gürizek, hogy befizessem a "kedvezményes" kamatokat. (És azok adóterheit.) Akik cigiznek, vagy isznak, azok nem vesznek fel hitelt rá. (Persze ez sem igaz egy részükre) Nem hiszem, hogy megérted :) Erre én már 20 évesen saját magamtól rájöttem, pedig nem számvitelt végeztem. Na ennyi időm volt erre.
 • cancer #19 2017. május 24. 19:53

  20
  @LongJohnHolmes: Van aki nem teheti meg, van aki nem keres többszázezer forintot, és van akinek szüksége van némi kölcsönre, hogy éljen.
  És ahogy mondtam....ésszerű kamatozású hitelt nyugodtan fel lehet venni, abba nem rokkan bele senki sem. Mert azt a cuccot amit meg akarsz venni azt most akarod megvenni, nem pedig akkor amikor évek múlva elavult lesz azért mert akkorra tudtad összegyűjteni rá a pénzt.

  Egy fiatal párnak is a legtöbb esetben kölcsönt kell felvennie ahhoz, hogy elkezdje az önálló életet. Nem sokan szeretnek otthon maradni és szopni az anyja csöcsét.

  Szóval, úgy látom, hogy egyedül maradtál a véleményeddel, ez nem baj....viszont az nem jó, hogy lehülyézed azokat akik kölcsönt vesznek fel bármire. A világ ilyen....Te is bemész a boltba és megveszed a kenyeret, a ruhát és az egyebeket, ezzel támogatod a rablógazdálkodást, mivelhogy 1 kg kenyér előállítása nem kerül 400 forintba, de tőled ennyit kér a kereskedő. A bankok kamatot kérnek....az élet több pénzt kér az indokoltnál.
 • [ törölt felhasználó ] #17 2017. május 24. 22:49

  21
  @LongJohnHolmes: Mivel többes számban írtál, gondolom az én logikámat sem tudtad követni. Az egyszer biztos hogy nincs üzleti vénád, arra pedig magamtól rájöttem hogy nem végeztél számvitelt sem. :D
  Elmagyarázom úgy hogy megértsd. Nem lesz egyszerű...
  Vonatkoztass most el attól hogy mire veszel fel hitelt. Van egy ingatlan ami 10 millió forintba kerül. Meg is van rá a 10 millió forintom. Eddig stim gondolom!?
  Csakhogy nekem van egy befektetési lehetőségem ami évi 10% hozamot termel (Nem írok többet mert amilyen földhöz ragadt vagy úgysem hinnéd el.) ezért úgy döntök hogy a bankkal finanszíroztatom meg az ingatlant és hitelt veszek fel 3,5%-os kamatra, majd elteszem a különbözetet. (Évi 6,5%-ot.)
  A lakáshitelem peldául 3,5%-os, amit 15 éve vettem fel. Akkor a banki kamat három hónapos lekötött betétre kb. 10%-os volt.
  Remélem tudtál követni, ennél egyszerűbben sajnos nem tudom elmagyarázni.

  Amit pedig a sznobizmusról írtál nálam pont fordítva történt. Úgy gondoltam elérkezett az a pont hogy megtehetem, jobb autóval járjak, és még néhany látványos beruházást is véghez vittem a precizebb munka érdekében, és mert nekem is nőnek az igényeim. A velejárója az volt hogy fizetőképesebb ügyfeleknél kötöttem ki, akik szintén szeretik a szépet és jót és nem alkudoznak lépten nyomon. Hál' Istennek a nagyon gazdagok még nem találtak meg, vagy amelyik nagyon gazdag az mind tök normális. Talán ha BMW-vel vagy mercivel járnék akkor kerülnék bele olyan körbe ahol már nem érezném jól magam.
 • schreiner82 2017. május 25. 05:38

  22
  A rokonom hitelre vett kocsit, a kb. 2,7 M-s akkori forgalmi értékűre kifizetett nagyjából 4,5 -et, + a kötelező Casco, szervizek, 5 év után pedig 900 -ért tudta eladni, mert annyit ért a kocsi. Jó biznisz az autóhitel, csak nem a vevőnek.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!