12 hozzászólás

 • Gabor0827 2017. július 17. 12:04

  1
  Ezután kiszálnak mindketten, leporolják magukat, a régi Corolás elszalad vesz egy másikat, az új Corollás meg felvágja az ereit, mert elröppent az autóval egy panellakás ára.
  Az se normális aki új autót vesz csak azért hogy kigördülve a szalon ajtaján rögtön elbukja az autó értékének 10%-át...
 • Gabor0827 2017. július 17. 12:06

  2
  Úgy megnéznék egyszer egy legújabb luxusautó kontra lovaskocsis tesztet. De csak hogy lássuk mennyit fejlődött a biztonság..
 • Dream88 2017. július 17. 14:46

  3
  Méghogy a régi toyotás leporolja magát, küzdenének az orvosok az életéért, ha túlélné egyátalán.
 • Sasos #1 2017. július 17. 19:53

  4
  @Gabor0827: Oszt honnan vennél rozsdaboglyát, ha senki nem venne új autót? Amúgy az autó nem befektetés, nem is azért veszik a népek.
 • LongJohnHolmes #4 2017. július 17. 21:58

  5
  @Sasos: Ő azt írta, hogy nem normálisak, akik új autót vesznek. Nem azt, hogy aki nem normális az ne vegyen új autót.
 • Sasos #5 2017. július 18. 07:01

  6
  @LongJohnHolmes: És egy tökéletes világban, ahol csak az ő értékrendjének, világnézetének megfelelő emberek élnek, a gyárak csak 5-6 éves autókat gyártanak, 90-,95 ezer km futásteljesítménnyel. Némi felár ellenében vásárolható nem dohányzó, vagy hölgy tulajdonostól származó is. De a viccet félre téve... Lehülyézett egy olyan embercsoportot, akiknek a használt autói közül válogat abban bízva, hogy nem nyúl nagyon mellé. Másrészt mindenre termékre igaz amit leírt. Akkor hol a hülyrség határa, legfőképp ki dönti el? Vegyünk alsógatyát is használtan, mert olcsóbb, vagy az még belefér újonnan? Harmadrészt ki a fenét érdekel, hogy veszít az értékéből? Minden más is, amit nem befektetési céllal vesz az ember, de gyakran még azok is. Ez egyszerűen nem szempont mindenkinél, de ettől még nem lesz "nem normális"... (Szerintem)
 • ArkaChopa #6 2017. július 18. 07:35

  7
  @Sasos: A logikát tovább forgatva - az a hülye, aki okosan, ügyesen pénzt szerez a tudásával és tud venni egy új autót? Akkor lenne hülye, ha nem venne új autót pedig megtehetné. A te szavaiddal élve :) Milyen ember az, aki bár megtehetné anyagilag, mégsem cseréli le újra-tisztára a szaros alsó gatyáját.
  Tehát innen nézve nem a hülyeség határozza meg az új autót, hanem az ember pénztárcája, ellenkező esetben az egyetemi docensek sose vennének új autót, pedig van erre példa! rotfl Tehát a pénz beszél, a kutya ugat! kalap
 • LongJohnHolmes #6 2017. július 18. 08:15

  8
  @Sasos: Gondolom te még a Yuppie korszakodat éled, ahol a pénz és a külsőségek adják meg az emberi élet értékét. És jól is van ez így :) Ha a fiatalokat nem lehetne a pazarlás vágyának fokozásával rávenni munkára, akkor nem is dolgoznának semmit sem :) Így fejlődik a világ. (A szocializmusban, mint hiánygazdaság, erőszakkal vették rá a munkára. KMK )
 • Sasos #8 2017. július 18. 10:48

  9
  @LongJohnHolmes: Csupán arról volt szó, hogy ha valaki aki másként vélekedik egy témában, az nem feltétlenül lehülyézendő. Ehhez képest személyeskedésbe csapsz át és két hozzászólásból komplett jellemrajzot állítasz fel rólam. Megnyugtatlak, pont leszarom ki milyen autóban ül, hova tovább közlekedni szoktam motorral, és kerékpárral is (Tudom, akkor dögöljek is meg.). De ha autót veszek, akkor fontosabb a bent ülők és a kint lévők biztonsága, így bevállalom, hogy drágábban veszem, de ez nem totálkárból visszahozott, kettőből tákolt, ki tudja milyen előéletű. Jobban érzem magam, ha egy sérülésmentes autóban hordom a gyerekeket. És itt jön képbe az általad említett emberi élet értéke. Persze járhatnék 1998-as Toyotával is, de némiképp nagyobb esélyt kap így a család a túlélésre. Ennek meg is fizetem az árát, de nem hiszem, hogy emiatt bárki lehülyézhetne. Én se hülyézem le, aki nem így tesz.
 • LongJohnHolmes #9 2017. július 18. 11:20

  10
  @Sasos: Már vagyok olyan idős és tapasztalt, hogy két hozzászólásból is képes vagyok tökéletes jellemrajzot alkotni :) Az utolsó írásodból ítélve, inkább egy PSZH-t kellene venned :)
 • _voodoo_ #6 2017. július 18. 11:34

  11
  @Sasos: +1
  Aki hosszú távra gondolkozik annak simán még anyagilag is jobban megéri új autót kihozni a szalonból, és aki pár év alatt tesz bele 200e+ kilométert annak is.
  Nekem nem éri meg mert keveset megyek és 2-3 év alatt megunok egy autót, így szakértők által bevizsgál kocsikat veszek.
  De ismerek olyat aki sosem venne használtat: csak mert!
  Nálam ilyen például a telefon vagy a tablet. Ezekből sosem vennék használtat mert finnyás vagyok. :D
  És ahogy írtad a biztonság számomra is nagyon fontos. Akkor most hülyézzük le a suzukisokat? :D
 • Gabor0827 2017. július 19. 08:25

  12
  Fiúk, autókereskedésben dolgoztam.
  Megveszed az autót, átgördülsz vele a bemutatóterem ajtaján, (még nem haladtál vele 20 métert sem!) már az autód nem éri csak a 90%át! Számoljatok utána mennyibe került az a 20 méter.
  Persze igazad van, ha te 20 évre veszed az autót, akkor oké, majd kiautózod az árát.
  De ha nem, akkor megéri?

  Igen, bevallom, én régi autó párt vagyok. Nem nagyon volt 10 évnél fiatalabb autóm, nem azért mert ne vehetnék, hanem mert a régi, klasszikus autóformákat szeretem. Mondjuk a Ford Taurust. Szaladj neki egy Corollával, (akár egy újjal is) és megtanulod hogy mit jelent az hogy VAS. Persze tényleg jó a gyűrődési zóna, de megmondom őszintén, és a a régi és az új autónál is igencsak szarul éreztem magam mikor kikapartak belőlük.
  A réginél egy terepjáró csókolt le kb 60-al, az újnál én rántottam bele hetvennel agy álló sportautóba. Gyalogos az úton.
  A különbség az volt hogy a régi vas még hazavitt, és némi restaurálás után haláláig élményautó maradt, az újat meg úgy kellett összeszedni az útról.

  Megnéztek pár tanulmányt, ott világosan leírják hogy a mai autókat nem tervezik keményre, hanem a kütyük, elektronikák, légzsákok védik meg az utast. A karosszéria ripityára megy. Épen se bírnak 20-25 évnél többet. (Tervezett elavulás)

  Gondoljatok bele, mennyivel több esélye lenne az utasoknak, ha egy stabil, erős vas kapná meg azokat a kütyüket, amiket az új autók. Ja hogy akkor nem vennének annyi új autót?
  Dehogynem, mindig lesz aki új autóval akar felvágni. Még ha 20 méter után bukja is a 10 százalékát... :-)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!