Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
:s

22 hozzászólás

 • kallatis 2014. június 19. 11:06

  1
  Kerdes: milyen nemu a sofor? lol
 • cancer 2014. június 19. 13:48

  2
  A narancssárga kövéret is elcsaphatták volna.xd Utálom ha áthajtanak előttem és fel vannak háborodva ha kiszólok az ablakon, hogy ...Koma...tudod, hogy csak akkor van elsőbbséged ha leszálsz a bicikliről és gyalog tolod át az úton?
 • Pacy 2014. június 19. 14:49

  3
  cancer: És ha nem kérik tőled az elsőbbséget csak épp nem jön senki? Mint itt, simán át tudott menni a forgalom akadályozása nélkül. Akkor mire fel okoskodnak a hozzád hasonló madarak? Én meg az olyanokat rühellem mint te! Okoska
 • Wundermax #2 2014. június 19. 16:41

  4
  @cancer: tudtad-e h mekkora egy paraszt vagy? A kurva annyát az összes figyelmetlen sofőrnek, ez itt nem az elsőbbségről szól te fasztarisznya!!! hanem arról, hogy autóban ülve a te felelősséged h kit csapsz el, zebrán meg aztán végképp.
  Ha olvastad volna azt a bizonyos könyvet te irástudatlan, akkor a terméketlen agyadba legalább kivülről beérkezett volna annyi információ, hogy bizon a zebrát fokozott figyelemmel és csökkentett sebességgel kell megköyeliteni TOVÁBBÁ ha valaki megáll a zebránál akkor KÖTELES vagy te is megállni, MERT ha megállt akkor igen valószinű h valakit átenged, és ha egy busz engedi át akkor abból te kurvára semmit nem fogsz látni.

  De csak az ilyen agyhalottaknak kell ezt elmagyarázni, egy felelősségteljes ember felfogja h ha valaki lassit a zebránál annak oka van, meg azt is h a szabályokat mi hozzuk éspedig azért h könnyebb legyen az életünk, nem azért h te huhogjál h "nem szállt le". elmész te a faszba az ilyen suttyók miatt hozták ezt a rendeletet, mert a kommented alapján ha nem lenneilye szabály akkor te a hülye fejeddel max sebességgel akarnál a bringáddal áthajtani a zebrán, mondván h előnyöd van!!! grat
 • Wundermax #3 2014. június 19. 16:42

  5
  @Pacy: nem okoska hanem hatalmas nagy, jól megtermett paraszt ő
 • Pacy 2014. június 19. 18:00

  6
  Wundermax: +1
 • cancer #5 2014. június 20. 11:47

  7
  @Wundermax: Először is, azt nevezd parasztnak akit szembefingottál púderral!

  Másodszor ha ismernéd a szabályokat akkor tudhatnád, hogy a zebrán csak a gyalogosnak van elsőbbsége. Ha áthajtassz biciklivel és elcsapnak akkor semmiféle jogod nem lesz mert te voltál szabálytalan.És ebben az esetben nem arról van szó, hogy milyen sebességgel kell megközelíteni a zebrát, hanem arról, hogy kinek van elsőbbsége.

  A szabályok nem ismerete nem jogosít fel arra, hogy baromságokat írj
 • Wundermax #7 2014. június 20. 20:02

  8
  @cancer: Te nyomorult tömeggyilkos faszfej, ha valaki leszáll a kerékpárról és futva tolja át akkor mi van gyökérarcú??? Csak azért mert nem száll le már jogod van életveszélyes sérüléseket okozni, meg anyagi kárt? Az ilyen faszok miatt nem halad a világ sehova, mert neked mindent a szádba kell rágni, baszki a te jogsidat még azelőtt kéne bevonni mielőtt elütsz valakit mert neked vanelőnyöd. Egy hülye gyökér vagy, jobb ha tőlem tudod!

  Esszem fasszommegáll baszki
 • Wundermax #7 2014. június 20. 20:06

  9
  @cancer: plusz köteles vagy lelassitani,ha megáll valaki a zebránál, ha nem látsz tőle akkor köteles vagy meggyőződni h miért állt meg, és ha még ezután is úgy gondolok h ezen abringáson most jól áthajtok, akkor meg köteles vagy megtenni mindent h az előre látható balesetet elkerüljed, ha még ennyi sem elég akkor ha már autóba ülsz akkor köteles vagy befogni a szádat és legaláb a kibaszott zebrán előzékenynek lenni és megvárni amig valaki átmegy ha már az egyik jármű leintette h át tudjon kelni...

  no comment, én nem adnék neked jogsit az hétszentség
 • Wundermax #7 2014. június 20. 20:17

  10
  @cancer: plusz AKÁMIT mondasz zebrán gázolni olyan dolog ami megbocsájthatatlan!!! Amellett kampányolni, h végülis jogilag meg akárhogy kinek volt igaza, hát öregem az meg a másik fele. Nincs olyan h jogilag, az emberélettel nem lehet játszani! Ha a kibaszott kényelem miatt egy tonnás vasgépben furikázol akkor bizony felelősséggel tartozol minden egyes emberért akit elcsapsz FÜGGETLENÜL a szabályoktól, jó oké ha az autópályán egy hidról ald ugrik valaki akkor nem tehetsz róla de ez ami itt látható konkrét figyelmetlenségből elkövetett gyilkossági kisérlet...
 • cancer #10 2014. június 20. 21:23

  11
  @Wundermax: Mivelhogy fogalmad nincs a kreszről elmondom. Ha valaki gyalogosan közelít a zebrához és akár tekintettel akár egyéb modon jelzi, hogy át szeretne kelni akkor udvariasan megállok és átengedem. A zebrát sohasem közelítem meg vadállat módjára.
  Ha a biciklis leszáll szabály szerint a nyeregből és gyalogosan tolja át a kerékpárt akkor ugyanolyan jogok illetik meg mint az egyéb gyalogost.

  Viszont bármilyen lassan közelítem meg a zebrát miközben egy biciklis szeretne áthajtani nem kötelező megállnom mivel nekem van elsőbbségem.
  Persze udvariasságból megállhatok, de amíg a kerékpáros nem száll le a nyeregből addig bizony várakozhat míg megáll valaki.
  Ezt kimondja a kresztörvény ha tetszik ha nem.

  Csak sok kerékpáros ezt nem tudja. Mint a videón is látható egyedül a naracssárga biciklis ment úgy át teljesen szabálytalanul, hogy körbe sem nézett csak vakon áthajtott. Még arra sem méltóztatott, hogy ránézzen a balesetet szenvedőre.

  Az ilyen és ehhez hasonló kerékpárosokra írtam azt amit írtam. Ha ilyenekre rászólok akkor fel vannak háborodva. És igen felelősséggel tartozok a másik ember életéért. De ehhez a másik embernek is tennie kell valamit. A gyalogos sem léphet le a járdáról körültekintés nélkül.

  És a videóban a kerékpárokat toló emberek vették volna a fáradságot és esetleg egy pillanatra balra néztek volna mikor kiértek a videózó jármű takarásából akkor minden bizonnyal nem történt volna meg az ami megtörtént.

  A zebra nem azért van, hogy csőlátással lehessen átmenni rajta. Bizonyára te is többször elfordítod a fejed ha éppen átmész egy zebrán.

  Egyébként meg köszönöm az inteligens hozzászólásaidat.
 • tom555 #11 2014. június 20. 21:57

  12
  @cancer: nem akarok belepofázni,de ha elbaszol egy biciklist a zebrán,azért a Te valagadat fogják a bíróságon megbaszkodni,nem is kicsit.
  Függetlenül attól,hogy a gyökérpörköltnek le kellett volna emelnie a picsáját a kibaszott nyeregből és szépen áttolnia a túloldalra.

  De amúgy folytassátok nyugodtan :D

  :beer:
 • cancer #12 2014. június 20. 22:28

  13
  @tom555: Ilyen esetben a kerékpárost is felelőségre vonják. A szabály szerint a zebrát max 30 km-es sebességgel szabad megközelíteni de nem kötelező megállni ha nincs senki sem aki át szeretne menni rajta,
  Viszont ha a semmiből egy biciklis körültekintés nélkül áthajtana rajta akkor már féktávon belül kapod el. Ezesetben már van védekezési alapod.
 • Wundermax #13 2014. június 21. 00:47

  14
  @cancer: Figyelj, ha eddig nem eset le h miért vagyo felháborodva akkor: ember>>kerékpár>>motorkerékpár>>gépjármű

  Egyszerűen arról van szó, hogy kurvára de kibebaszottul mind1 hogy ki a hibás, ha neked megkarcolódik a bringád de a süketnémavak mammernek meg a csontritkult sipcsontja törik ketté akkor az a te felelősséged. Ha elcsapsz egy bringást a ZEBRÁN úgy h még valaki megállt átengedni őket akkor neked rossz esetben behorpad a lökháritód, a bringásnak meg baszdmeg a borája és a koponyája is betörhet, sőt ha a kerék alá kerül ott hal meg. Ha ezt nem fogod fel akkor kérlek alássan te vagy a hiperintelligens nem én.
 • Wundermax #13 2014. június 21. 00:48

  15
  @cancer: "A narancssárga kövéret is elcsaphatták volna. Utálom ha áthajtanak előttem "

  továbbra is grat
 • Wundermax #13 2014. június 21. 00:51

  16
  @cancer: igen utálod, mert ott mereszted a seggedet a kocsiban, pusztitod a légkört puszta kényelemből és annyi nincs benned h a nálad kisebbet elengedjed, na EZ az a negativ magyar mentalitás, ez az amitől a belem kifordult minden kurva nap és ez az amiért elhúztam a picsába onnan....
 • tamado_kobor #16 2014. június 21. 08:52

  17
  @Wundermax: egyetertek veled. En is eljottem, de itt sem sokkal jobb a helyzet, a kerekparosokat levegonek nezik, leszoritjak, stb.

  @cancer: majd amikor Te magad elcsapsz egy drotszamarast, vagy "csak" szemtanuja leszel egy hasonlo balesetnek, azzal a kulonbseggel, hogy a biciklis "elettel osszeegyeztethetetlen serulest" szenved, majd akkor is vedd elo a Kresz konyvet, nezd meg, hogy ki volt a hibas, es ha ugy veled, hogy a biciklis, dobj neki egy szmajlit, vagy lol-t... Majd nyugtazod a dolgot azzal, hogy megerdemelte?
 • Wundermax #17 2014. június 21. 11:57

  18
  @tamado_kobor: jaja, igaz is, ebbol aszempontból pont nem jobb:P már ha te is angol földre mentél. Kerekezek itt is és gyakran a frászt hozzák rám. Az emberek sajnos mindenhol bunkók, de otthon még megraadtak azon a szinten hogy a szabály az szabály.

  Legjobb példa erre jobbkezes utca. Ha valaki időben előbb érkezik a kereszteződésbe, akkor jobról nincs jogod padlógázzal belehajtani, mégis a klasszik fehét furgon ha teheti beletapos a gázba és az ablakon üvöltve érkezik a kereszteződésbe, ha észleli h valaki át akar menni előtte... Ez az "igazságos tibor" jellemvonás volt az amit felfedezni véltem abban az ominózus hosszászólásban.
 • cancer #16 2014. június 21. 13:20

  19
  @Wundermax: Nem kell kiforgatni a szavaimat. Én is biciklizek, motorozok, és autót vezetek. Mindig betartom azt a szabályt ami éppen arra a közlekedési módra érvényes. Jól tetted, hogy elmentél. Egy hülyével kevesebb.
 • Wundermax #19 2014. június 21. 13:33

  20
 • Wundermax #19 2014. június 21. 13:35

  21
  @cancer: azzal az egy hülyével aki kurvára nem követi a szabályokat, ha azzal mások testi épségét veszélyezteti. Azzal az egy hülyével aki elé ha behajtanak bringával akkor mindent megtesz, h senkinek ne legyen baja és utána kurvára nem szól ki, nem okoskodik, hanem örül h senkinek nem lett baja grat
 • Cody78 2015. március 1. 13:26

  22
  A zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége. Ha nem akar elengedni, sétálok át figyelve hogy meg tud-e állni előttem. Satuzzon csak a parasztja. Volt rá példa. Olyankor még meg is állok és eszmecserét folytatok hogy itt zebra van. Volt hogy belerúgtam a száguldó kisteherautóba, amelyik előttem szakított át. A zebrán viszont le kell szállni a bicikliről, nincs mese. Itt mellettünk iskola van, nemhiába van több fekvőrendőr.
  Mégis hányszor lehet hallani a dübbenést, ahogy átszakítanak rajta...
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!