Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

20 hozzászólás

 • [ törölt felhasználó ] 2017. december 17. 12:45

  1
  Egy hosszú kűrtszó ólcsóbb lett volna.
 • Luckye 2017. december 17. 12:55

  2
  A kamerázó teherautóst sem értem. Annyira egyértelműen ment be elé a kocsi, de hogy féket nyomott volna, az nem látszik.
 • kléni #2 2017. december 17. 13:17

  3
  @Luckye: Nem kellett volna féket nyomnia. Az autó még észbe kaphatott volna, és ha ő lassít, akkor nincs baleset. De ő egyszer se nézett a tükörbe, és csak nyomult, hogy majd úgyis megáll a kamion. Hát, rábaszott.
 • Bumburnyák 2017. december 17. 13:27

  4
  Mondjuk nem tudom mely ország, de ugye a kamion sok helyen nem mehet belső sávban, illetve a jobbra tarts minden országban kötelező autópályán. Kivéve, ahol a rossz oldalon van a kormány, ott balra tarts van :)
  Nem az autóst védem, mert az is hülye volt. De pl én autópályán a külső sávban haladok a magam tempójában (jelentsen ez bármit is), és ha van előttem előzendő jármú, akkor megyek át másik sávba, ezek meg folyamatosan bent mennek...
 • kléni #4 2017. december 17. 13:52

  5
  @Bumburnyák: Ilyet nálunk is csinálnak. Mindenki előzni akarna, emiatt sávot váltanak, aztán mivel mindenki a külső sávban van, az lelassul, és csak araszolnak egymás után. És mindenki azt gondolja, hogy nem éri meg neki visszaállnia a belsőbe, mert akkor ő nem tud haladni, mindenki leelőzi, de hát már elkezdte az előzést, akkor ott is marad. Szerencsére BP-től pár tíz km-re szétoszlik a tömeg.
 • Luckye #3 2017. december 17. 14:24

  6
  @kléni: Félreérthettél. Nem akartam azt írni, hogy a kamionos volt a hunyó. Egyértelmű, hogy az autós volt szabálytalan, csak azt akartam írni, hogy az egyébként vétlen kamionos is tehetett volna valamit a baleset elkerülésére.
 • kléni #6 2017. december 17. 15:06

  7
  @Luckye: Igen, értelm hogy mit akarsz mondani. Csak arra mondtam példát, hogy miért nem fékezett a kamionos. Ha az autósnak leesett volna, hogy szabálytalankodik, és most nem fog tudni bepofátlankodni a sorba, elkezd fékezni, akkor nem kellett volna lassítani a kamionosnak. Nyilván megtehette volna a kamionos is, hogy lassít, csak lehet elege lett már az ilyen típusú vezetőkből, és nem akart engedni. Én azt utálom, amikor a Hősök terénél akarnak befurakodni a kanyarodó sávba, nyomulnak mint az állat, aki meg kivárta a sort, az ha merészel nem fékezni, akkor szépen megkarcoltatja a kocsiját...
 • MJoe 2017. december 17. 17:09

  8
  Mindegy ki volt a hibás, azért lássuk be, nagy bátorságra vall egyszerre két kamionnal is ujjat húzni...
 • Tigrinc 2017. december 17. 18:02

  9
  Egy laza fékezés vagy gázpedál felengedése elég lett volna ettől a gusztustalan tahótól.... :(
 • [ törölt felhasználó ] #9 2017. december 17. 18:18

  10
  @Tigrinc: Szerintem jól van ez így. Ha következmények nélkül bárkit leszoríthatnánk, hová fajulna a világ? Egyszer úgyis meg kell tanulnia várakozni. Ő ezt az utat választotta.
 • Bumburnyák 2017. december 17. 20:21

  11
  Mégegyszer megnézve a videót, az látszik, hogy amikor elkezd besorolni, még volt hova, és a csóka nem fékezett, de szerintem a kamionos (ahogy ismerem őket majdnem mind ilyen) már csak azért sem alapon jól rálépett még, hogy csókánk ne férjen már be.
 • [ törölt felhasználó ] #11 2017. december 17. 20:30

  12
  @Bumburnyák: Neked is igazad van, viszont én ha elcseszem és bekéreszkedek valaki elé akkor igyekszem kisebb követési távolságot tartani, illetve húzódhatott volna még jobbra, de ő szinte leszorította a kamiont, ha jobban megnézzük.
 • Clark Kent #11 2017. december 17. 22:24

  13
  @Bumburnyák: Ebben teljesen igazad van.De aki jobbról előz és főleg így az konkrétan b*szódjon meg.Szerintem ezekből van a legtöbb súlyos baleset.Nagyjából pár hetente van alkalmam találkozni egy ilyen gyökérrel valamelyik autópályán/autóúton.És mindig le fogom venni a gázról a lábam, mert nem akarom úgy leélni az életem, hogy egy ilyen farokméregetésből adódóan meghalt miattam egy (vagy több) ember.Sőt volt, hogy ha nem fékezek, akkor vagy beleszáll kb. 50-nel a külső sávban haladó kamionba illetve én kilököm a fostos audija hátulját és pöröghetett volna jövő karácsonyig.
  De abban biztos vagyok, hogy fel sem fogta újjá születésének pillanatát.Csak ment tovább és gyökérkedett amíg nem találkozott egy ilyen kamionossal.

  Lehet a kamionos se volt a legelőzékenyebb, de szerinted hány ilyen pöccsel találkozik naponta!?Persze ha komoly baleset lett volna belőle, akkor a kamionos is b*szhatná az egóját és ezzel a tudattal kellene élnie.
  Jó, hogy ennyivel megúszták.
 • Bumburnyák 2017. december 18. 10:57

  14
  Igen, azt még hozzátenném, hogy napi szinten tolom az összes autópályánkon, és komolyan aggódom néha, amikor az M1-en kell mennem, mert idióta kamionosokkal van tele (tisztelet a kivételnek) előznek, beugranak eléd stb, + a 44-es és környékén is, ahol a román időzített bombák közlekednek. Életveszély, amit művelnek. És mint mondtam én minden esetben, amikor van hely, kimegyek a külső sávba, és megyek a tempómban, ha így megelőzök valakit kintről, akkor azt nem megelőztem (legtöbb román ki sem megy soha a külsőbe), mert egy árva kormánymozdulatot nem teszek, csak nyíl egyenesen haladok. (a jobbról való elhaladás nem tiltott). Aki nem tartja a szabályokat, azokkal nem lehet máshogy. És itt tényleg nem szlalomozásról beszélek, hanem beteszem a speed limiterem, és megyek.
 • LongJohnHolmes 2017. december 18. 17:44

  15
  Akik a kamionosok igazat adnak azok mit sem tudnak a közlekedésről, remélem csak egérkamiont vezetek. Úgy nem tudnak rombolni, mint ez a bunkó kamionos. El is kellene tiltani a vezetéstől egy időre, amíg átgondolja a dolgokat.
 • kléni #15 2017. december 18. 17:59

  16
  @LongJohnHolmes: Még szerencse, hogy a hozzászólások alapján senki nem adott igazat a kamionosnak. :D
 • LongJohnHolmes #16 2017. december 18. 18:53

  17
  @kléni: Neked akartam írni az elején: Ezt írtad:"@Luckye: Nem kellett volna féket nyomnia." Te pont úgy tudhatsz vezetni, mint a hozzászólásaid többsége. Van jogsid egyáltalán? Bár ez esetben jogsi sem kell, hogy meg lehessen állapítani ki a hibás. A személyautó hibázott (szabálytalankodott) sávváltásnál. a teherautós pedig szándékosan veszélyeztetett másokat. Az előbbi 20 Euro büntetés a második 2 év felfüggesztve.
 • kléni #17 2017. december 18. 20:29

  18
  @LongJohnHolmes: Ne emelj ki egy mondatot egy beszélgetésből. Az idézett mondat önmagában, és a teljes környezeten belül teljesen mást jelent, én pedig nem azt gondolom, amit te gondolsz, hogy gondolok. :P
 • LongJohnHolmes #18 2017. december 18. 21:17

  19
  @kléni: Neked csak azok az értékelhető irományaid, ahol csirkelábat köcsögözöd :)
 • kléni #19 2017. december 18. 21:20

  20
  @LongJohnHolmes: Neked meg még azok se. Tehát jobb vagyok, mint te. rotfl
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!