Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
:|

13 hozzászólás

 • kléni 2015. augusztus 17. 09:21

  1
  Azért... Befut az út közepére, majd pont előtte áll meg? Ahhoz is grat
 • syn7h37ic #1 2015. augusztus 17. 10:28

  2
  @kléni: Most miért a gyalogost hibáztatod? pont, hogy ő volt szabályos. Az meg egy természetes reakció, hogy megijed. Valakik így reagálnak egy váratlan helyzetre. A motoros meg egy ritka tapló bunkó, nem elég, hogy elüti, még cserben is hagyja. Sajnos nem sikerült megállítani...
 • kléni #2 2015. augusztus 17. 10:38

  3
  @syn7h37ic: Nem számít, hogy szabályos volt-e, vagy a motoros hibázott-e. Mielőtt átszaladsz az úttesten, jó lenne körülnézni, és ha már látod, hogy feléd száguld egy motor, akkor ne pont előtte állj meg, hanem ugor ki előle. A futás miatt amúgy is volt elég lendülete. Pár sérülést megúszhatott volna.
 • syn7h37ic #3 2015. augusztus 17. 10:55

  4
  @kléni: Namármost....
  A forgalmi helyzet nem ismerete látszik a hozzászólásodból sajnos.
  Aki lelépett a zebrára, annak van elsőbbsége. Másodszor. A motoros [email protected] nagy sebességgel ment. Ergo, ha elnézett a gyalogos, és látta is a motorost, azt gondolhatta (jogosan) hogy meg fog állni, mert még messze van.
  Harmadszor. Az autós már rég állt a zebrán, ezt a motorosnak is látnia kellett, továbbá, mivel eleve a gyalogos a túlsó oldalról indult, a motoros is időben láthatta. Ráadásul 2X2 sávos az út, tehát a gyalogosok bőven a zebrán mentek, teljesen szabályosan.(nem birka módon léptek a zebrára) Ennek ellenére tahó módon, mert ŐŐŐŐŐ motoros, "előjogai" vannak, és a közlekedést veszélyeztetve, és a KRESZ-t ballisztikus ívben [email protected] közlekedett.
  Hiába is próbálod védeni a köcsög motorost, qrvára az a hibás, szegény gyalogos reakciója pedig a tökéletes pánik volt.
 • kléni #4 2015. augusztus 17. 11:16

  5
  @syn7h37ic: Honnan a fenéből veszed, hogy védeném a motoros? Sehol se írtam ilyet. Dögöljön csak meg, egyértelmű hogy szabálytalankodott, és még el is hajt. Én a gyalogosról, és csak róla beszéltem. A KRESZ tök fasza, kivéve ha elbasz egy 200-zal száguldozó motoros. Akkor bizony nem az fog érdekelni, hogy neked volt elsőbbséged, hanem eltört kezed lábad, ha éppen nem haltál bele. Ahogy mondod, volt ideje látni a motoros, mégis pont elé ugrott. Ez az a tipikus eset, amikor mindkettő menteni akarja magát, behúzza a kormányt, csak sajnos pont abba az irányba, hogy frontális legyen belőle, így a mentés egyáltalán nem ment semmit se.
 • Wundermax #5 2015. augusztus 17. 13:03

  6
  @kléni: ott a pont, nem a gyaloger a hibás, DE a legtöbb az zebra nélkül is ugyannígy megcsinálja ezt, esőben, úgy h 2 jármű közé lép be... személyes tapasztalat:D
 • Wundermax #5 2015. augusztus 17. 13:07

  7
  @kléni: amúgy majdem mondtam, h minden hülyének van füle, ha használná, akkor fel se kénnne néznie, h jön-e valami:D én fejhallgatóval a fejemen, hátrafordulok és 300 méterről egyenesen a szemébe nézek annak aki befordul az utcába, ahol sétálokrotfl de őszíntén mondom, néha azért irigyellek, mert a szomszédok egytől-egyig elmebetegek:(
 • syn7h37ic #5 2015. augusztus 17. 16:49

  8
  @kléni: Értelek. Csak nem volt egyértelmű, amit korábban írtál. Egyébként megfigyelhető egy tipikus minta az emberi reakciókra, ha valami váratlan éri hirtelen őket. Itt azt a tipikus példát láttuk, hogy pánik, ösztönszerű menekülési ösztön, majd megdermedés. Mint a csirkéknél, amit kergettem gyerekkoromban. Magyarán a racionalitást felülírta a menekülési ösztön.
 • hoktar 2015. augusztus 17. 20:33

  9
  Nos kedves "szakértők", "motorostársak"!

  Véleményem a következő:

  1. Gyalogátkelőn áthaladónak nem megadni elsőbbséget hiba! (zebra az állatkertben van)
  2. Így balesetet okozni,még nagyobb hiba, felelőtlenség!
  3. Ha így mégis baleset lett, és én tudok járni, tudatomnál vagyok, akkor nem a motoromat próbálom felállítani, hanem segítségnyújtásban (szükség szerint elsősegélyben) részesítem a balesetet szenvedett másik felet is! (kötelező segítségnyújtás elmulasztása nem egyenlő cserbenhagyással!)

  Észrevételek:

  1. Miért próbálja meg sietve elhagyni a helyszínt? Ittas vezetés, elsőbbség meg nem adása, segítségnyújtás elmulasztása?
  3. Mikor elhajtott, miért volt labilis a mozgása? (biztos az ijedtségtől ;-) )
  2. Hol a motorkerékpárról a rendszám? mert, hogy nem egy 50-es, vagy 125-ös paripáról beszélünk az biztos (hallgasd a hangját, nézd a hátsógumi szélességét stb.)
 • Henti82 2015. augusztus 17. 20:47

  10
  A busz elé féktávolságon belül bambán takarásból gyalogátkelőre lelépő báttyáknak szoktam kiszólni, hogy majd azt írjuk a sírkövedre: "Elsőbbsége volt",bár ez nem tartozik ide mert igen ez a természetes ösztönszerű reakció,állatnál embernél egyaránt,és erre számítani is KELL,mikor én tanultam a kreszt akkor ezt is elmondták,és ígyvan,mozgás közben hirtelen veszélyhelyzetet érezve ösztönszerűen próbálunk visszafordulni az eddig elhagyott de az agyunk szerint biztonságosnak ítélt helyre,láttam már vénembert aki az úttest 3/4-e után is próbált visszafordulni,pedig 2 lépés lett volna a biztonságos útpadka,a macskák ugyanígy reagálnak,csak ott nem fékezünk wink :beer:
 • Matula 2015. augusztus 18. 00:00

  11
  Minden járművet ember vezeti! Csak az ember akkora állat, hogy a felelőséget átháritja kategorizálva más témára. Azzal külön elitéli azokat akik azt a tipusu járművet vezeti. Nemrégen volt , hogy egy Német pilóta megölt csomó utast és magát is. Én nem fogom ezekután utálni a pilótákat. A katonák a világon sok országban brutális mészárlásokat követnek el, mégis augusztus 20-án nem baszom szét az agyát egy Magyar katonának és nem sorolom őket a többi gyilkológép közé. Az ember a hibás mindig, nem a jármű!
 • Matula #11 2015. augusztus 18. 00:01

  12
  @Matula: A szókincsem és a nyelvtani cumó amit megfogalmaztam az is egyedi ;)
 • zatrok 2015. augusztus 18. 00:34

  13
  Ez a baj az oregasszonyokkal. Mer mennek mint az állat.....
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!