Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Hogyan lehet felgyorsítani a tömegközlekedést? Egy metró vonal kiépítésének töredékébe kerül.

"Az eszköz leginkább egy HÉV-re, metróra hasonlít, mely 6 méter széles, 4,5 méter magas és az út felett terpeszkedik. A sínpályán haladó jármű hasa alatt el tudnak haladni a max. 2 méter magas autók, járművek, vagy az Express Coach tud elhúzni 60 km/h sebességgel a dugóban rekedt autók felett. Egy szerelvény 1200-1400 utast tud szállítani, megépítése pedig alig 10%-a a metróénak, ha egy 40 km hálózathosszt veszünk alapul. "
"egy év alatt 40 km 3D Express Coach nyomvonal is könnyen megépíthető, míg 40km metró alagút építéséhez akár 3 évre is szükség lehet" (wtf?).grat
A meghajtás is érdekes. Az elektromos motorok energiaszükségletének 30%-át a tetején lévő napelemek biztosítják, míg a maradékot az állomásokon szippantja fel. Azaz nincs folyamatos áramszedő, hanem, amíg (30-60 mp) áll egy állomáson, addig tölt.
A környező forgalmat, 2 méternél magasabb járműveket radar figyeli és ha túl közel kerülnek riaszt. Ugyanez a helyzet a busz alatt átmenő forgalommal. Baleset esetén az ajtók kicsapódnak az utasok pedig a repülőgépekről ismert automatikusan felfújódó csúszdák segítségével hagyhatják el a felső szintet.
Minden bizonnyal a busz alatt haladó autósoknak a legparább a helyzet, főleg a sebesség/érzet megítélésben. Hiszen ez olyan, mintha egy alagútban mennének, ahol az alagút 60-nal megy, ők 45-tel, mintha 15-tel tolatnának, miközben nagyon is mennek előre. Kíváncsian várjuk az első 40 km-t.
pazarcuccok.hugrat

25 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!