Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Gyönyörű gép !

A Vision Gran Turismo egy olyan projekt, melynek keretében a világ autógyártói és a világszerte elterjedt autómárkák egy tanulmányautót fejlesztenek a Gran Turismo-rajongók számára. Ezen újszerű együttműködés megkoronázása a Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo.

A Mercedes-Benz tervezőcsoportja egy vadászó nagymacska képét testesítette meg az autóban, annak minden fürgeségével és kecses eleganciájával. A jellegzetes forma érzéki kontúrjaival a hagyományos Mercedes-Benz-sportkocsik arányait idézi. Még a hűtőrács is a Mercedes-Benz-sportkocsik széles hűtőrácsának újragondolása a középen lévő csillaggal. A kocsi alakja a legendás 300 SL versenyautóra emlékeztet, amely megnyerte a harmadik Panamericana versenyt, a világ egyik legkeményebb hosszú távú versenyét.

Az autósportban előszeretettel használt anyagok, mint a térhálós alumínium karosszéria és a szénszálas alkotóelemek révén a Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo tömege mindössze 1385 kg-ra rúg. A kettős turbóval ellátott AMG V8 motor rendkívül gyorsan reagál a gázpedál legkisebb elmozdulására is. Teljesítménye 430 kW (585 LE), legnagyobb nyomatéka 800 Nm. Az autó meglepően kis tömegének köszönhetően a teljesítmény-tömeg arány egészen elképesztő: 2,4 kg/LE. A lélegzetelállító teljesítményhez hozzájárul a 7 fokozatú AMG SPEEDSHIFT DCT sportváltó is, amelyet nagy műgonddal a kiemelkedő dinamikus teljesítményre állítottak be.

Figyelemreméltó ezen kívül az autó hangja is. A motor energiát sugárzó üvöltését az AMG hangspecialista szakemberei alakították ki. A kipufogó szépen csilingelő hangfekvése és a motorhang úgy van tökéletesre összehangolva, hogy a versenypálya izgalmát sugározza, bárhol tűnik is fel.

Az első és hátsó futóműnél egyaránt alkalmazott kettős keresztlengőkaros felfüggesztés a Mercedes-Benz versenyekben szerzett óriási tapasztalatát tükrözi. Az elektronikus differenciálzár biztosítja az ideális vonóerőt a hajtott hátsó kerekeken. A kiemelkedő mértékű lassítást az AMG nagy teljesítményű, kerámiabetétes fékrendszere garantálja.

A mindössze ötpéldányos sorozat egy darabját már látatlanban eladták, két példányt a Közel-Keletre, kettőt Európába, egyet az Egyesült Államokba szán a Mercedes. Az autó ára 1,5 millió dollár, azaz mintegy 330 millió forint.

Forrás: gran-turismo.com

9 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!