Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A lassan előző kamionosokat szeretik az autósok ráfékezéssel büntetni. 1 kamionos esetei.

32 hozzászólás

 • LongJohnHolmes #7 2016. augusztus 29. 15:54

  8
  @nagyarpi0011: Dehogynem, én ismerem a KRESZT nem indulatokból firkálok, mint sokan.
 • _V_ #8 2016. augusztus 29. 16:32

  9
  @LongJohnHolmes: Akkor menj, csapasd el magad te is egy kamionnal... Kötöszködjetek csak.
 • kléni 2016. augusztus 29. 16:42

  10
  Emlékszem még vagy 5 éve mentünk az autópályán, és volt egy őrült kocsis, aki minden alkalommal, amikor kamionok előztek előtte, a reflektorát villogtatta rájuk, mert há mi az már, hogy nem tud száznyócvannal száguldozni a köcsög kamionos miatt? Amikor mögöttünk volt, apám bekapcsolta a vészjelzőt, felhangosította a zenét, "ja, pajti, itt is jó a buli, kösz hogy villogsz". rotfl Komolyan, miért nem éppíttetnek maguknak egy privát sztrádát? Pénz van rá, semmi szabály nem kell oda, nyomhatják a padlógázt, maximum ripityára törik magukat, de hát a kutyának se fognak hiányozni.
 • LongJohnHolmes #9 2016. augusztus 29. 16:57

  11
  @nagyarpi0011: Te vitaképtelen vagy.
 • LongJohnHolmes 2016. augusztus 29. 17:00

  12
  Ez itt a videón egy ritka nagy bunkó kamionos.
 • _V_ #11 2016. augusztus 29. 17:35

  13
  @LongJohnHolmes: Vagy csak nem akarok. Gondolkozz.
 • LongJohnHolmes #13 2016. augusztus 29. 18:09

  14
  @nagyarpi0011: Nem, te nem tudsz, és ha olyanban akarsz vitázni, hol eleve vesztes vagy, ott meg aztán főleg nem :)
 • _V_ #14 2016. augusztus 29. 18:32

  15
  @LongJohnHolmes: Szerintem olvasgasd még egy kicsit azt a KRESZ-t, aztán kérdezz még meg néhány rendőrt is, és akkor térjünk vissza ide.
 • cancer 2016. augusztus 29. 19:01

  16
  Ha valaki fékezni akar a pályán az húzódjon le a szélére. Egyik videón sem volt ok arra, hogy a belső sávban kelljen fékezni. A belső kamera tisztán mutatja a szándékosságot.
  Teljesen felesleges tényeken vitatkozni.
 • LongJohnHolmes #16 2016. augusztus 29. 19:43

  17
  @cancer: Tény az, hogy a kamionos köcsög direkt ment neki a kocsiknak. Ráadásul még a rövid videókból is ki lehet következtetni, hogy mit köcsögösködött a kocsikkal. @nagyarpi0011: Ismerem a KRESZT azt pedig nem értem, hogy a rendőrökkel való beszélgetéssel mit érnék el.
 • cancer #17 2016. augusztus 29. 21:40

  18
  @LongJohnHolmes: Ha fékezel ok nélkül 25 tonna mozgó súly előtt, és az megtol akkor még neked van feljebb?
  Érted? Ez közúti veszélyeztetés.
  Ez nem egy pillanatnyi fékfámpa felvillantás figyelmeztetés céljából, hanem szándékos feltartás. A kamera mutatja tisztán, hogy nincs ok fékezésre a belső sávban, ennek ellenére mégis megtörténik.

  Az oka lehet baleseti kár kicsikarása akár a kamionostól akár biztosítótól. Csak van egy megdönthetetlen szemtanú...a kamera.
 • _V_ #18 2016. augusztus 29. 22:01

  19
  @cancer: Hagyd, neki ez magas.
 • LongJohnHolmes #18 2016. augusztus 29. 22:07

  20
  @cancer: Nem veszélyeztetés, hanem akadályoztatás. A kamionos veszélyeztetett, sőt neki is ment az egyiket pedig tolta szándékosan. Az a baj, hogy nektek lövésetek sincs a KRESZ-ről csak dumáltok indulatokból. Ráadásul ezt a < moderálva > kamionost véditek látatlanban, mert még azt sem látjátok ki belőle, hogy egy köcsög, aki feltartja a forgalmat. Nem véletlenül fékezik ki a többiek, nem szórakozásból. Látszik a videón is, hogy kimegy gyorsabban hajtó autók elé, vagy folyamatosan bent megy középen. Nem vagytok képben a ZAV jelentéséről. Zavarás, akadályoztatás, veszélyeztetés. Gőzötök sincs mikor, szabad és melyiket alkalmazni a veszélyeztetésen kívül. Azt sem tudjátok mi is az a veszélyeztetés. Nyilván amit itt most írtam attól még nem is fogjátok megtudni, mert meg kellett volna tanulni annak idején, ha már érzék vagy józan paraszti ész nincs bennetek, hogy magatoktól rájöjjetek. Na vigyázzatok az utakon.
 • LongJohnHolmes #18 2016. augusztus 29. 22:10

  21
  @cancer: Mi van, ha valaki okkal fékez 25 tonna előtt? Akkor azt mihez sorolod a KRESZ szerint? Vezettél te már teherautót? Én vezettem, jó sokat és azt is tudom, hogy a teherautó-sofőrök milyen embertömegből kerülnek ki. Nos nem ők az utak krémje :)
 • cancer #21 2016. augusztus 29. 22:50

  22
  @LongJohnHolmes: Szerintem Te nem a fenti videót nézed. rotfl rotfl rotfl
 • Yamahaa92 2016. augusztus 29. 23:02

  23
  Ezzel a pár hozzászólásoddal számomra ki is derült, hogy milyen tipusú embereket láthattunk a fenti videóösszeállításban. Gratulálok remélem kevesen vagytok.
 • LongJohnHolmes #22 2016. augusztus 29. 23:42

  24
  @cancer: Na te is? Nem tudtad, hogy mindig a motoros a hibás? :)
 • elmap2 #4 2016. augusztus 30. 13:22

  25
  @nagyarpi0011: ha van kamera bizonyíték, akkor jól tette :D
 • Cody78 2016. augusztus 30. 17:29

  26
  Engem főúton lakott területen belül 55-el, le sokszor le akarnak tolni kamionosok. Seggembe jön 20 centire. Akkor szépen óvatosan fékezek, látszódjon a féklámpám, és elkezdek lassítani 40-re. Nem kötelező nekem a legnagyobb sebességgel mennem. Faxom fog kapni egy gyorshajtás pár nyominger miatt. Ha bármi miatt vészfékezek, ne toljon már át rajta, se a nyakamba a kocsim hátsóját. Paraszt kamionosok s kanyarban előznek és én húzódjak le az árok mellé, mert jön szembe a sávomban, egymás után 2. Meg a faxomat azt.
 • theface #24 2016. augusztus 30. 21:27

  27
  @LongJohnHolmes: ha ismernéd a KRESZT - mert csak te ezt emlegeted, hogy ismered - akkor tudnád, hogy a fenti videóban az autósok felelőtlenül és másokat veszélyeztetve, vezettek. Egyik autósnak sem volt indoka az előzés után, sávba azonnal visszatérve azonnal kisebb sebességet felvenni, mint az épp leelőzött gépjárművet. Sőt a KRESZ ez kifejezetten tiltja, mert itt kimerül az akadályoztatás, közúti veszélyeztetés és nem a kamionos részéről. A kamionos halad a részére megengedett sebességgel, és mivel egy kamion nem mehet 110-el előzésnél, hanem csak 90-el, ezért egy 88-al haladó másik kamiont nem tud gyorsan megelőzni, csak lassan. Ekkor jöttek képbe a videóban szereplő igazságtevők, akiknek várnia kellett, mert a k***g kamionos előzni mert, neki emiatt meg várnia kellett.
  Vannak szemét kamionosok, ez tény mindenhol vannak szemét emberek, de ebben a videóban az autósok azok akiknek vaj van a fülük mögött.
 • LongJohnHolmes #27 2016. augusztus 30. 21:39

  28
  @theface: Te nem érted az egészet. és többiek sem, hogy mi is a bibi ezzel az egésszel. Kifékezheted a kamionost szabálytalanul, amit aztán majd a rendőrség eldönt, hogy te indokolatlanul fékeztél vagy sem. Esetleg önbíráskodás és egyebek. De a kamionos akkor sem mehet neki az önbíráskodónak, mert ő követi el a veszélyeztetést. A videón látszik, hogy a kamionos simán le tudna fékezni, de szándékosan megy neki a kocsiknak. sőt az egyiket hosszasan tolja. Ettől a < moderálva >tól a jogsit is be kellene vonni.
 • kléni 2016. augusztus 30. 22:24

  29
  Nyilván van benne egy kis szándékosság, és az is tuti, hogy nem sajnálja egyik összetört autót se. Gondolom történt még vele jóval több ilyen, és másfajta eset se, így utálja a köcsög autósokat. És mivel az autósok vitathatatlanul köcsögök, a többség szimpatizál a kamionossal. Ha neked sikerül türelmesen, és mosolyogva túltenni magadat az ilyen helyzeten, amikor kamiont vezetsz, hurrá, de ezek szerint neki nem megy. Valóban megállhatott volna korábban. De az is más kérdés, hogy nem sok oka volt neki is benyomni a féket tövig, hihette azt, hogy csak villogtatni fogja a féklámpát (mert nyilván rengetegen csinálják azt is), de ennyire fékezni nem fog, így hát ő se fékezett megfelelően. Aa rakományról se feledkezzünk el,3 másodperc alatt nem fog 0-ra lassítani a kamion, főleg, ha az autós fékezésének felét figyelmen kívül hagyta. Ez vonatkozik a tolásra is. Csak mert már egyszer nekiment, nem fog tudni hamarabb megállni, főleg nem, ha az autós is fékez ijedtében, ráadásul sokkal erősebben. Megoldhatta volna jobban a kamionos, de nem fogom utálni azért, mert nem tett érte túl sokat. Majd ha szabálytalankodott, megbüntetik őt is, elvégre a videó felvételt ő se tudja letagadni.
 • theface #28 2016. augusztus 30. 22:50

  30
  @LongJohnHolmes: érdekes, csak te vagy aki az autósoknak adsz igazat, mi többiek valahogy a kamionos pártján állunk. De nem baj, mi nem értjük az egészet, és te vagy a mindentudó csoda zseni.
  BTW vészfékezés, egy igen "kedves" autós miatt egy kamionos sem fogja ripityomra törni a rakományát, mert autós elhajt onnan, kamionos meg fizetheti az okozott kárt, inkább autót tolja meg egy kicsit, minthogy a sokszor akár 50-60 misit meghaladó árut tönkre tegye. Mert ha tönkre teszi nem fognak vele szerőzdni, ergo csődbe megy.
  Vezettél kamiont, tudhatnád, hogy a légfék pl lassabban reagál mint a kocsikban lévő rendszer.
  Aztán a fékezés fizikájáról egy picikét, Egy autó össztömege átlagban mondjuk max 2 tonna, egy teherautóé meg pöppet több -nálunk a megengedett pl egy vontatós kamionnál, akár 40 tonna is lehet (40láb hosszú iso konténert vontató pedig 44 tonna)
  Akkor józan paraszti ésszel gondolkodva, ha egyszerre kezdenek el fékezni melyik is áll meg hosszabb úton?
  A vdeóban látható helyzetek többségében, az autós hirtelen rántotta be a kocsiját a kamion elé és úgy kezdett el indokolatlanul fékezni, akadályozni a kamionost, amit a kresz meg egyértelműen TILT.
 • kléni #30 2016. augusztus 30. 23:09

  31
  @theface: Nem adott igazat az autósnak. Mindkettőt egyaránt szidta, és veletek abban vitázik, hogy ti jóbáránynak tarjátok a kamionost.
 • LongJohnHolmes #30 2016. augusztus 31. 08:27

  32
  @theface: A teherautó vezetője felelős a rakomány megfelelő rögzítéséért. Egy vészfékezés bármikor előfordulhat, ezért kell rögzíteni. A te érvelésed annyira bugyuta, hogy borzalmas, hogy ilyen emberek akár gyalogosként is az utakon mászkálhatnak, mint te. Mi van akkor, ha nem egy ilyen kifékező autó kerül a te kamionosod elé hanem egy gyerek szalad ki szintén szabálytalanul? Azt is lapítsa ki finoman nehogy összetörjenek a sörös rekeszek? Ennél többet nem írok nektek, mert felesleges. Talán majd rájöttök az évek számának növekedésével, de ez sem valószínű. Vezetni nem lehet megtanulni, ha valaki fiatalon nem ért hozzá, akkor később sem igen fog tudni.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!