Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Hínnye! :|

6 hozzászólás

 • oTom 2013. július 1. 10:36

  1
  Kint van a pótkocsis jobb indexe. Belső sávból meg azért kanyarodik jobbra, mert akkora ív kell neki. Ergo: minek előzte jobbról a kiskocsi, most úgy járt.
 • elmap2 #1 2013. július 1. 11:56

  2
  ha nem fékez le az autós,akkor szerintem lehet, hogy átfért [email protected]: ez igaz.
 • F4RR3LL #2 2013. július 1. 15:25

  3
  @oTom: @elmap2: bocs, hogy beleszólok, de ezt a középső sávból is megtehette volna, illetve ha jobbra fordulok, nézem a tükröt... abban a marha nagy tükörben meg látni kellett, hogy jön egy kisköcsög, akit elengedek, majd utána fordulok...
  Hibás mindkettő, de a kamionost se fogják megdicsérni...
 • Aztaaaa.. #2 2013. július 1. 15:41

  4
  @oTom: @elmap2: Valóban megy az indexe a kamionosnak. Én mondjuk nem erőltettem volna, hogy hamarabb sávot váltok mint a kamionos. A személyautót vezető azt hihette, hogy ez csak egy sima sávváltás lesz. Tévedett! Természetesen a kresz előírja, hogy melyik sávból lehet balra illetve jobbra fordulni. Ilyen esetben nem tilos az sem ha éppen a másik sávot is igénybe veszi a kamionos, de:
  31. § Bekanyarodás
  ...
  (4) Ha a jármű méretei vagy egyéb ok miatt az (1)-(2) bekezdés rendelkezéseit megtartani nem lehet, a bekanyarodást fokozott óvatossággal - szükség esetén erre alkalmas irányító személy igénybevételével - és úgy kell végrehajtani, hogy a bekanyarodó jármű a többi járművet ne veszélyeztesse.

  Itt minden tiszta szerintem. A kamionos tükörbe néz, nem lát semmit maga mögött. A személyautó mögötte takarásban van. Kiteszi az irányjelzőt, és ettől a pillanattól kezdve védve van, mert ő kezdte meg hamarabb a sávváltást, ami itt bekanyarodással van egybekötve:)
 • elmap2 #3 2013. július 2. 18:43

  5
  @Aztaaaa..: @F4RR3LL:
  mindkettőtöknek igaza van szerintem, mindkettő hibás, csak ha már az autós elkezdte előzni, lehetséges az én szememben, hogy fékezés nélkül befért volna.
  De ha nem fért volna be, akkor meg nagyobb a gáz.
 • oTom 2013. július 5. 11:35

  6
  Amúgy ez nem ritka szituáció az utakon, csak nem szokott karambol lenni belőle. Mi történhetett? A teherautó belenéz a jobb tükörbe, nem lát akadályt, kiteszi a jobb indexet, a kanyarodási pontnál újra belenéz (akadályt nem lát) és elkezd kanyarodni. Ettől a pillanattól a mögöttes útszakasz már a tükre holtterébe kerül. Ha a személyautó ekkor bukkan elő a teher mögül és kezdi jobbról előzni (ami ugye eleve tilos!!), akkor azt a teher tutira nem láthatja. Aki vezetett már teherautót, tudja, hogy ott csak a 2 tükörre lehet hagyatkozni, nincs olyan, hogy megfordulok és srégen hátranézek az oldalablakon/hátsó szélvédőn. Csak erre sok személyautós nem is gondol.

  "szükség esetén erre alkalmas irányító személy igénybevételével" - ebben a konkrét helyzetben vajon honnan akasszon le a teher sofőr egy erre alkalmas segítőt hirtelen? Jól ezek a szabályok néha... :D
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!