Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Új fejezet nyílhat a saját magát vezető autók történetében

A Google más gyártók autóinak módosítgatása helyett saját járműt készít. A prototípust már megvan, még nyáron százat le is gyártanak belőle.
A Google hosszú évek óta fejleszti a sofőr nélküli autókban használt technológiát, amelyről korábban már az is kiderült: jóval többet érzékel az útból, mintha ember ülne a volán mögött. Az önmagát vezető kocsiból most egy új prototípust jelentettek be, melyben sem kormánykerék nincs, sem gázpedál, sem fék. A jármű 40 km/h-s sebességgel képes biztonságos, beavatkozás nélküli haladásra.
A kétszemélyes autó prototípusából még nyáron legyártanak száz darabot, a legelső verziókban még lesz manuális vezérlési lehetőség, és ha a tesztek során minden rendben megy, akkor kezdik meg a kormány- és pedálmentes változat tesztelését. A tesztekre Kaliforniában kerül majd sor a következő pár évben.

7 hozzászólás

 • kléni 2014. május 29. 12:04

  1
  Ritka szarság. Bírom, hogy még mindig az idősökkel, és a vakokkal példáznak. Pedig sokkal jobb kísérettel menni, vagy tömegközlekedéssel, esetleg gyalog. Legalább a semmittevő nyúgdíjasok mozognak is egy kicsit. Amúgy se mennek a sarki boltnál messzebb. Az oroszok meg úgy se fognak ilyet venni, főleg ha 40 a max sebessége, szóval nem lesz kevesebb baleset. De egyébként is, nem lenne jobb megtanítani a népet értelmesnek lenni, hogy tudjon ember módjára vezetni? Fél évszázad múlva már az ujjunkat se kell majd mozdítani. :D
 • laci42 2014. május 29. 13:07

  2
  nekem nem kell
 • Orphan 2014. május 29. 16:47

  3
  Azért az nem lenne baj ha az ittas vezetőket ez váltaná fel.
 • einstein 2014. május 29. 17:53

  4
  de gyönyörű:|mi az a pörgő ló[email protected] a tetején?:D
 • SzikraHuszár #4 2014. május 29. 18:29

  5
  @einstein: Úhgynevezert "LIDAR", léhzer sugáhr és éhrzékelőjel, mivel a kopjúter fölishmeri az akadájok alakjáht, hhhelyzetét, mozgásuk ihrányát és a szerint lát is cselekszik.
  De az is megeshet, hogy máhr kohrábban leszakadtak a lapátok, és ezéhrt röpképtelen és csak guhrúl.
 • einstein #5 2014. május 29. 18:34

  6
  @SzikraHuszár: én is arra tippeltem hogy ez valójában guglikopterrotfl
 • pnshen 2014. május 30. 17:28

  7
  biztos nagyon okosak a google-nél de azért megnézném mit tesz az autó a kényes szituációkban. Mondjuk ha a tesco parkolóba szeretnék egy másik helyre átállni. vagy mondjuk esőben. vagy ködben. balesetközeli helyzetekről nem is beszélve. én még várok 5 évet, majd akkor fogok kapmányolni hogy mindenki vegyen ilyet. én pedig biztonságosabban motorozhatok továbbra is.... :D
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!