Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

20 hozzászólás

 • Matula 2014. március 30. 20:50

  1
  Sajnos ezek végett is utálnak minket motorosokat :( ezeket én sem csipem,de nem kell minden motorost ilyen gyökerekhez mérni :)
 • laci42 2014. március 30. 21:02

  2
  nem motor ez, hanem seggbosszantó
 • Matula #2 2014. március 30. 21:13

  3
  @laci42: ezzel egyet értek,mégis a motorok kategoriájába sorolják mikor itélkeznek felettünk :)
 • kléni 2014. március 30. 21:19

  4
  Mi ebben az esztelenség?
 • Matula #4 2014. március 30. 21:45

  5
  @kléni: érdekes kérdést vetettél fel :) mert szerinted ez normális közlekedés?szerintem eszetlen.de 20 évesen ez már nem lenne kérdés számodra.
 • Sh07GuN 2014. március 30. 21:49

  6
  első észrevétel:
  ezek csak robogók. kifejezetten utálom őket a "tuning" rohadtul idegesítő kávédaráló hangjuk miatt, amik szarrá pörgik magukat, és úúú de vagányak vagyunk rendszám nélkül...
  második:
  ez hol eszetlengés? legalábbis amit a kamerás srác csinál, az nem az.
  hasonló módon közlekedem én is dugóban... körültekintőbb vagyok, de ahol elférek ott át szoktam menni, mert képes vagyok rá, és nem tartom fel vele a sort amúgy sem. idén kifejezetten pozitív vagyok az autósokkal szemben, mert sokkal előzékenyebbek, és nagy többségben arrébb állnak, vagy hátrébb tolatnak, illetve előrébb állnak, hogy elősegítsék a haladásomat :)
  nagy puszi a jóarc autósoknak!

  mellesleg a kresz is leírja, hogy álló kocsisor mellett elhaladhatunk :)
 • cancer 2014. március 30. 22:01

  7
  Nincs ebben semmi eszetlenség. Egyszerűen kihasználják a lehetőségeket és haladnak előre. Leleményesek és ennyi.
  Utálom ezt a motorrasszista nézetet.
 • kispori 2014. március 30. 22:09

  8
  Kemény robogósok :DD
 • Matula #7 2014. március 30. 22:26

  9
  @cancer: na azért 16 éve van nagymotor jogsim mégis az ilyen közlekedést nem tartom korrektnek.ennyi erővel minden dugót kikerülhetek a banditommal,mert elférek és leszarok mindenkit.én tisztelem az autósokat,és nem irritálom őket soha,mert ugyan ugy vezetek autót mint motort.fairplay mind két fél számára.a megosztottság sajna jelen van itt is :(
 • cancer 2014. március 30. 22:44

  10
  @Matula: Nekem 18 éves korom óta van nagymotorra is jogsim. Most 49 vagyok és már az elején észrevettem, hogy a nálunk lévő autós társadalmat irritálja a motorosok jelenléte a forgalomban. Sokszor hiába a fairplay. Ha kocsival megyek akkor utat engedek a motorosoknak, ha motorral megyek akkor kihasználom a lehetőségeket és próbálok balesetmentesen haladni előrefeleirányába.:)
 • kléni #5 2014. március 30. 23:18

  11
  @Matula: Ez nem válasz a kérdésemre. Az autósok nem azért állnak sorba, hogy senki ne kerülhesse ki őket, hanem hogy végig tudjanak menni az úton. A motoros elfér közöttük, nem okoz balesetet, nem száguldozik, nem kacsáz össze vissza, nem szól be az autósoknak, nem csak az orra elé néz zenehallgatás közben, egyik autós várakozási idejét se növeli meg. Senkinek nincs oka arra, hogy problémájuk legyen velük. Ha elmehet, mi a fenének várjon ott? A világon mindenhol így csinálják ezt. Ha egy autós a buszsávon közlekedve kikerüli a sort, az teljesen érthető, de ez nem hasonlítható össze a motorosokkal.
 • Matula #11 2014. március 31. 04:11

  12
  @kléni: igen egyrészt igazatok van.de ezek jobbról balról előznek,olyan szük helyen ami már egy ajtónyitásnál esést okoz a motorosnak.azután meg arról menne a vita ki a hibás .én is szoktam főuton előzni de ésszel,városban meg balról elözzük a kocsisort mindig,nem jobbról.a viselkedési stilusukról nem is beszélve.
 • Matula #10 2014. március 31. 04:21

  13
  @cancer: Tapasztaltam már én is,hogy sok autóst irrátál,ha motort lát.sok mindenért lehetséges ez,pl az itt látott közlekedés,vagy ha nagy sebességel mész el mellettük városon kivül.van egy 60 éves munkatársam őt pl zavarja ha 100al megy autóval főuton és megelőzi egy motoros.minden ember másként reagál az ilyenekre,ha ugy posztoltam volna fel,hogy ezek az igazi motorosok ,akkor minusz rekordot érnék el,és menne a vitatkozás.de szerintem lessz még minusz,ami megint csak a motoros autós ellentétet tükrözi.
 • kléni #12 2014. március 31. 12:59

  14
  @Matula: Gratulálok annak az autósnak, aki kinyitja az ajtót a dugóban. Minden motorosnak tudnia kell, hogy nem a legveszélytelenebb, amit csinál, ezáltal vállalnia kell, ha esetleg meghúzza valamelyik kocsit. De úgy látszik, nem tettek ilyet, és gond nélkül áthaladtak a forgalmon. Nyilván van már tapasztalatuk, hogy mekkora helyen férnek el.
 • Matula #14 2014. március 31. 18:48

  15
  @kléni: már pár videó a youtubon is van mikor dugóban kiszáll az autós,a motoros meg az ajtónak meg.és hiába van tapasztalatuk ha szük helyen mennek.a legnagyobb veszély sokszor a tapasztalat,az önbizalom,hogy nem jön közbe semmi csak menjünk.
 • kléni #15 2014. március 31. 22:59

  16
  @Matula: Vesd össze azokat a videókat az autós karambolokból készültekkel. A tapasztalat és a figyelmetlenség pedig nem ugyan az.
 • Sh07GuN #15 2014. április 1. 15:33

  17
  @Matula: Tájékoztatlak, bár lehet tudod, hogy az álló kocsisor mellett mind balról, mind jobbról elhaladhatsz. Mert az eleve nem számít előzésnek. Ha meg valaki balfaszoskodik a belsőben, szerintem egyértelmű hogy a jobb oldali sávban fogom megelőzni, mert ne tötymörögjön 40-el a 60-as táblánál a belsőben.. Ha tehetném megbüntetném, de sajnos nem vagyok rendőr.

  Mellesleg a buszsáv is jobbra van, amit mi motorosok legálisan használhatunk :)
  Bár ezt szerintem Te is tudod :D
  Fuvarozok jó néhány éve, és rendszerint látom külföldi országokban is, hogy még a kamionos kollégák is húzódnak arrébb, ha látják, hogy jön egy motoros dugóban. Az autósok akiket zavarnak a motorosok, ne üljenek autóba március és novermber között... Erre nem tudok mást mondani...
  Engem is rohadt mód zavar, mikor a 60 éves Pistabácsi 50-el döcög lakott területen kívül, és persze hogy 5 percig jönnek szembe... Olyankor ledudálnám, leszorítanám, feldarabolnám, felgyújtanám, megenném, majd kisz*rnám, és olyan formában hagynám ott az út szélén... Ha fél a volán mögött, NE ÜLJÖN AUTÓBA!
  És ezt mint kaminos-autós-motoros mondom!

  Rendőrök helyében ugyanúgy büntetném az indokolatlan lassan haladást is...
  Lásd Németország...
  Mentünk egy másik kamion mögött autópályán 75-tel. Nem siettem, mert bőven volt időm, és ráértem. 2 perccel később a rendőr kivett minket, hogy mennyivel szoktam közlekedni. Hát mondom, olyan 85-tel. Áhááá, ment oda az első kamionhoz a rendőr:
  Miért megy 75-tel? Talán műszaki gondja van, vagy oka van rá?
  Niiiiincs? 50 Euro lesz, legyenszíves. Köszönöm!

  Ez még csak vészes sem volt! Namost másik példa:
  mocival 100-al lakott területen kívül Esztergom felé a dunaparton aszfaltúton...
  úgy értem utol egy régi swiftet mintha állt volna. poénként, csak egy kukásautó jött szembe, hogy esélyem ne legyen kikerülni sem, mellesleg kanyarban...
  Na, ilyenkor mit csinál az ember? Próbál fékezni, de a bedöntés miatt nem túl sok sikerrel. Ha a kamionos nem húzódik le a fűbe, totál seggbeverem a suzukit...
  Ez normális? Ki halt volna meg azért, mert őkelme az aszfaltszaggató 50 lóerős kartondobozával gyök kettővel "halad" az úton?
  Itt nem arról van szó, hogy én mentem 100-al, mert az aztán tényleg nagy sebességtúllépés... Ha 90-el megyek, akkor is megtolom hátulról, és landolok az ő motorháztetején. "Meeert a mocskos motorosok száguldoznak..."
 • Matula #17 2014. április 1. 20:28

  18
  @Sh07GuN: értem amit írtál,én sem tartom be a szabályokat mindig.de itt ezekről a motorosokról volt szó.mellesleg jobbról előztem álló kocsisort 2 éve,eredmény rendőr megállitott és mondta,hogy akarom e a feljelentést?mondom miért?válasz mert ez szabálytalan előzés.mázlim az volt,hogy szóban elimertem jó hibáztam nem fordul elő többé.már tanultam abból 2 szer is,hogy rendőrrel ne vitázzak,mert mindig neki van igaza,én meg csak fizetek.de próbáld meg álló rendőrautót jobbról kikerülni dugóban,vagy ha 40-45 el szütyörög városban,valószinüleg belédkötnek.hiába magyarázkodsz nekik felesleges,ezzel csak felhúzod őket és fizetsz.
 • ArkaChopa 2014. április 1. 20:43

  19
  A motorosokat a robogósoktól jelentős különbség választja el. Pl.: A robogós még mindig azt hiszi biciklis, ezért gond nélkül átmegy a piroson, nem áll meg a gyalogos átkelő előtt ha gyalogos jön, ha elesik egy másik robogós 90%, hogy nem áll meg segíteni, inkább húz a gázkaron wiiiíííííííííí :D
  Az igazi motoros ennek az ellenkezője, ezért a motoros társadalom nem fogadja be a robogósokat! :D kalap
 • Sh07GuN #18 2014. április 6. 00:04

  20
  @Matula: Hát én akkor a szöges ellentéted vagyok.
  Szívesen leállok trécselni a rendőrökkel. Eddig egyszer tudtak csak megbüntetni, akkor is azért mert egy útmunkálatok alatti 30-as táblát - enyhén szólva - figyelmen kívül hagytam, ugyanis az úton SENKI nem volt, nemhogy még olyan, aki dolgozott volna...

  Többször kötöttek belém járdán parkolás miatt is, meg hogy a 70-es táblánál 50-el zötyögő kocsisor mellett lazán elhúztam 70-el... Persze, akkor már egyből én vagyok a bűnöző, mert "száguldozom".

  A legjobb rendőrös sztorim az volt, mikor a fakabát elment centiért a sarki műszakis boltba, hogy lemérje meg van-e a 150 centi a moci és a fal között a járdán...
  163 cm volt :D
  Cirka 20 ember előtt alázta meg saját magát a villogó jelzésével együtt. A kisebb tömeg éljenzése után fejét a földre szegezve elcammogott a rendőrautóig, és elhajtott :)
  Még csak nem is köszönt, hogy bemutassa mekkora bunkó is valójában...
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!