Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

6 hozzászólás

 • [ törölt felhasználó ] 2018. március 12. 18:25

  1
  Megvan a haszon őszire... xd
 • Luckye 2018. március 12. 18:54

  2
  Nem értem, hogy a kutakat kik tervezik? Illetve néhány ilyen baleset után miért nem lehet újratervezni?
  Én két dolgot tennék másképpen:
  1. A pisztoly tövénél szándékosan gyengíteném meg a csövet. Épp csak annyira, hogy egy ilyen rántásnál ott szakadjon és ne a teljes kútfejet csessze szét.
  2. A pisztolyban lenne egy szándékos szűkítés, ami korlátozná az átfolyás mértékét (pl ne engedjen át, max 20 l/s-el), de a pumpa ennél többet kellene tudnia. Abban a pillanatban, hogy az átfolyás > 20l/s, automatikusan zárnám a szivattyút.
  Vagy én bonyolítom túl a dolgokat?

  Gábor
 • Dillion Harper #2 2018. március 12. 21:10

  3
  @Luckye: Jelenleg nincs ilyen kút sehol. Kifejleszteni és világszerte kicserélni több milliárd dollárba kerülne. Évente tegyük fel ezerszer történik ilyen eset, ha Oroszországot nem számoljuk, mert ott minden nap. Nem éri meg költeni rá.
 • [ törölt felhasználó ] #2 2018. március 12. 21:39

  4
  @Luckye: Az első ötleted egyáltalán nem hülyeség. Nagy szerencséje van a kutasnak hogy nem csapta képen a pisztoly. én ilyen esetben inkább elfelé szaladtam volna.
  A második ötleted úgy sem tudnák megvalósítani..
  Így is állandó a nyomásprobléma.
 • Luckye #3 2018. március 13. 09:18

  5
  @Dillion Harper: Nem feltétlenül arra gondoltam, hogy egyszerre mindet cserélni kellene. De ha már csak ilyen kútfejet készítenének, idővel egyre több lehetne belőle és kevesebb a régiből, hisz azért ezek is cserélődnek idővel.
 • Luckye #4 2018. március 13. 16:26

  6
  @_voodoo_: Egy kis gondolkodással lehet finomítani az ötleteket. A kiömlés gátlást ilyen baleseteknél meg lehet úgy is oldani, hogy az üza cső mellett lehet egy kis átmérővel rendelkező cső, aminek a lezárása a pisztolyban van. Ha a pisztoly leszakad, ez a cső is szakad és a benne levő légnyomás esés zárhatja az üza útját....
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!