Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
:s

34 hozzászólás

 • ArkaChopa #9 2015. október 21. 18:44

  10
  @LongJohnHolmes: Jó nagy marhaságot írtál. Az agy azért, hogy hatékonyan kezelje a belső energiáját (mert ez fogyaszt a legtöbbet), a tudat kontrollt ompimalizálja. Tehát ha valami tevékenységet rendszeresen végzel, amihez tudatos irányítás kell, akkor idővel más agyi funkciók (motoros) átveszik , hogy az energiaigényes tudatkontrollt tehermentesítse. Tehát ami rutin, azt motoros tevékenységgé teszi, más szóval a tudatod tényleges irányítása alól kiveszi. Ilyen pl. a járás, amit még olvasás közben is meg tudsz tenni, mert az irányított tudatos funkciót más veszi át, és csak akkor adja át, amikor a tudat visszakéri. Ilyen a vezetés is. Rutinos lesz, az esetek 95% -ban nem igényel konkrét felügyeletet, hisz ülsz, nyomod a gázt, (vagy kitámasztod a lábad, vagy tempomat), és közben beszélgetsz. Ilyenkor pontosan az történik mint a járásnál. Motoros automatizált feladattá válik. Ha egy ilyen pillanatban ér egy váratlan esemény, bár gyorsan reagálsz, időigényes, hisz programot váltasz belül. Motorosról tudatossá!
  Az pedig totális ökörség, hogy ez egy képességgel lehet fejleszteni. Épp az evolúció fejlesztette ki az agyban ezt a programot, hogy ne tudatnak kelljen minden frinc francra odafigyelni, hanem alprocesszorok átveszik a feladatot. Persze van ennek hátránya, de az ember nem minden kanyarban szembesül egy szembehajtóval, mint ahogy séta közben sem akarnak percenként neked szaladni.
  Szóval nem lehet felkészülni rá! kalap
 • einstein #9 2015. október 21. 20:13

  11
  @LongJohnHolmes: akkor te biztos a csatornafedeleknél is fékre lépsz mert elvileg onnét is bármikor kidughatja a fejét egy eltévedt csatornamunkás aki pont ott végzett aznap a műszakjávalrotfl
 • LongJohnHolmes #11 2015. október 22. 08:48

  12
  @einstein: Nem, mert a csatornából felbukkanó munkás nem várható veszély.
 • LongJohnHolmes #10 2015. október 22. 09:03

  13
  @ArkaChopa: Mint írtam, nem lehet fejleszteni a defenzív vezetés képességét. Kinek mennyi van. Úgy is beszél róla. Akinek nincs, az nem is tudja miről van szó, mert nem is érzi. Persze el lehet hosszan magyarázni, hogy mire kellett volna figyelni egy adott szituációban, meg is érti, de soha nem lesz képes magától, vezetés közben ezeket érezni. Aztán ilyen sokat ír róla mint te :) Nem hogy nem lehet felkészülni egy ilyen baromra, mint a képen, hanem fel kell készülni! Az úton minden várható veszélyre fel kell készülni és egy szabálytalanul előző gépjármű az annak minősül.
  Elmesélek neked párat, hogy én mikre figyelek állandóan: jó nők, rendőr, traffipax, az út állapota, gyalogosok, teherautók rakománya főleg kanyarban, az előzni kívánt vagy kanyarodni kívánó autó vezetőjének a felmérése stb. és természetesen az összes autó körülöttem. A megfigyelt objektumok száma csökken ha gyorsan megyek, mert az ember eléri a képességei határát és ott már nem érzi magát biztonságban, így lassít. A potenciális áldozat pedig nem lassít, mert nem is érzi a veszélyt.
 • ulaci79 2015. október 22. 09:24

  14
  Az adott videoból kiindulva,én csak azt tudom amit csinálnék (96 ota van jogsim), be Nem látható kanyar lassitok,mert (tapasztalat) MINDIG van egy marha.
  Ha nincs,akkor az csak az üditő kivétel.
  Munka közben annyi hülyével akadok össze hogy az megérne egy külön oldalt,és csak kis hazánkról beszélek,azon belül is a Tisza-tó.
  Szóval itt nem kell rohanni mint egy nagy városban.
  Külön élvezet mikor engem ohajtanak letolni az útról szaros kis városi terepjáronak nevezett valamikkel,miközben a gépem saját tömege laza 96 mázsa.
  És pont ez miatt van az hogy folyamatosan figyelek mert ha csak kicsit bambulok rohadt gyorsan ott terem egy donor,és észre sem veszem ha matricát csinálok belőlle.
  Az hogy most ezt tudatosan,vagy már reflex szerüen csinálom.............. fogalmam sincs.
 • ArkaChopa #13 2015. október 22. 13:32

  15
  @LongJohnHolmes: Ez most már nálad a "mindenképp megmagyarázom az igazam" kategóriába esik. Bármilyen érvelésnél is csak a magadét hajtogatod.
  A csatornafedeleknél máris öngólt rúgtál, hiszen azokra nem figyelsz rotfl, pedig kéne, onnan is leselkedik veszély. Lássuk - www.keptelenseg.hu/kozlekedes/veszelyes-csatornafedelek-101071…
  Ezenkívül még 1000 dolog van, amire nem lehet készülni, hiába figyelsz mint egy űzött vad pl. : - www.keptelenseg.hu/kozlekedes/olcson-meguszta-99743…
  Einsteinnek igaza van, előbb utóbb megbolondulsz, ha minden kanyarban a veszélyre figyelsz, vagy legalább is el fogsz fáradni , kimerülsz, és akkor viszont itt viszontlátunk egy jóképű frontális videóban. grat
 • einstein #15 2015. október 22. 16:57

  16
  @ArkaChopa: pontosangratyougod
 • LongJohnHolmes #15 2015. október 22. 17:00

  17
  @ArkaChopa: Ez nem magyarázás és nem is vitaindítónak írtam. Az a pár ember, aki defenzív vezető tudja, hogy miről beszélek. Ti pedig vigyázzatok az úton. :)
 • [ törölt felhasználó ] #1 2015. október 22. 17:01

  18
  @mikezerox: Még az árokban sem kellett volna lemenni hogy elkerülje az ütközést.. A ladás vagy nem figyelt vagy úgy gondolta hogy ő az erősebb.. barom Mert ideje lett volna lehúzódni az tisztán látszik.
 • einstein #17 2015. október 22. 18:35

  19
  @LongJohnHolmes: pár ember? basszus úgy írsz róluk mintha valami titkos földalatti társaság lenne szupererővel melynek megszerzése csak a "kiválasztottaknak" adatik megrotflrotflrotfl
 • [ törölt felhasználó ] #19 2015. október 22. 18:52

  20
  @einstein: Én tudom miről beszél coool
 • ArkaChopa #18 2015. október 22. 19:14

  21
  @local: Neked külön köszönjük a szokásos kritikus negatív hozzáállást, mit is várhatnánk? grat Külön kiemelném, hogy megint csak az ártatlant hibáztatod, hisz csakis ő lehet a barom, és ő tehet róla, hogy nem tudott szupermenként 0.00001 mp. alatt kikerülni egy szembejövő autót. Csak megsúgom neked, te önelégült kritikus, 0.05 mp.-nél tűnik fel az autó, és 0.06-nál már ütköznek is. Te mégis a karosszékből el tudtad dönteni, hogy a vétlen a hibás (persze az okozóról egy szó se, ergó mentsük fel őt is). Ha te 1 mp alatt egy (fent leírtak szerint) 50 m/s különbséggel érkező járműt észreveszel, és egyben le is rántod az árokba, te egy szuperhős vagy. Mert még az autó tehetetlenségét is bele vehetjük abba az 1 mp-be amit te az árokba rántással kigondoltál. Csak grAtulálni tudok. kalap
 • [ törölt felhasználó ] #21 2015. október 22. 19:34

  22
  @ArkaChopa:
  1. Nem kéne bepofáznod és személyeskedned (már megint), mert ki tudja.. egyszer még személyesen is találkozhatunk és akkor nem tudsz majd elbújni a monitor mögé
  2. Egy szóval sem állítottam hogy ő a hibás az ütközetért (szövegértés??)
  3. Olyan általad pontosnak vélt adatokat írsz le már a huszadik kommentben hogy az már nevetséges. Vezetési rutinod meg egyenlő lehet a nullával. Legalábbis a leírtak alapján.
  4. Tehetnél egy nagy szívességet. Nézz levegőnek! Ne kommunikálj velem!
 • LongJohnHolmes #22 2015. október 22. 19:45

  23
  @local: Ő még a kihaénnem állapotban van, mielőtt totálkárosra törné az első autót :) Az ilyeneket lehet látni az út mellett a réten fejüket vakarva, miközben nézik a gömbölyű autójukat pár bukfenc után. Még a sima út is kifog rajtuk :)
 • [ törölt felhasználó ] #23 2015. október 23. 06:24

  24
  @LongJohnHolmes: Az a vicc az egészben hogy itt van még egy sávszélesség az árokig, de ezt még a "szakértő úr" sem vette észre és egyből az árokba rántásról prédikál..
  Valószínű igaz rá az állításod :D
 • ArkaChopa #22 2015. október 23. 06:55

  25
  @local: Jajj jajj, bírom amikor jönnek a "majd ha személyesen találkozunk..." szöveggel röhögnöm kell. Egyrészt te keresed mindig a konfliktust, csak te szoktál kötekedni a posztjaimban. Itt egy vitanapot tartottunk, de neked bele kellett szólnod, hiszen várod a törődést, és én meg is adtam. wink Ne legyél már nyámnyila , milyen személyeskedés? Az nem személyeskedés, hogy hülye vagy a vezetéshez, hanem egyszerűen tény. A fotelból könnyű ítélkezni. Az meg ne is zavarjon, hogy más (einsteni) is az én véleményemen van (vagy én az övén), de te engem veszel elő.
  Inkább te tegyél egy szívességet, ne nézd a posztjaimat, és ne írkálj bele , mert a törődést meg fogod kapni, és nem leszek kíméletes, mert veled ellentétben én tudom ki vagy! kalap
 • ArkaChopa #23 2015. október 23. 06:56

  26
  @LongJohnHolmes: És te milyen állapotban vagy? Mindenre figyelő? A csatorna ügyre még nem reagáltál, hogy arra miért nem figyelsz, pedig ott fog utolérni a sorsod, ha nem figyelsz....wink
 • [ törölt felhasználó ] #25 2015. október 23. 07:38

  27
  @ArkaChopa: @ArkaChopa:
  Úgy érzem én valami kisebbségi komplexust váltok ki belőled, mert általában a kutyanem szól hozzád de te mindig undorítóan közeledsz hozzám. Kábé úgy kezdődik mindne vitánk hogy én elmondom valamiről a véleményem és te már az első hozzászólásodban egy faszparaszt vagy. Például ha nem tetszik egy csaj vagy bármi. Az nem számít hogy ezer másik tetszik de attól én még egy "negatív önelégült kritikus" vagyok...
  De nem veszem magamra mert úgy látom ez nálad egy betegség. Ha valaki nem ért egyet veled akkor elküldöd az anyjába vagy egyéb jelzőkkel illeted. És ez kivétel nélkül mindig így van, nem tudsz úgy vitázni valakivel hogy az személyeskedésbe ne torkolljon. Persze észérvek nélkül nehéz is vitázni..
 • ArkaChopa #27 2015. október 23. 09:24

  28
  @local: Egyedül csak te viselkedsz itt undorítóan. Magadat minősíted, és rögtön "faszparasztozol", senki nem adott engedélyt neked arra, hogy ilyen ganéj módon viselkedj itt . Ha nem bírod, ne írj, ne reagálj, már korábban is jeleztem, de te keresed a bajt, mert ebből élsz. Egyébként is általánosítasz, ami az érvelésed totális csődjét jelenti, ebből meg arra következtetek, egy megkeseredett ok nélküli kisember vagy, aki itt éli ki a hatalmi és elnyomott kifejezési vágyait. grat Nem kell válaszolnod.
 • [ törölt felhasználó ] #28 2015. október 23. 10:21

  29
  @ArkaChopa:
  Emlékeztetőül leírok néhány párbeszédet mert úgy látom nem csak értelmezési problémáid vannak hanem az emlékezetetd is kihagy.

  Az egész ott kezdődött hogy az egyik posztodra azt írta valaki hogy ez most nem volt annyira ütős. Erre te így reagáltál: "Unlájkold az anyádat, te kretén! "
  Ezen felháborodva annyit írtam hogy nagyobb parasztság anyázni mint unlájkot nyomni. Persze jött is a válasz, szokásos nyomdafestéket nem tűrő stílusodban.
  Ezek után folyamatosan baszogattál mindenért.

  A legutóbbi összetűzésünkkor annyit írtam hogy kurva magas a csaj homloka. Erre neked megint be kellett szólnod hogy én egy megkeseredett ember vagyok stb.. Megjegyzem mindenki szokott negatív véleményt írni, de neked én vagyok a mumusod.

  Ebben a posztban sem szóltam hozzád egy árva szót sem, de már megint negatív vagyok mert szerinted én csakis az ártatlant hibáztatom. magdi
  Legalább olvasni tanulnál meg te szerencsétlen. De én vagyok a hülye hogy reagálok a sok faszságra amit írsz.
  Meg hogy én talállak meg téged pedig einsteinnek is ez a véleménye. rotfl Hát ki a tököm írt nekem butaságokat? Einstein? Te klinikai eset vagy barátom rotfl Minden esetben te kötsz belém én csak a posztról írok véleményt. grat

  Ugyanakkor g ratulálok a taktikádhoz. El kell ismerni jó taktika az hogy megragadsz minden alkalmat hogy pocskondiázz és rámkiabáld én egy megkeseredett negativ emberke vagyok és nekem semmi sem jó. És persze csak én vagyok ilyen negatív. :D Persze alapja nincs, mert általában jókat kacagok a posztokon de az emberekben magmarad a sokat hangoztatott állítás.
  Nem baj, nem az számít hogy mit hanem hogy ki mondja...
 • ArkaChopa #29 2015. október 23. 10:27

  30
  @local: Nagyon pontosan jellemezted magad. grat Először is másokkal való problémákkal példálózol, tehát mindenképpen keresed a kötekedésre a pontot. A másik, írtam , hogy ne reagálj mert nem kell. De te igenis írsz, mert lételemed ez a stílus. Érted, és gerjeszted a problémát. Te vagy az aki káromkodsz, és ehhez nekem nem kell más posztokat felkutatnom , csak feljebb tekernem pár sort. Szóval csak adod magad, amilyen vagy. Nincs mit ehhez hozzátenni. Lépj tovább már...., a keserűséged máshol vezesd le! kalap
 • [ törölt felhasználó ] #30 2015. október 23. 10:48

  31
  @ArkaChopa: Megint baj van a szövegértéssel. rotfl
  Te jellemeztél magdi
  Nem érzed kínosnak néha? :D
 • ArkaChopa #31 2015. október 23. 10:52

  32
  @local: Még egyszer rávilágítok, mert látom egyszerű vagy mint egy faék. Te vagy az aki káromkodik, csak olvasd vissza magad, tehát magadat jellemzed. És a szavak értelmezésével is híján vagy: LÉPJ tovább, senki nem kíváncsi rá, hogy állandóan idejössz böfögni. Ne írj, ne keress, ne jelentkezz...agyő és mondgyőőő, mehetsz tovább! A kényszeres írásodat éld ki egy jegyzettömbön, és küld el a pápának. kalap
 • [ törölt felhasználó ] #32 2015. október 23. 10:57

  33
  @ArkaChopa: igen, minden posztban én szólítalak meg... rotfl
  Ez egyre kínosabb rotfl
 • ArkaChopa #33 2015. október 23. 10:59

  34
  @local: Persze, hogy kínos, mert erről a posztról van szó, csak te direkt nem akarod érteni. Vedd már észre magad, és NE ÍRJ! Fejezd be ezt a beteges írás kényszert....pffff, ekkore egy f.....t
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!