Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A közelmúltban találtak rájuk

Franciaországban egy gyűjtő több mint 100 régi veterán autót halmozott fel egy pajtában.ezek között számtalan értékes ritkaság található:Bugatti, Porsche,1961-es Ferrari 250 GT SWB California Spider.1956 os Maserati A6G Gran Sport Frua. Ezek a járművek árverésre kerültek.De borsós árat kérnek értük ,egy ritka Ferrari 12 millió euróba, és a Maserati mintegy 1,2 millió euró áron kinálták.

9 hozzászólás

 • krisztián77 2014. december 7. 20:51

  1
  :( szomorú látvány.
  Egy kis kiegészítő infó:
  "Gyümölcsös ládák és újságkötegek alá temetve találtak rá műértők egy Ferrari 250 GT SWB California Spyderre, ami a világ egyik legértékesebb veteránja. A Ferrari csak egy a most talált hatvan klasszikus közül. Negyven éve pusztul csendben a világ egyik leggazdagabb autógyűjteménye egy nyugat-franciaországi farmon.
  Roger Baillon forog a sírjában. A közlekedésipari mágnásként gazdaggá lett, megboldogult autóbolond neve valószínű semmit sem mond az olvasónak, pedig a napokban a világ egyik leghíresebb autógyűjtője lett. Baillon rég elhunyt már, nemrég felmért gyűjteménye hevenyészett számítások szerint legkevesebb tízmillió euró értékű.
  Ha még élne, azt mondanánk, Baillon az autógyűjtők úgynevezett rohasztó táborát képviseli. Autói szellős hullámtetők alatt pihennek, legtöbbjük szélnek, esőnek kitéve a hetvenes évek óta. Az autórajongó szemének szívfájdító látvány az efféle készlettartás, amely sajnos nem egyedül az utódok műve. Baillon ugyanis a hetvenes évekig szenvedélyesen vásárolta a ritkaságokat, sokat közülük leharcolt állapotban. Múzeumot akart nekik, de mire eljutott volna az autók felújításáig, anyagi nehézségei miatt a készlet javát eladta, hogy a maradékot fenn tudja tartani. Itt mehetett félre valami a történetben, melynek következménye a mai állapot. Baillon úr tíz éve meghalt, idén követte a fia. Valószínűleg ez kellett hozzá, hogy a hozzá nem értő unokák jelezzék most a veteránszakértőknek a gyűjtemény létét.
  A farmont talált hatvan autó a harmincas és a hatvanas évek között készült. Van itt Shelby Cobra, Porsche Speedster, Talbot-Lago, Facel-Vega, Jaguar, Bugatti, Maserati és sok egyéb mellett egy Ferrari 250 GT. Ennek egyik korábbi tulajdonosa maga Alain Delon volt. A francia színészóriás az 1961-es Ferrariban még Jane Fondát és Shirley MacLaine-t is megautóztatta. A szomszéd Maserati A6G Grand Sport se lesz rossz, ebből a típusból ezen kívül ugyanis csak két másik példányról tudni.
  A gyűjtemény értékesítését az Artcurial Motorcars aukciós ház végzi majd február 6-án. Hogy mire számíthatnak az örökösök, nehéz megtippelni, de ha az autók javán sikerül túladni, az összeg várhatóan 12-15 millió euró között lesz valahol."
  Totalcar
 • Matula 2014. december 7. 20:57

  2
  Köszönöm a kiegészitést,ilyen részletes leirást nem találtam,de néha jó,hogy van aki elmeséli a történetet.kalap
 • uramisten 2014. december 7. 21:02

  3
  Nem egészen értem ezt a családot. Értem, hogy az öreg megszorult anyagilag, de akkor mi a picsának tartotta egy lepukkant sufniban őket? A gyereknek sem csípte a szemét, hogy rohadnak ezek a kocsik, amikért ölik egymást a gyűjtők.
  Pedig az örökösök általában elboltolnak mindent, csak hogy pénzhez jussanak.
 • woody 2014. december 7. 21:02

  4
  A szívem szakad meg...
 • uramisten 2014. december 7. 21:02

  5
  Ment a macska.
 • atha #1 2014. december 7. 21:49

  6
  @krisztián77:
  Köszi az infót!
 • AsconaB 2014. december 7. 22:00

  7
  Jobb sorsra érdemesek. Van amelyik már meghalt :(
 • laci42 2014. december 8. 20:00

  8
  mekkora barmok. ilyen értékeket csak így tartani.
 • MJoe #3 2017. december 17. 17:41

  9
  @uramisten:
  Nekem két dolog sántit:
  1. A "régi" bevakolt téglafalon a Ytong téglák, amik azért nem olyan régi találmány,
  2. Az öreg Baillon [email protected]á vásárolta magát autó ritkaságokkal, de már nem futotta néhány fallal és tetövel körberakni öket.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!