Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Miután nyáron közelről megismertem, hogy milyen érzés belehajtani egy autóba, megjött a biztosításban megállapított összeg arról amilyen kárt okozott a robogóm az itt látható autóban. 338.000 forint volt az az összeg amit az autós kapott.

Reggel sietve mentem melózni és egy előttem lévő autó ami balra parkolt hirtelen megfordult és elém került, eközben folyamatosan ment az index az autónál. Rutin ide vagy oda, de hibáztam. Gondoltam azért megy az index mert nem kapcsolta le az előttem megforduló autó. De ő 15-20 méter után megállt és én már indexelve, de előztem. Ő is indexelt és akkor már állt egy kereszteződésben. Akkor abban a pillanatban jöttem rá, hogy bizony balra fog kanyarodni. Abban biztam, hogy még van esélyem elsúranni mellette. Hát nem jött össze :) Az utolsó pár méternél fékeztem. A motoromat jobbra elfektettem majd úgy csapódott az autónak. Aztán jobb vállal az aszfaltra estem és képkiesés. Majd felkeltem és felállitottam a robogót. Az autós kiszállt és egyből mondta, hogy nem láttad, hogy indexeltem?! Mondom én is indexeltem és előzni akartam. Szóval vita ide vagy oda elismertem a felelőséget. 18 év balesetmentes motorozás után ezt beszoptam. A robogón jelzem, hogy csak karcolások lettek. Személyiségi jogokat nem sértettem remélem, mivel senki sem látható és a rendszám sincs feltüntetve.

25 hozzászólás

 • Matula 2017. január 27. 23:03

  1
  Csak egy kérdés, nem túl magas ez az összeg? Talán sok olyan ember lehet itt aki ért ezkhez a dolgokhoz. A biztositó fizetett, szóval elvileg nagyon nem érdekel a téma :D
 • KillHates 2017. január 27. 23:05

  2
  " Szóval vita ide vagy oda elismertem a felelősséget."

  Kénytelen voltál, mert MINDIG A MOTOROS A HIBÁS!

  :D XD
 • Matula #2 2017. január 27. 23:10

  3
  @KillHates: Hülyén jött ki a dolog :) szóval előtted megfordul valaki és eléd kerül, de kb 20 km/h a sebessége. Megy az index mert elédfordult, de ő lassú. Te lendülettel mész felé és előzni akarod. Aztán ő fékez, de már ott vagy és késő korrigálni.
 • Cody78 2017. január 27. 23:17

  4
  Egy küszöb nekem újonnan 7k, egy ajtó kaszniztatása festéssel fényezéssel kb 50k. Legyen 100k mindenestől.
  Volt szerencsém összezúzni egy hátsó ajtót, nem megkarcolni mint emezt. (nem én vezettem).
  Az volt 350k, de az összetört, nem megkarcolódott. Sokallom azt a több mint 300-at.
 • Matula #4 2017. január 27. 23:24

  5
  @Cody78: Szerintem is sok, egy festékes filccel eltüntettem a karcolásokat a robogómon, sajna full nem emlékezek mikor aszfaltot fogtam, hogy mi történt. Jobbra elfektettem a robogót, az autón látható sérülések szerint a motor nekicsúszott, majd felcsapódott. Az ajtó is sérült a kilincsnél és ez is alátámaszta amit gondolok.
 • Fakkerone 2017. január 27. 23:26

  6
  És ennek mi köze a képtelenséghez?
 • Matula #6 2017. január 27. 23:31

  7
  @Fakkerone: Az irreálisan kifizetett összeg számomra képtelenség :)
 • xenoman 2017. január 27. 23:51

  8
  Hasonló kis koccanást én is átéltem. Mivel én még árat sem láttam a hibás félről kaptam az infót, hogy 300k- t felírtak egy lökhárító javításra. Sajnos nem tudtam megindokolni a srácnak, hogy miért. Bár neki amúgy is irreleváns, legalább magyar vállalkozó jól járt, a biztosító kárára. Minden esetben minusz 2 szint kedvezmémyben. Szerintem kb 60k volt a tényleges sérülés. De ez csak az én véleményem. Profira megcsinálták mondjuk 300k ból.
 • [ törölt felhasználó ] 2017. január 28. 00:14

  9
  Tisztelt uram! Sajnálattal olvasom az ön által leírt esetet!Nem értem viszont miért ismerte el a felelőséget mivel nem ön volt a hibás!Kresz szerint kanyarodás megkezdése előtt meg kell győződni arról,hogy járművünket már valaki nem kezdte-e el előzni(tükör).Az hogy irányváltoztatási szándékát valaki jelzi-e ilyenkor nem mérvadó(személyes tapasztalat balesetből)!Gondolom az autó tulajdonosának jó ismerőse volt a biztosítójánál,így kaphatott ekkora összeget.Én csőtörésre kaptam 32000-et és két helyiségem elsüllyedt!
 • Hanyatt #5 2017. január 28. 08:36

  10
  @Matula: Az én autómba beletolattak bal első és bal hátsó ajtó cserés volt + szerelés +fényezés ez volt 178.000-
 • Gabor0827 #9 2017. január 28. 12:34

  11
  @bigyusz: Elég sok infó lemaradt ahhoz hogy helyesen értékelhessük a történteket. Azt azonban ő is elismerte hogy észlelte a másik kanyarodási szándékát, mégis megpróbált "elsúranni mellette". Így már elég tiszta hogy hibázott.
  (És nem azért mert ő ült a motoron.)

  Viszont nézzük a másik szemszögéből. Kanyarodok balra, belém jön egy motoros. Lezúz három elemet az autómon.
  Tökmindegy hogy az karcolás, vagy sem, akkor is fényeztetni kell. És kihúzatni is, mert behorpadt.
  Namármost tulajdonosként az ember az eredeti állapotot akarja viszontlátni, nem azt hogy valaki alkoholos filccel besöpri a szőnyeg alá a hibát, azt "jóazúgy".
  Vagyis elviszi a Ford (?) márkaszarvízbe, ahol a ránézés is egy húszas, és még nem is nyúltak hozzá.
  Nem, nem sok a 338 ezer ezer. Csak annak akinek ki kell fizetni.

  Jó pár éve egy részeg terepjárós lezúzta az autóm hátulját egy stoptáblánál.
  720 ezret fizetett érte, majd megtámadta az ítéletet. 5 éven keresztül járt bíróságra, a végén láttam újra. Lefogyott (a nagy arcából is) bocsánatot kért, majd elmondta hogy egy családi ház árát fogja elbukni a per végén.
 • Gabor0827 2017. január 28. 12:42

  12
  De elmesélhetném azt is hogy 3 éve kiszaladt elém egy gyalogos a piros jelzése ellenére.
  Én 70-el haladtam (megengedett 70-el) esélyem sem volt megállni. Csak annyit tehettem hogy belehúztam a mellettem haladó luxus-sportautó hátuljába a kormányt. A gyalogos elszaladt, aki hátulról belém jött az is.
  Videofelvételem volt arról ahogy a gyalogos kirohan elém (fedélzeti kamera), amit a sportautó tulaja is megerősített mind a biztosító, mind a rendőrség felé.

  Mégis engem hoztak ki hibásnak, többszörösére emelve a biztosításom.
  Akkor megfogadtam hogy ha még egyszer ilyen helyzetbe kerülök, nem rántom félre a kormányt (ahogy azt többen is tanácsolták, közöttük a helyszínelő rendőr, és a biztosító is)
  Alig pár hét múlva Csepelen fordítottam keresztbe az autót egy útra rohanó picsa miatt akinek még volt képe be is mutatni.
 • kléni 2017. január 28. 14:05

  13
  Bármennyire is rossz a 3-as metró, meg minden más tömegközlekedés, ilyen szempontból mégse bánom, hogy azt kell használnom. :D
 • Matula #9 2017. január 28. 14:10

  14
  @bigyusz: A biztositó küldött egy oktató jellegű leirást amiben a kresz szabályaira hivatkoznak. Balra kanyarodó autót csak jobbról előzhetünk. Hiába jövök én azzal, hogy miért nem nézett a tükörbe az autós. Most ha ebből vita van akkor rendőrségi ügy lett volna. Ott kapásból fizethettem volna a szabálysértésért. A poén az egészben, hogy kb 50 méterre volt a rendőrség. Ahogy lehetőségem volt már koccoltam is a helyszinről. Az autós kijelentette ha nem ismerem el a felelőségem akkor hivja a rendőröket. Szóval ingyen megúsztam. A motoron sincs kár. Feleslegesen 50-100 ezret meg nemfogok kifizetni a helyszinelésért és a büntetésért. Amúgy a legnagyobb szopás a kórházban ért mert kurvára megütöttem magam, a vállam, a térdem, meg a vesém lett lezúzva. Szóval mázli, hogy a biztonsági őrrel dumáltam. Mondtam mi a helyzet, erre jelezte ha bejelentem, hogy autóval ütköztem akkor már hivják is a rendőröket. Szóval azt sem tudtam, hogy eltört e valamim. Melóhelyre mentem és ha sokáig táppénzen vagyok akkor 100%os táppénzt csak úgy érhetem el ha bevallunk mindent őszintén. Aztán maradtam abban, hogy Dr úr elcsúsztam motorral ahogy kanyarodtam. 3 nap szabit vettem ki, de kb 1 hónapig allig tudtam melózni a munkahelyen. 5 hónap elltelt, de a folyamatos 25-40 kg-os zsákok emelése visszahozza a fájdalmat.
 • Malac 2017. január 28. 18:08

  15
  Teljesen reális az ár. Egyirányúba szembefordult velük egy picsa a kereszteződésnél. Megkarcolta a lököst kicsit behorpadt az ajtó meg a felni karcos lett. Irány a márkaszervíz, nem csaltunk, nem votl ismerősünk a vége majdnem 400 lett. Pedig egy 1,2 millás sparkról volt szó nem egy mergáról. Ránézésre nem volt ott se nagy baj.

  Keewayem volt nekem is, fasza kis robesz. :) Hibázni meg mindenki hibázik.
 • [ törölt felhasználó ] 2017. január 28. 18:21

  16
  Természetesen azért írtam a személyes tapasztalatot,mert én kihívtam a rendőröket mivel én is úgy tanultam,hogy balra kanyarodót jobról ellőzünk!Nos ez mind addig van csak így amig a hatóság segítségét nem kéri innentől a balra kanyarodó a hibás és punktum!
 • pepuccso #1 2017. január 28. 22:01

  17
  @Matula: Mivel itt bontani kell a kocsit a javításhoz, indokolt az ár, neked viszont érthetően sok.

  Magyarországon így megy: karcolás a kocsidon, csomagtartó fedélen?

  1. szakszervizben javíttasd, mert életveszélyes, ha nem ott csinálják! (nem lesz a főnöknek új Ódija, belehal)
  2. minimum alváz- és motorcsere, de leginkább vadiúj autó ( a régit beszámítják 20 %-on, 42 % THM-re kapod az újat, de az aztán kocsi! hölgytulajdonostól, nemdohányzó - ki látott már dohányzó kocsit?!)
  3. menet közben derül ki, hogy a baleset következtében eltört a létfontosságú félhomálynegyedelő és csak ÚJ-Zélandról tudtak szerezni reszelőzsírt a porfíriatengelyhez - ez 20 %-al megdobja a költségeket
  4. a szakszervizben - akik a márkakereskedő partnerei - derül ki, hogy a vadiúj, náluk vásárolt autód lopott, de az biztos, hogy valamit elírtak a forgalmiban - plusz 12 000 Ft meg az eredetiségvizsga 15 000
  5. a kijavított kocsidon a márkaszerviz elhagyása után derül ki: nem azért sötétebb a javított rész, mert a műhelyben úgy esett rá a fény, hanem mert elnézték a RAL színkódot, ja, és a rétegvastagság is elcsúszott egy picit: 380 mikront...

  Viszont: Amikor egy tahó gyökér a vadiúj kocsinkat telefonnal(!) behorpasztotta, hívtuk a sündőrséget, mert annyira mata részeg volt a baromja, hogy semmit el nem ismert. Több hónapnyi bíróságra járkálás után fizetett a seggfej 98 ezret :D

  Akkor a képébe nevettem az utcán, mert a helyszínen kiegyeztem volna 30 ban is.

  Szerintem okosan viselkedtél, így úsztad meg a legolcsóbban.
 • Pepejoe #14 2017. január 28. 22:29

  18
  @Matula:
  Először is: vigyázz már magadra bakker! Most nem mondom a közhelyt, hogy úgy kell mindig menni, mintha mindig mindenki az életedre törne mert azért az egy hülyeség, na de azért na...
  Másodszor, sajna rendben van a zsé, legalábbis biztosítós számolással (de nem életszerűvel)...teljeskörű autójavítással tolom, márkaszervízben csak a fényezés 50k plusz áfa per elem, akikkel szerződésben van a biztosító, akikkel meg mi vagyunk szerződésben. Utcáról jövő ember 25k áfával megy. Minden egyéb munkafolyamat nálunk megy, 6000 per óra plusz anyag, biztosítósra szépen fog mindenki cerkája, kerekítenek rendesen időt is meg mindent, az én főnököm is kerekíti a mi munkánkat...senkinek nem érdeke spórolni mert számlás minden, ha olyan cucc merül fel, akkor meg csere, semmi javítás. Ráadásul te fizeted lényegében, ráhatásod nincs, minek spórolna bárki is.
  Legközelebb hívj kéket, ha te vagy a hibás de bármennyire ő is. Ha úgy érzed nem 100% a te hibád, ő is szopni fog és itt a megtévesztő, nem egyértelmű magatartás összeszedhető az ő részéről. A zsaruk márpedig kegyetlenek manapság, nem siklanak úgy át mindenen, mint akár 5-10 éve. Kihozzák 70-30% ra vagy 50-50 és csak jól járhatsz. Nem ismerem az ügyet de elég véleményes.
  Sokszor még az egyértelmű előnyömről is lemondok, ha pöcsnek látom az autóst (pl. jobbkéz, stb) aztán néz értetlenül, de inkább nézzen engem pöcsnek, viszont nincs kedvem az arconpörgéshez az aszfalton. Volt, hogy végignézte az emberem ahogy közelítek, megvárta, aztán kitette a kocsi orrát, csak a szerencse segített. Végig egymás szemébe néztünk, érted. Utánamentem és kérdőre vontam de nem kaptam választ mert PÖCS. :)
 • Pepejoe 2017. január 28. 22:46

  19
  Még annyit, hogy ha ez az ember bejön az utcáról a kocsijával, hogy így néz ki mint a képeken és ő fizeti (így találta meg a plaza parkolójában stb.) nincs tettes, sem betétlap, nagyjából 60-70k.-ból olyanra csináljuk mintha mi sem történt volna. Megkockáztatom, hogy az ajtó telibefújása is beleférne a 80-ba és az is csak azért mert ott van az a cucc a kilincs fölött, amúgy elég lenne a díszcsíktól lefelé. A küszöböt meg kihúzzuk és fényezés bejavítás, semmi durva sérülés nincs itt, csak látványos, az tény.
 • AsconaB #19 2017. január 28. 23:03

  20
  @Pepejoe: Akkor hátsó ajtón kavicsnyom díszléc alatt azt is elég csak alul fújni. Vagy hátsó sárvédőn szintén kavics nyom itt viszont van íve/törése a peremnek, a G Astra-jé. Azt is ott vonalban elég megfújni nem az egész kell? Ezüst metál.
 • minime 2017. január 28. 23:08

  21
  miért ilyen drága ?
  hisz csak egy Ford :D
 • Pepejoe #21 2017. január 28. 23:18

  22
  @minime:
  Sajna az itt nem számít. :D
  Ami nekünk "csak egy Ford" az másnak lehet, hogy EGY FORD!!!, érted a különbséget.
 • Cody78 2017. január 29. 01:03

  23
  Arra értettem, hogy a másik kárára persze hogy meg lehet aranyárban csináltatni. De őszintén, ha nincs tettes, mert pl egy parkolóban húzzák meg ki vinné szakszervizbe 300k-ért? Egy szakihoz el, és okosba 50-80k. Nekem a 4 ajtó (természetesen rozsdamentesen) kerül 20k-ba. :) Daewo nexia 98-as. :) Mocskos lehúzás amit ezek felszámolnak. Ha nem lenne szerződésük a biztosítókkal éhen halnának.
 • Pepejoe 2017. január 29. 11:51

  24
  Ez a sérülés úgy 50-80 k, hogy nem okosba meg semmi ilyesmi. Rendes számlás-garanciás ár, semmi feketézés, persze csak a saját nevünkben tudom mondani. Utcáról beesővel pláne sosem mert sok az ellenőrzés és nem szeretnék munka nélkül maradni. Nem a magunkfajta dolgozik olcsón és okosba, hanem a m.szervíz drágán és nem biztos hogy jobban :) viszont a márkafeeling ott van meg, amitől embernek érzi magát néhány kuncsaft. Gizda azért csak úgy odadobni a kulcsot és benyögni, hogy ha kész, akkor majd jövök srácok.
  Van aki elviszi m.szervízbe mert nem számít neki a lé. Ilyen emberek is vannak, jó nekik. Nekem is van a rokonságban ilyen, még én kértem elnézést miután felajánlottam neki, hogy elviszem, megcsinálom a verdáját.
  Azt mondta: nem, ő nem kínlódik vele (semmi dolga nem lett volna vele, mindegy) neki tökéletes az, hogy elviszi a m.szervízbe a verdát, csupa acél és üveg kiállítóterem és szervíz, előre köszönnek, ápolt kezű irodistával kezet fog, amíg felírnak mindent kap egy jó kávét és egy szelet sütikét, odaadja a kulcsot, 1 hét múlva meg megy a kocsiért, ami kívül-belül makulátlanra kitakarítva, telibepolírozva várja a fedett parkolóban vadiúj illatosítóval. Csak a bankkártyáját viszi magával, lehúzzák (minden értelemben :) ) és ennyi. Még azt sem tudtam felróni neki, hogy hé, amit megspóroltál volna velem, elutazgatod egy hétvégére valami jó helyre mert ettől függetlenül is oda megy ahova akar, 2-3 hét nyáron, 2-3 hét télen, nem hiányzik a kasszából.
 • Pepejoe 2017. január 29. 11:51

  25
  Amúgy igazad van.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!