Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

14 hozzászólás

 • Luckye 2018. október 18. 09:26

  1
  Mindannyian megérik a pénzüket. A motoros is, meg az "ítélet végrehajtók" is...
 • Inhouse #1 2018. október 18. 12:59

  2
  @Luckye: Hogyan lehetne ilyen köcsög kölyköket meggyőzni másképp, hogy bukó és ész nélkül, szabályokat és józan észt megszegve nem motorozunk? Aztán jön a másik morális kérdés, hogy mennyire elfogadható emberi tulajdonság az, hogy egy saját hibájukból okozott baleset után segítségnyújtás nélkül menekülnek. Az szüleik/nevelőik elmulasztották átadni a közösségi életben való léthez szükséges szabályok ismeretét. Nem hinném, hogy itt más segítene, sajnos csak ez lehet visszatartó erő.
 • Luckye #2 2018. október 18. 14:18

  3
  @Inhouse: Félreértés ne essék, nem védtem én a motorost, de szerintem nem megoldás az, hogy jól megverjük, gyakorlatilag önbíráskodunk. A bíráskodás dolga a hatóság...
 • Luckye #3 2018. október 18. 14:19

  4
  @Luckye: Hehe, már írni sem tudok. Szóval azt akartam írni, hogy a bíráskodás a hatóság dolga...
 • yust #3 2018. október 18. 14:23

  5
  @Luckye: Azért olyan hű de nagyon nem lettek megverve... Csak picit megcincálták őket...
 • Marha 2018. október 18. 15:42

  6
  Pedig természetesen ott azon a helyen agyon kellett vona ütni mind a kettőt. Semmi szükség az ilyen hulladék féregfajzatra.
 • Inhouse #3 2018. október 18. 16:54

  7
  @Luckye: Ha ebben a világban élsz, tudod, hogy mit ér a bíróság ilyen ügyekben. Lehet általánosítani, hogy a büntetés nem fogja elérni a célját, hogy többet ne csináljon ilyet. Olyan enyhe lenne, hogy csak röhögnének rajta, aztán még lehetne vele menőzni is a haveri galeriben, hogy elcsaptuk a csajt, aztán elhajtottunk, de elkaptak a zsaruk...féllábon kibírtuk, rajtuk is röhögtünk...etc, etc..
 • theface 2018. október 18. 16:59

  8
  Én azért csendbe felteszem a kérdést, hogy aki ott ült utasként a motoron az mit tehet arról, hogy a a motort vezető illető nem tud közlekedni és elcsapta a gyalogost?
  Persze ha feltesszük a nagy kérdést, hogy miért ült egy robogón amin utasként nem lehetne ott, és miért maradt rajta amikor el akart hajtani, de akkor se ő vezetette a motort.
  Motort vezető személynek kirónám az ilyenkor megjáró büntetést, az utast legfeljebb figyelmeztetném, az öreg komcsi nagyfatert meg önbíráskodás miatt ugyanúgy bíróság elé vinném mint a motor vezető illetőt.
  Habár először el akartak hajtani, amikor ezt az autósok megakadályozták és látták, hogy nincs esély elsunnyogni, nem úgy tűntek mint akik most össze akarnak verekedni bárkivel is, hanem elfogadták a helyzetet, hogy itt biza szoppantyú lesz.
 • lo2 #8 2018. október 18. 18:15

  9
  @theface: ennyire naív nem lehetsz... Nem tűnt fel, hogy mind a ketten elhajtottak a motorral? Ha annyira segítőkész lett volna az utas, akkor leállítja a sofőr dzsonit és jól megdorgálja... ehelyett cserbenhagyták az elgázoltat... Még ha esetleg nem is lett nagyobb baja..
 • theface #9 2018. október 18. 18:33

  10

  lo2: nem naiv vagyok, hanem egyszerűen gondolkodom.
  Felteszem úgy a kérdést, hogy a te szemszögedből legyen.
  Ülsz egy motoron utasként amit nem te vezetsz tizen évesen, a kis barátod elcsap valakit és el akar hajtani és azonnal rád szól, hogy ülj fel a motorra te meg erre reflexből felülsz és már vrumm megy is a motor. Ezek után mennyire érzed jogosnak, hogy fejbe rúgjanak?

  Valamint ha megnézed a videót hogyan száll le a zöld pulcsis srác a motorról és hogy milyen testtartást vesz fel amikor leszáll róla. Nekem az jön le, hogy "hé ember mit művelsz?"
  Még azt is kérdőre vonom, hogy a motorral elnyaltak-e a gyalogos elsodrása közepette, nem csak esetleg "befarolt" és egy kisebb egyensúly vesztés után nem-e megfordult és indult útnak.

  A videó meg van vágva, láthatóan, szóval sok jelentről és lehet fontos mozzanatról lemaradunk.
 • zrx8 2018. október 18. 22:02

  11
  Szemipalatyinszk.. ismerős név.. az egykori szovjet atomkísérleti telep. Kemény hely..
 • Inhouse #10 2018. október 19. 08:11

  12
  @theface: Még az is lehet, hogy meg akartak állni, csak felakadt a gázkar és szimplán műszaki hiba volt. Ja, és akkor már az is emiatt történt, hogy a piros lámpa ellenére beelőzték a kocsisort és áthajtottak a zebrán, meg a gyalogoson... Vagy az is lehet, hogy nem voltak beszámíthatóak és akkor meg még segíteni is kellene őket...vagy a hátsó egy transznemű volt és szülni vitte, nagyon kellett sietni...vagy az is lehet, hogy ez a fene nagy liberalizmus fekteti meg lassan az emberi közösséget. Persze csak szerintem.
 • theface #12 2018. október 19. 22:04

  13
  @Inhouse: nem liberalizmus ez, csak nem beszűkült gondolkodás mód, nem fekete és fehér van, hanem szürke is.
  De egyszer legyen egy olyan szitu amiben a ráhatásod minimális ami pár embernek nem tetszik és majd úgy döntenek, hogy jól pofán rúgnak.
  Mint például a 2006-os őszi tüntetések idején egy albérlő társam akit azért csapkodtak meg gumibottal a rendőrök, mert pont ott volt az albérlete ahol a nagy "szabadság harcosoknak" más tulajdonát rongálták éppen a nagy igazságérzetük közepette.
  Vagy pl kolléganőm fia akit a rendőrség hónapokig zaklatott, gyanúsítottként kezelte, mert épp nem volt kedve a 100al száguldó kocsiból kiugrani amikor a "barátja" ámokfutása miatt egy másik autó az árokba kötött ki, és mindezt annak ellenére, hogy ő maga jelentette be a rendőrség részére másnap reggel a szülei kíséretében.
  Tudnám folytatni a sort, de felesleges.

  A gyalogost sajnáljuk, reméljük, hogy jól van, nem esett nagy baja.
  De az, hogy amit úgymond civilizált emberek megengednek maguknak csak azért mert jogosnak vélik az nincs rendjén.
  Amikor ez (az önbíráskodás) Indiában, vagy pl a közel keleten történik, egyszerűen állatoknak nevezzük az ilyen embereket, itt meg hősnek.

  A videóból habár egyértelműen látható az alap szituáció, de továbbra is azt mondom, hogy meg van vágva, rengeteg részlet hiányzik.

  google írd be ezt a keresőbe: a matter of perspective soldiers, azt a képet keresd, ahol egy katonának adnak vizet, miközben egy fegyver csöve a fejénél van, vagyis csak úgy látszik.
 • Inhouse #13 2018. október 20. 18:07

  14
  @theface: Nem ülök fel egy idióta mögé bukó nélkül. Gondolom eddig egy mintagyerek volt és most hirtelen megváltozott, nem volt ideje eldönteni hátul, hogy nem jó buli vele motorozni. Vagy éppen nem is ismerték egymást, csak stoppolt szerencsétlen, és ez vette fel...megannyi lehetőség, ugyanúgy nem tudom én sem és te sem. Az eddig látottakból és megélt helyzetekből következtetünk, nem így látom, te meg úgy. Most is hozzáteszem szerintem...és nem mondom, hogy neked kitágult a gondolkodásmódod.
  Indiában, Ázsiában kicsit más a rögtön ítélő közeg eljárása, általában ott hamar nagyok a sérülések.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!