Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
60 éve történt Magyarország egyik legnagyobb hajótragédiája.

8 hozzászólás

 • Opra 2014. május 30. 20:46

  1
  Nagyszerű videó!
 • ArkaChopa 2014. május 30. 20:49

  2
  Szerintem van benne túlzás! A vitorlás verseny miatt rohangáló és felboruló hajó csak városi legenda. A hajóra építményt toldottak, amiatt billegőssé vált, és már a kikötéskor is jelentős +/-1 méteres lengése volt, amit a 100 feletti utaslétszám csak növelt. A hajó emiatt a túlépítés miatt dőlt fel.
  Amúgy jó lett volna pár kép is! kalap
 • adriai6 2014. május 30. 20:51

  3
  kalap
 • zajza #2 2014. május 30. 21:21

  4
  @ArkaChopa: 60 évre rá megjelenik valaki, és azt mondja, hogy nem úgy volt. Miért nem mondta eddig, volt rá egy két éve. A 21. században több túlélő is ezt állította.
  Erről Messi jut eszembe, amikor pár éve megdöntötte Gerd Müller 85 gólos rekordját 91 góllal, aztán jött valami afrikai, hogy ő 100 fölött rúgott, még valamikor a 90-es években. Hol volt eddig? :D
 • ArkaChopa #4 2014. május 31. 07:31

  5
  @zajza: Pont te, aki annyira kutatja azokat az időket kételkedsz abban, hogy hamisították az ügyet? Pont arra a korra volt ez jellemző. Az ÁVH például a legtöbb fotógépet elkobozta, és a képeket begyűjtötte.
  Csak egy példa, akkoriban egy rövid újságcikk jelent meg a Szabad Népben a balesetről, hogy mindössze 12 halálos áldozat volt. Ezzel szemben legalább 23 vagy több. Az oka pedig az volt, hogy el akarták sikálni a baklövésüket, hogy a hajóra építményt tettek (megemelték), és ezáltal az egésznek a súlypontja magasra került. Persze , hogy egy pici hullámzástól is belengett. Ráadásul az utasok egy része ezen az emelt részen helyezkedett el, ami növelte a hajó oldalirányú bizonytalanságát. A hajó amikor kifutott jobbra és balra is lengett 2-3at mielőtt felborult. Ha az utasok miatt történt volna, akkor csak egy irányba dől és azonnal felborul.
  Egyébként a mostani koreai hajókatasztrófát is pont ez okozta, illegálisan ráépítettek egy emeletet, amivel a súlypontot megváltoztatták.
  Zajza én bírom a posztjaid, de egy tényfeltáróbb (ami nem dől be az összes városi legendának) riport helyén valóbb lett volna. Ez a véleményem! kalap
 • zajza #5 2014. május 31. 12:46

  6
  @ArkaChopa: Szóval, akkor a túlélők hazudtak? Én nem tudom, mert nem voltam ott, így csak rájuk tudok támaszkodni. De azt te sem hiszed, hogy a hajó üresen is felborult volna... :)
 • ArkaChopa #6 2014. június 1. 06:37

  7
  @zajza: Igen hazudtak, vagy kérdezzem azt, hogy azok a túlélők hazudtak, akik semmiféle olyasmiről nem számoltak be, mint a városi legenda (rohangálás a fedélzeten egy vitorlás verseny miatt)? Egyébként hogy rohangáltak, amikor zsúfolt volt a hajó? Hogy mozdultak a bal oldalra, ha az egész fedélzet tele volt, és alig lehetett rajta mászkálni? A hajó felborulását technikailag is csak az igazolja amit én írtam, a másikat nem.
  Amúgy kezd olyan érzésem lenni, mintha probléma lenne, ha kritikával illetik a videód! Szóval én itt befejezem! kalap
 • zajza #7 2014. június 2. 18:26

  8
  @ArkaChopa: Itt most csak a "rohangálás" szón lovagolsz. Nyilván annyira nem volt tele, hogy "meg sem lehetett volna moccanni", mert akkor eleve nem tudtak volna fel és leszállni.
  A videót nem illetted kritikával, hanem azt, amit a túlélők mondanak ember! :D
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!