Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

9 hozzászólás

 • [ törölt felhasználó ] 2016. október 17. 09:30

  1
  Szegény :( Pedig milyen óvatosan közelítette meg a kereszteződést.
 • bazeee 2016. október 17. 09:55

  2
  bááááázzddmeg... :o
 • KillHates 2016. október 17. 10:16

  3
  Jaj, szegény :(
 • kisja 2016. október 17. 11:46

  4
  Ez nagyon csúnyára sikeredett!
 • SITTES BPFF40 2016. október 17. 16:51

  5
  A motoros vót a hibás:__)
 • MJoe 2016. október 17. 19:07

  6
  Húzta neki, mintha a célegyenesben volna...
 • Mihatika 2016. október 17. 20:47

  7
  A mennyország kapuján koppant a feje. A mennyországturist a legjobb szolgáltatást nyujtja
 • Pepejoe 2016. október 17. 21:56

  8
  A mellette lévő terepjáró alig ment lassabban. De ez nem is érdekes, a gyorshajtás egyértelmű, bár a vidik mindig csalókák, ellenben ez nem jogosítja fel azt a szürke négyajtóst, hogy elékanyarodjon. Látnia kellett volna a szembejövőt, ha látta de mégis elékanyarodott az rossz hír neki, ha látta de csak futólag, így nem tudta felmérni a sebességét az is rossz hír, ha nem látta, akkor valami jót találjon ki, hogy mé' nem mert...rossz hír.
  Hasonló felállásért itt M.o.-n (ha meghalt a motoros és ha persze bebizonyosodik az autós felelőssége) megússza 2-3 évvel de mivel nem bűnöző és nyilván jól fog viselkedni, a második év vége előtt tuti kint lesz.
  A kártérítés a család felé, stb., más lapra tartozik, polgári.
  De így átbaszatni ezerrel egy kereszteződésen a mocival, háááát....alapvető fogalmakkal nincsenek sokszor tisztában az emberek, nem játszom magamat a kezükre azzal, hogy tökön-paszulyon átcsapatok, hiába zöld nekem.
 • Aztaaaa.. #8 2016. október 18. 23:48

  9
  @Pepejoe: Valószínű, hogy 1 percet sem fog a börtönben ülni a személyautót vezető sofőr. A motoros extrém sebességgel ment, a helyszínhez viszonyítva. Ha megállítod a filmet pontosan 1 másodpercnél, és megjegyzed a helyzetet, majd a lassításnál ugyanezt megteszed, akkor könnyen kiszámíthatod a motoros sebességét. Nos kb a film indulásakor 12 méterre van a motoros az autótól. A lassítás ideje hatoda a normál tempóban levetített filmnek. Ott a 2-ik másodpercnél van a csatt. Ebből adódóan kb 0.3 másodperc alatt tette meg a 12 métert. Még egy kis számolás, és kiderül, hogy kb 130-al ment a motoros. Mi történt valójában. Elindult az autó mondjuk a zebra magasságában felméri a helyzetet. Ez 3 mp-el a baleset előtt történik. Ekkor a motoros 108!!! méterre van tőle. Ez akkora távolság, hogy nem igazán lehet megsaccolni, hogy mennyivel jön. Ha például szabályosan 50-es, akkor kell neki 8-9 másodperc mire eléri az autót. Tehát az autó sofőrje előre néz, tiszta a levegő, majd belenéz a tükrökbe, megvárja amíg elmegy mellette a szemből érkező autó, és ő is kanyarodik. Ekkor a motorosnak még legalább 60-70 méterre kellene lennie. Ezzel szemben már beleszaladt a kanyarodó járműbe. Nézzük a felelősség megállapítását. A személyautó vezetője a kellő gondossággal járt el, hiszen arra nem számíthatott, hogy a motoros ekkora sebességgel jön. Amikor körülnézet, akkor a motoros még a kanyarodás végrehajtásához biztonságos távolságban volt. Bár klasszikus értelemben nem adta meg az elsőbbséget, de az elsőbbségadást sem kell extrém körülményekre méretezni. Ha 70-esl jön a motoros, akkor 3 másodperccel a találkozás előtt 60 méterre van. Bár még ez is nagy távolság, de már tervezhető, és attól függetlenül, hogy gyorsabban megy a megengedettnél, valószínű, hogy nem hajtanak ki elé. Tehát a balesetet nem az elsőbbség nem megadása okozta, hanem a motoros megtévesztő magatartása. Ez nem azt jelenti, hogy ha valaki gyorsan megy, annak nem kell elsőbbséget adni, mert ha vizsgálat megállapítja, hogy a gyorshajtás ellenére is képes lettél volna a helyes helyzetfelismerésre, akkor hiába hajtott gyorsan a másik, max együttes felelősséget állapítanak meg.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!