Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Poszt Grim ajánlásával!

A Rosenbauer cég úgy tervezte, hogy a legnehezebben hozzáférhető helyeken is, mint például sivatagokban, hegyvidékeken is könnyedén eljusson a tűzhöz.

Ezért Bivalyerős motorral, hatalmas hő és defektálló gumiabroncsokkal,extrém felfüggesztéssel, illetve masszív alvázzal látták el,ezek együttesen hihetetlen stabilitást és kezelhetőséget biztosítanak, még nagy sebességnél is.A nagy hasmagasság és a kerekek elképesztő szélessége (670 mm) lehetővé teszi, hogy esetleges bányatüzeknél, sziklákon keresztül haladva is biztonságosan elérje a tüzet.A BUFALLO maximális össztömeggel (68 tonna) is képes felmenni egy 35 fokos emelkedőn, ezzel gyakran lerövidítve a tűzhöz vezető utat, hiszen nem kell nagy kerülőket tennie s értékes időt veszíteni, melyen emberéletek múlhatnak!

A "Bölény" 13 méter hosszú, 4,2 méter magas és 3,55 méter széles,így épphogy betartva a közúti túlméretes járművekre vonatkozó szabályokat, habár így is csak külön engedélyel vehet részt a forgalomban!Óriási tartályában 33.000 liter vizet és 3000 liter habos oltóanyagot képes szállítani.

Ez az arány természetesen a megrendelőtől függően változhat, lehet kapni olyan változatot is, amelyben 20.000 liter habanyag van, de Rosenbauer cég már tervezi egy 25.000 literes változat gyártását is, természetesen a víztartály ennek függvényében zsugorodik.Ekkora oltóanyag mennyiség gyorsan történő kilövéséhez újfajta szivattyúra volt szükség, ez a szivattyú meglepő egyszerűséggel az N65 nevet kapta és képes percenként 6500 liter vizet 10 bár nyomás mellet a tűzre locsolni! A Rosenbauer cég sokmindent átvett a Mercedes-től, mint például a 15930 köbcentis V8-as, 571 lóerős motort, amihez egy a nagy hőségben is jól teljesítő különleges hűtőrendszert fejlesztettek ki, illetve a felfüggesztést és a kissé módosított Actros kabint, ami alap kivitelben 1+1 személyes, de kapható 5 személyes változatban is. Emellet a hatalmas motor nyújtotta nyomatékhoz egy Allison váltót kapott,mely képes elviselni a 2500 newton forgatónyomatékot is! Természetesen ekkora súly mozgatásánál inkább az alacsony sebesség melletti hatalmas nyomaték volt a cél, ezért a 68 tonnás össztömeggel mindössze 65 km/h sebességre képes, ami bár nem tűnik soknak, mégis bőven elég. A monstrum különlegessége még, hogy a teljes kasztni alumíniumból készült, amit különleges magas hőnek is ellenálló festékkel borítottak.

6 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!