Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
"A WRC a kisfiúknak való. A B csoport volt a férfiak játéka."
/Juha Kankkunen, 4-szeres rali világbajnok/
:cool:

8 hozzászólás

 • Stig 2013. február 7. 11:45

  1
  Kicsit lenézőnek tartom Kankunen-től ezt az idézetet. Akkor ezek szerint McRae, Sainz, Makinen kisfiúk voltak? Nem hinném, ők azok az emberek akik B csoportban is ugyanúgy megállták volna a helyüket.
  A B csoport sokkal inkább az örültek játéka volt mert 700 LE-s kocsival tépni az erdei utakon 700 kg-s autóval és a mai viszonyokhoz képest gyenge fékekkel őrültség volt. :)
 • HUBERTUS 2013. február 7. 11:53

  2
  Ez biztosan nagyszeru lehetett annak ellenere , hogy tobben eletuket is vesztettek . A video uzenete szerint meg, manapsag csak kisfiuk vannak, ferfiak mar nem , mivel megszunt a B csoport , ezzel egyutt a ferfiak is . :) Erdekes, ti hogy gondoljatok "Fiuk" ? :D
 • DiEgO_Cort3zZz 2013. február 7. 12:07

  3
  yougod
 • RIP 2013. február 7. 12:40

  4
  Biztos sokkal többet kell gépészkedni ahhoz, hogy egy ilyen versenyautóbók kihozd a maximumot. gondolok a tuti dupla kuplung visszaváltásnál, nincs abs, 7-800 Le a hátsó kerékre stb. fene tudja.
 • skulogabor 2013. február 7. 13:01

  5
  A mai WRC autók tele vannak elektronikával.A B csoportos autóval már az indulás is művészet nincs kipörgésgátló ,start elektronika, stb. Az őszkerék hajtás nincs elektronikusan szabályozva stb. stb.
 • Stig #5 2013. február 7. 14:05

  6
  @skulogabor: ja igen az baj, hogy a mai autók is wrc-k holott nem sok közük van a 2000es év előtti wrc-khez ahonnan az egész elindult. Ott még nem volt kormány váltó, meg annyi elektronikus kütyü mint a mostaniakban.
 • skulogabor 2013. február 7. 15:09

  7
  @Stig: A B csoportot pont azért szüntették meg mert életveszélyes volt a végén. A WRC már nagyon le van szabályozva ,ezeket az autókat már sokkal könnyebb vezetni ezért mondja Kankunen kisfiuknak a mostani nagyokat. Az F1 ben volt már olyan mikor múzeumi "öreg" autóval mentek a mostaniak és leizzadtak mert nem volt segéd /elektronika/ a kocsiban.
 • Stig #7 2013. február 7. 17:45

  8
  @skulogabor: Ok ezeket tudom, de akkor is McRae, Makinen, Sainz nem hiszem hogy taknyos kis kisfiúk lennének, ha a 80-as években versenyeztek volna ott is olyan sikeresek lettek volna. Ha a mai wrc-s versenyzőket nézzük őket márnem vitatom, nem láttok egyikben sem régóta olyan nagy versenyzőt mint a régiek.
  Mindemellett fura, hogy pont Kankunnen mond ilyet amikor olyan hatalmas nagyot nem tudott alakítani amikor a wrc-k bemutatkoztak, csupán 2 futamgyőzelmet szerzett 96-99 között wrc-vel.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!