Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Roberto Ferri (született 1978) olasz művész és festő az olaszországi Tarantóból, akit mélyen inspiráltak a barokk festők ( különösen Caravaggio ) és a romantika, az Akadémia és a szimbolizmus más régi mesterei.

Életrajz

Ferri 1996-ban diplomázott a Liceo Artistico Lisippo Taranto-ban, egy helyi művészeti iskolában szülővárosában. Egyedül kezdett festészetet tanulni, és 1999-ben Rómába költözött, hogy fokozza az ókori festészettel kapcsolatos kutatásait, különösen a 16. század végétől. 2006-ban kitüntetéssel diplomázott a Római Képzőművészeti Akadémián.

Munkái jelentős magángyűjteményekben vannak képviselve Rómában, Milánóban, Londonban, Párizsban, New Yorkban, Madridban, Barcelonában, Miamiban, San Antonioban (Texas), Katarban, Dublinban, Bostonban, Máltán és a Provence-i Menerbes-kastélyban. Munkái szerepeltek a 2011-es Velencei Biennálé vitatott olasz pavilonjában, és a 2010-es Giccs Biennálén a velencei Palazzo Ciniben is kiállították.

2013-ban Ferri 14 vásznat készített a Via Crucis számára a szirakúzai Noto katedrális számára. 2014-ben Ferri két hivatalos portrét készített Őszentsége Ferenc pápáról a Vatikánváros kormányzóságában és a Sala della Consultában. Munkái megjelentek A férfi, aki eladta a bőrét című filmben (2020).

2021-ben, Dante Alighieri halálának 700. évfordulója alkalmából megalkotta az Il Bacio di Dante e Beatrice ( Dante és Beatrice csókja ) című művet, amely egy meg nem történt csók története. A festő az olasz modellt, Edoardo Sferrellát választotta referenciaként a Legfelsőbb Költő alakjához; a festményt a Magnum rendelte meg a MagnumXDante kampányhoz a Scuderie del Quirinale-lel együttműködve, és a római Palazzo Firenze -ben állították ki.

Nincs hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!