Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A földünket lassan elárasztják a műanyag palackok. Óvjuk a környezetünket!

20 hozzászólás

 • sonaj 2009. november 9. 14:56

  1
  és akkor mit igyunk, csapvizet?
 • Dyman 2009. november 9. 15:11

  2
  PET palackok gyártása során antimont használnak fel, ez okozhatja h kioldódik az ásványvizbe ez a mérgező fém a kioldódott mennyiség egészségre nem káros mennyiségben van jelen, na mármost a csapvizbe meg mi van?? virusok baktériumok gombák spórák lebegő szerves anyagok homok hormonok fekália peték stb....
  én inkább ásványvizet iszom....
 • jedilovag 2009. november 9. 15:25

  3
  maradjunk csak a jó öreg bornál!:D
  inkább borköves legyen a gyomrom mint vízköves rotfl :yeah: a borkövet meg ami kijön azt megveszik a gyóccergyártók, és így még hasznosabb vagyLOL
  :beer:
 • Redkatze 2009. november 9. 15:26

  4
  De ha már PET-palackos vizet, üdítőt iszol, ne dobd el a flakont! Tömörítsd össze, már jó minőségű mechanikus PET-palack tömörítők kaphatók. A tömörített palackokat kis helyen tudod gyűjteni és így kényelmesen tudod visszavinni a szelektív gyűjtőkbe, ezek újra feldolgozása mentesíti a környezetet a le nem bomló műanyag palackoktól illetve újra feldolgozásuk lényegesen kevesebb energiát igényel, mint a palackok gyártásához szükséges új alapanyag előállítása!
 • kopasz7 2009. november 9. 15:29

  5
  :O én most sem iszom "üveges" vizet, csak a kocsiban van ha már mag akarnék dögleni útközben :D
 • vinczeatti 2009. november 9. 17:47

  6
  :beer:-t iszok de üvegest nem müanyagpalackost! Elég zöld vagyok? lol
 • jedilovag 2009. november 9. 18:13

  7
  LOL igen, elég zöld vagy rotfl :beer:
 • [ törölt felhasználó ] 2009. november 9. 18:44

  8
  "műanyag űveg" Mi az?
 • [ törölt felhasználó ] 2009. november 9. 19:05

  9
  Egyébként meg, én falusi, szartaposó, gumicsizmás parasztgyerek vagyok. 20 évell ezelőtt gyakorlatilag nem termeltünk szemetet!
  Az ételhulladékot megkapták az állatok, az egyéb szerves hulladék ment a trágyába (mai nevén komposzt), az éghető meg a kazánba, üstházba. A néhány májkrémes doboz, meg jó volt apró szögnek, csavarnak.
  Ásványvizet nem ittunk, csak szódát, de azt is a jóminőségű kútvízből. A boltba járni jó volt a csíkos szatyor is. Igaz, az Úttörő áruházban papírba csomagolták az inget-gatyát, és átkötötték spárgával. A papírral begyújtottunk, a spárgával meg nagyfater kötözte a szőlőt. Tejet kannában hordtam a szomszéd utcából, és még mindig élek, pedig eltelt azóta vagy 35 év.


  Tudom azóta nagyot változott a világ, de nekem jó az is, ha kérek 2 db ceruza elemet, akkor azt simán a kezembe adják (mint régen), és nem két tenyérnyi műanyagba csomagolva kapom!


  Mindent összevetve, nehogy már az én problémám legyen a környezetvédelem, azon túl, hogy nem szórom szét lépten-nyomon a szemetemet!
  Nem keveset fizetek azért, hogy elszállítsák, és feldolgozzák a hulladékot. Egyesek jó haszonnal dolgozzák fel, gondolom abból, hogy az iskolába behordott PEt palackokért, és újságpapírért a gyerekek nálunk pénzt kapnak a vállalkozótól.
  A feldolgozott PET palackot viszontláthatom az üzletek kirakatában pl. póló formájában.


  Az meg egy nagy kamu, hogy a műanyag csomagolás a legolcsóbb! Csak kényelmes.
 • vinczeatti #7 2009. november 9. 19:06

  10
  na jó. A bortot is szeretem :p
 • Belle Morte 2009. november 9. 19:06

  11
  Többnyire igaza van, de azért megnézném azt az embert aki egész élete során a csapból folyó "ivóvízen" él...
 • [ törölt felhasználó ] 2009. november 9. 19:06

  12
  évell=évvel
 • [ törölt felhasználó ] #11 2009. november 9. 19:11

  13
  Szerinted a Tuskó gazdaságos palackos víz honnan van?
  Ha van időd menj el pl. Albertirsára, a magyarországi palackosvizek kb. 70%-a ott készül. Legutóbb amikor ott jártam kb. 12 féle különböző ásványianyag tartalmú víz készült ott, viszont csak egy kútjuk volt!
  Hogy is van ez?
 • vinczeatti #13 2009. november 9. 19:14

  14
  Azok szódavizek. Igyatok borszékit ;)
 • HITO 2009. november 9. 19:16

  15
  Az összes szemét a világon 8% át teszi ki mindössze a környezetszennyezésnek...a legtöbbet a gyárak által kibocsátott gázok,és PL az aroma,műanyaggyártás melléktermékeit a természetbe bocsátják.
  a maradék 92%-ról meg azért nem beszélnek,mert pl au USA,Kína azt hiteti el a világgal hogy ezek okozzák a legnagyobb problémát,elterelve ezzel a figyelmet arról amire IGAZÁN kéne figyelni.
  Csak Amerika és Kína nem írta alá a káros gáz,anyagkibocsátás csökkentéséről szóló szerződést.
  De hát ez is olyan típusú dolog hogy nem mondhatjuk ki,de az akinek nem dugja be a fülét az USA,Kína az tudja.
  Abba kéne hagyni ezt hogy még a (pet palackokra figyeljetek) dumát mert egyrészt nem kéne segíteni ezekben a hazugságokban ezeket a nyomorultakat,valamint a normális dolgokra kéne odafigyelni.
 • 2009. november 9. 20:35

  16
  a pet palack dolog téll 1 nagy hülyeség, mert az csak 1 aprócska kis pont a környszennyezésben. nem mintha nem jelentene vmit az ha nem lennének(lenne helyette más). De ha igazán nagy környezetvédelmi dolgot akar elérni az ember akk nem az eccerű 7köznapi embereket kellene basztatni ilyen szarságokkal, hanem szétnézni a nagyvilágban és leállítani a szennyző gyáróriásokat;)
  unokanővérem pl volt kint pekingben az olimpinán és szennyezett, büdös vacak levegő(csak hasonló) volt kint, pedig előtte vagy 1hónappal leállították a gyárakat, mer ha mennek akk úgy füstölnek h nem lehet látni a következő utcába se.
  Meg vmelyik évben is felrobbant az USA-ban vmien gyár és raktár rengeteg radioaktív szeméttel és beetették a néppel h nem káros. szted?;)
 • 2009. november 9. 20:35

  17
  há' írd ki a nevem Teeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!! :Dbazmeg
 • jedilovag 2009. november 9. 20:36

  18
  bazmeg
 • jedilovag 2009. november 9. 20:36

  19
  ezzez 3szorra már írja a nevem is :yeah:
 • fulee9999 2009. november 10. 03:42

  20
  Én a szelektív hulladékgyűjtésről akkor mondtam le, amikor megláttam, hogy a több különböző gyűjtőkonténerből a kukások egybeöntik a szemetet, és ugyanúgy elviszik mint a "vegyes" szemetet...
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!