Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Született: 1949 Egyesült Államok

Állampolgárság: Amerikai

Ismert: Illusztráció, pin-up art

Olivia De Berardinis, szakmai nevén Olivia, egy amerikai művész, aki híres női festményeiről, amelyeket gyakran pinup-művészetnek neveznek. Az 1970-es évek közepe óta dolgozik ebben a műfajban, 1985-ben a Playboy munkatársa lett. 2004 júniusára saját havi összefoglaló oldalt kapott a magazinhoz, amely sok éven át folytatódott, gyakran Hugh Hefner által írt feliratokkal jelenik meg.

Életrajz

A New Jersey állambeli Elizabeth-ben tanult De Berardinis 1967-ben Manhattanbe érkezett, ahol beiratkozott a School of Visual Arts -ba. 1970 és 1974 között New York városának Soho negyedében élt, ahol minimalista festményeket készített. De Berardinis egyike volt azoknak az új művészeknek, akiket a Connecticut állambeli Ridgefieldben található Aldrich Kortárs Művészeti Múzeum 1972–1973-as második éves kortárs reflexiójában mutattak be. A 18 új művész egyikeként is bemutatták a „Tizedik évforduló, Larry Aldrich Kortárs Művészeti Múzeum 1964-74” rendezvényen, olyan ismert művészekkel, mint Eva Hesse, Agnes Martin, és Frank Stella.

1975-re a pénzügyi nyomás arra kényszerítette De Berardinist, hogy kereskedelmi műalkotásokat fessen. Visszatért a gyermekkorában megszerzett készségekhez, nőket festett. Dolgozott folyóiratoknak és puhakötésű kiadóknak, reklámoknak és filmplakátoknak. De Berardinis gyorsan biztosította a rendszeres munkát, 1974-től kezdve erotikus fantáziákat festett férfimagazinok számára.

1977-ben partnerével, Joel Berennel elindították az O Card Company-t, hogy De Berardinis munkáit üdvözlőlapként adják ki. 1979-ben összeházasodtak, és létrehoztak egy másik céget, az Ozone Productions Ltd. -t, hogy eladja és engedélyezze Olivia műalkotásait. 1987-ben Manhattanből (New York állam) a kaliforniai Malibuba költöztek, ahol 2011-től laknak.

De Berardinis alkotásait művészeti galériákban mutatták be szerte az Egyesült Államokban és Japánban.

Nincs hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!