Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Előzmény: http://www.keptelenseg.hu/art/megiteles-vs-valosag-92757
Akit érdekel, a kiállítást is megnézheti: http://gallery8.org/hu/news/2/73/a-roma-test-politikaja-i-nincs-artatlan-kep-kiallitas

44 hozzászólás

 • Athesz 2015. március 17. 13:53

  1
  Megítélés vs valóság a nagy lófaszt....
 • tabi76 2015. március 17. 14:06

  2
  Cigány ay < moderálva > marad baszod.....
 • kléni 2015. március 17. 14:17

  3
  És ezek után még legyek büszke arra, hogy magyar vagyok. Szánalmasok vagytok.
 • kisja 2015. március 17. 14:24

  4
  Én nem az öltözéke, bőrszíne alapján ítélem meg az embereket! Az öltönyösök amúgy is nagyobb gazemberek...
 • pubyteso 2015. március 17. 14:41

  5
  Nem tudom mit vártál, aki járt olyan külvárosban, ahol honos e nép, ettől ezerszer durvább dolgokat lát, és itt nem feltétlen az öltözködésről beszélek. De ha nem is egy ilyen konkrét környékről beszélünk, hanem mondjuk az általános jelenlétükről 98%-ban bűnözőkről, és csövesekről beszélhetünk, a maradék munkából tisztességesen élő 2% előtt kalapot emelek. Nehogy már rasszistának minősítsen bárki azért, mert reálisan látom, érzem a bőrömön a valóságot. Több száz év állt rendelkezésükre integrálódni, nem sikerült, hova ragozzuk ezt tovább?
 • Airmen 2015. március 17. 14:49

  6
  A jobboldali a kihalt ága a cigánYoknak :D
 • ededas #4 2015. március 17. 14:56

  7
  @kisja: A bőrszínben egyetértünk, de az öltözék az nagyon más tészta. Az öltözködés az önkifejezés egyik elsődleges eszköze, akár a mimika, testtartás, szókincs/szóhasználat stb.
  Ha az öltözködés nem számít egy ember megítélésénél, akkor mi számít?
 • syn7h37ic 2015. március 17. 15:00

  8
  Ugyan már... A gazember úri módon öltözve is ugyanolyan gazember, a becsületes pedig rongyokban is az marad.
  Nem a ruha teszi az embert. Az embert a tettei határozzák meg. Felőlem lehet czigány néger arab kínai, vagy bármilyen náció, ha becsületes, az tisztelni való, ha gazember, akkor lógjon!
 • kléni #5 2015. március 17. 15:04

  9
  @pubyteso: Egy dolgot felejtesz el. A képek feltöltésével nem a valóság nagy fájdalmait akartam iderakni, nem akartam bárkit is megvédeni, se nem letámadni a < moderálva >ságot. Én egy fotós 8 képét töltöttem fel, ugyan úgy, mint korábban a másik posztban is felraktam hasonló képeket. Hogy a bemutatott emberek amerikaiak, < moderálva >ok, afrikaiak, vagy ahogy kisja mondta, gazdagok, vagy politikusok, engem aztán csöppet sem érdekel, mivel mindig, minden csoporhoz tartózók között van olyan, aki kivétel. Nem érdekel, hogy a < moderálva >ok hány %-a ilyen, sem az, hogy a másik részük mit csinál, mert se nem védem őket, se nem vagyok ellenük. Ez itt művészet. Erre mi az első három kommentelő reagálása? Mocskos < moderálva >ok. Ennek semmi köze nincs a képekhez, csak sima rasszizmus. Ez az, ami szintén ugyan annyira undorító, mint a < moderálva >ság nagyobb részének tevékenysége, hogy reflexből mínuszolták a posztot, amint meglátták, hogy az < moderálva >okkal kapcsolatos. Nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy a < moderálva >okról kialakult kép nem valótlan, és elítélem én is azt, aki bűnöző, de ebben a posztban ez legkevésbé sem érdekel. Ha erről akartok vitázni, menjetek máshova.
 • kisja #7 2015. március 17. 15:10

  10
  @ededas: Azért írtam ezt, mert voltak olyan ismerőseim, akik elég csövesnek néztek ki, meg bőrszerkó, meg ilyenek, de amúgy jófejek voltak. Persze, ha ránézünk valakire, megpróbáljuk megítélni milyen is lehet, nekem a trendiség az, amit nagyon utálok! Lehetne folytatni, de fölösleges, tudjuk miről beszélünk!
 • genyokapitany 2015. március 17. 15:10

  11
  Tapasztalat vs propaganda.
 • genyokapitany 2015. március 17. 15:19

  12
  @kléni: Pont elég szerecsenmosdatás ömlik nap mint nap a médiából, hogy minden jóérzésű ember csuklóból a pokolba kívánja az összes kokettót. Főleg, hogy gyökeresen más az ember tapasztalata, mint amit ezek a képek sugallnak.
  Mindig a többségi társadalom van cseszegetve, mert nem ad elég segélyt/rasszista/kirekesztő/idegenellenes.
  Tudomásul kell venni, hogy ez itt Magyarország, akinek nem tetszik visszamehet oda ahonnan ideette a fene.
  Miután tisztességesen dolgozott és fizette az adókat gyarapította a nemzetet, UTÁNA lehet sorbaállni tiszteletért meg megbecsülését.
 • pubyteso #9 2015. március 17. 15:26

  13
  @kléni: értem, hogy mit akarsz mondani, és egyet is értek, az egyes emberekből áradó tömény gyűlölet, és ennek megnyilvánulásai valóban nem tolerálandó, ugyanis ezek nem vezetnek megoldásra. A művészettel kapcsolatban, és tényleg nem kötözködni akarok, de ha a második képen a valóság van, és így látnám az utcán az emberünket, nem feltétlen villannának be az agyamba az első képen megjelenített formájukban, ezt ugyanígy gondolom az előző fekete bőrű embereket ábrázoló posztoddal kapcsolatban is
 • pubyteso #13 2015. március 17. 15:31

  14
  @pubyteso: szóval szerintem ez pont nem azt a hatást váltja ki az emberekből, mint ami a célja lett volna a művésznek, mert ugyanígy nem működik fordítva sem a dolog, egy agyontetovált farmeres trikós csávóról nem fogod azt gondolni, hogy az egy pap pl.
 • ededas #12 2015. március 17. 15:32

  15
  @genyokapitany:
  "Miután tisztességesen dolgozott és fizette az adókat gyarapította a nemzetet, ..."
  Ezzel azért vigyáznék, mert tartok tőle, hogy egy-két WC-s nénin kívül senki sem jutna át a rostán...
 • Athesz #12 2015. március 17. 15:51

  16
  @genyokapitany: Nana ezzel óvatosan a nemzetet gyarapítja kérés nélkül is csak a többi opció sántít xD
 • uramisten 2015. március 17. 15:52

  17
  Nekem baszott elvontnak tűnik ez a kiállítás, tökmindegy, melyik oldali képet nézem.
 • kléni #14 2015. március 17. 15:59

  18
  @pubyteso: Hát, akkor te mit képzelsz el? Itt a készítő elképzelt egy másik foglalkozást az embereknek az alapján, hogy hogyan néznek ki, arcvonalak, testtartás, stb. Az embert kinézete alapján hozzá lehet kapcsolni egy másik életstílusú csoporthoz. Szerinted az első, vagy a negyedik képen jobb oldalt lévő nő nézhetne ki úgy, mint a 4. bal oldalán lévő? Szerintem nem járt annyira túl messze a készítő, én egyedül a 7. képről nem feltételezném, hogy összekapcsolódnak, de a többi megállná a helyét.
 • Athesz 2015. március 17. 16:11

  19
  Persze te kis naív idealista csak rólad ordít h életedben nem láttál testközelből < moderálva >t különben nem írnál ilyen istentelen baromságot.

  Megállná a helyét pff nem nem állná meg a < moderálva > 3 dolgot csinál.
  - 10 évesen elkezd osztódni h 6 gyereke legyen mire te egyáltalán oda jutsz h magad eltartsd nem h a saját gyereked.
  - kötekedik,verekszik, rabol
  - és ordít a hivatalban miközben a markát tartja...

  És nem ez nem elvakultság, ezek közt nőttem fel egy kis faluban, láttam milyenek. 2 évet lehúztam egy hivatalban és most 1 éve vagyok rendszergazda a volt általános iskolámban ezek már ilyen korban olyan állatok h csak pislognál.
 • Athesz 2015. március 17. 16:13

  20
  Ja és ez a héten történt, egy szakmunkásképzős elsős gyerek ordított a buszmegállóban egy öltönyös taggal, hogy "Menj csak gürcölni hülye magyar én addig járok iskolába amíg muszáj mer' a faszomból megélek"....Szóval hagyjál a hülyeségeiddel.
 • kléni 2015. március 17. 16:20

  21
  @Athesz: Megállná a helyét =/= a valóságban minden roma így néz ki. Ne adj új értelmet a mondataimnak. Leszarom, a valóságban hogy néz ki a roma, és mit csinál. Ezek itt emberek, akikhez másik alakot kapcsoltak. A világ összes emberével behelyettesíthető lenne az a 8 ember, fajtól, vallástól, foglalkozástól, anyagi helyzettől, vagy bármitől függetlenül, mert minden kinézető archoz kapcsolódik egy másik fajta emberi csoport. Hogy felhasználta-e a képeket egy romavédő szervezet reklámra, és az (mint már mondtam) hogy a romák hány %-a él úgy, mint az a 8 ember, fikarcnyit sem érdekel, mert cseppnyit se kapcsolódik a poszthoz.
 • pubyteso #18 2015. március 17. 16:22

  22
  @kléni: ez így elég szubjektív, elképzelni el lehet, de ha az utcán a jobb oldali öltözékben találkoznék velük, én nem képzelném el őket a bal oldalnak megfelelően. A bal oldalon lévő képek negatív tulajdonságokkal "ruházzák" fel őket, a jobb oldalon stílusosan vannak felöltözve, így például a 4.-ről pont nem képzelném, hogy valójában a testéből él. valahogy nem állja meg a helyét ez a megítélés és a valóság megközelítés az én gondolkodásmódomban. Talán a 8-as lenne, amit el tudnék képzelni, mert nem áll olyan távol a két kép lényegi mondanivalója egymástól mint az összes többinél, egy zenész simán öltözködhet stílusosan a magánéletben, a többi mondhatni szöges ellentéte egymásnak
 • kléni #22 2015. március 17. 16:45

  23
  @pubyteso: De épp ezt kérdeztem. Ha az utcán meglátod a jobb oldalinak megfelelő embert, akkor hogyan máshogyan képzelnéd el őt, mint a bal oldalon lévő, a készítő által kitalált személy? Ez az egész lényege. Ez csak a képzeletről szól. A negyedik képen lévő ember nem örömlány, ahogy a nyolcas sem zenész a való életben. De az arcformájuk alapján akár azok is lehetnének. Képzelj magad elé egy akármilyen embert, akivel tegnapelőtt a boltban találkoztál. Nézd meg jól az arcát, a testét, és ruházd fel úgy, hogy a ruha által adott új személyiségnek továbbra is megfeleljen az arca/teste. A nyolcas kép jobb oldalán lévő emberből nem lesz zenész ettől, ellenben egy < moderálva >zenész arca pontosan nézhet ki úgy, mint a jobb oldalon lévő kiöltözött emberé, nem? Ez olyasmi, mint amikor egy idegennel telefonálnál. Csak a hangját hallod, fogalmad sincs, hogy kicsoda a telefonáló, nem ismered. De a hang alapján mégis el tudod képzelni, hogy hogyan nézhet ki, aztán lehet igazad van, lehet nem. Pl. egy rikácsoló hanghoz egyszerű egy kövérke, szúrós tekintetű embert hozzárendelni, ahogy egy félénk, visszahúzódó embernek is más lesz a hangja. Ugyan így lehet két típust is hozzákapcsolni egy kinézetű emberhez.
 • HUNlac 2015. március 17. 16:48

  24
  a sz.r sz.r marad, mindegy milyen a csomagolás!
 • intifada 2015. március 17. 17:01

  25
  mintha a ruha tenné becsületessé az embert... számtalan tömeggyilkost tudnék említeni akik mindig úgy néztek ki mintha a skatulyából húzták volna ki őket... az öltöny meg egyébként sem csinál senkiből ártatlant... jellemzően mindegyik csinosan felöltözik a bírósági tárgyalására, aztán mégis ki kell takarni a szemüket
 • kléni #26 2015. március 17. 17:53

  26
  @Immortal_Torusz: Legalább megpróbáltam. :)
 • bantukán 2015. március 17. 17:58

  27
  A ci..ny nem azért ci..ny mert olyan a bőrszine,hanem mert úgy viselkedik.Nem segít ezen a ruha.
 • pubyteso #23 2015. március 17. 17:59

  28
  @kléni: értem a gondolatmenetet, és lehet, hogy tényleg van aki másként lát egy ilyen embert, mint a valóság. A magam részéről ez nem igazán jellemző, valószínűleg ezért nem volt egyszerű megérteni a lényeget. Én a látottak alapján ""ítélkezek"" először, és szerintem az emberek többsége is így működik
 • Plague 2015. március 17. 17:59

  29
  Baloldali képek: mindennapok

  Jobboldali képek: "vádlott álljon fel", "Kanadában élünk dicsak", "Temetjük a Rikárdót", "Házasodik a Dzsesszika", "Terhespontokkal felvettek az egyetemre csájje", "Beszálltam a kisgrófó mellé more"
  A sorrend fiktív
 • cecelegy 2015. március 17. 18:39

  30
  Megboldogult nagyapam mondogatta hajdanan: "A czigany az czigany az annya picajaba is"
 • cancer 2015. március 17. 18:47

  31
  Nem vagyok én rasszista, de ezt a fajtát áttelepíteném a Holdra. Az a megdöbbentő, hogyha ilyen mértékben szaporodnak akkor nem kell egy évtized és többen lesznek mint mi, és akkor megváltoznak a függőségi viszonyok. xd
 • jk88 2015. március 17. 20:15

  32
  A "Megítélés vs valóság" cím félrevezető.
  Kérnék egy admint, hogy írja át "Valóság vs Adjuk rájuk valami normális ruhát egy fénykép erejéig"-re. :D
 • jk88 #27 2015. március 17. 20:22

  33
  @kléni: Ne játszd itt az álszentet. Feltöltötted ezt a libsi szart annak ellenére, hogy tudtad, hogy mi lesz belőle, csak azért, hogy aztán vidáman tolhasd a flame-et. Ha annyira a kis kedvenceid a tücskök, akkor menj ki Ózdon a < moderálva > sorra, és védd meg őket személyesen, ne itt szóban. Legalább másnap majd láthatunk egy újabb rablógyilkosságot a híradóban. kalap
 • jk88 #32 2015. március 17. 20:24

  34
  @cancer:
  - 1 fekete pont a Holdon, mi az?
  - 1 < moderálva > a Holdon.
  - 2 fekete pont a Holdon, mi az?
  - 2 < moderálva > a Holdon.
  - Sok fekete pont a Holdon, mi az?
  - Megoldás.
  :D
 • Athesz #35 2015. március 17. 20:40

  35
  @jk88: Az a baj ezek ott is gyorsabban szaporodnának mint ahogy döglenek még oxigén nélkül is xD
 • MJoe 2015. március 17. 20:42

  36
  Valaki cserélje le a poszt cimét "ku@vák, vén ku@vák és politikusok"-ra.
 • jk88 #37 2015. március 17. 21:19

  37
  @MJoe: "Ku@vák, vén ku@vák és a Tisztelt Miniszterelnök Úr". :D
 • MJoe #38 2015. március 17. 22:08

  38
  @jk88: Elöször Nekem is ez jutott eszembe.... :s
  lájk. kalap
 • metálpatkány 2015. március 17. 22:34

  39
  Báránybőrbe bújt farkas,
  Kecskének öltözött disznó
 • Airmen #38 2015. március 17. 22:51

  40
  @jk88: "Ku@vák, vén ku@vák és a gci" xD
 • Airmen 2015. március 17. 22:56

  41
  Akármit is mondanak egyesek, hogy jaj szegény kisebbség, az emberek a tapasztalatuk alapján meg tudják határozni, hogy valaki jó vagy rossz.
  A cigókról mindenkinek a bűnözés, túlszaporodás és még egyéb, egyáltalán nem pozitív dolog jut az eszükbe.Ezeket nem a gonosz nácikok találták ki.Már amikor idejöttek is utálták őket, ezért nem tudtak sehol megtelepedni az országban és ezért vándoroltak.Egyszer megnéztem a magyar rendőrség körözési listáját.10-ből 8 cigó volt.A 10millió lakosból hivatalosan 3-400.000 cigó van.Innentől kezdve mindent megmagyaráznak a statisztikák.Az Egyesült-Királyságban, Franciaországban vagy épp az USA-ban megjelölik az etnikumot is a hírekben.

  Aki káros a többségi társadalomra, az húzzon a francba.Ők úgysem lesznek soha sem magyarok, sem románok, sem semmi mások csak szökött indiaiak.
 • MJoe #42 2015. március 17. 23:19

  42
  @Airmen: Jááj de rásszistá váágy. Ne ci@ányozz fehér g.ci!!!
 • marcika 2015. március 18. 13:49

  43
  Még itt is a szutykokat kell nézni?:D sajnos többet látok lassan mint magort...
  Annyival másabb, hogy itt a ruha a lényeg, hogy gyulladjon rá mindre! :)
 • calisto 2019. szeptember 27. 12:26

  44
  Atomot nekik.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!