Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Őszi képek a Tisza mentén 2008

7 hozzászólás

 • cadmagician 2008. november 1. 09:18

  2
  ej, be kéne ruháznod egy tükrös gépre. ezek a kompaktok mindenre jók, csak jo képre nem. jok a tükröződők. ;) grat

  ha pl horizontot fényképezel, akkor valamelyik harmadba tedd a horizontot. ha olyan, amit akarsz kiemelni: talajt: horizon felső harmad, eget, horizont also harmad. hajrá ;)
 • vargacs33 2008. november 1. 10:47

  3
  cool gratgratgrat
 • tiszafoto #1 2008. november 1. 10:55

  4
  Köszi a tanácsokat!
  Valóban régi vágyam teljesülne egy tükörreflexes géppel, azonban pillanatnyilag egy finepix is előrelépést jelentett a korábbi 1, 3 mp-es nevenics géphez. Az emléktárgyaim között őrizgetek még, egy ZORKY tükörreflexes, két kilós gépet, 300-as optikával, de a filmes gépek ideje már lejárt.
  Remélem elérkezik az az idő is, amikor profi technikával, profi módon tudom a képalkotást gyakorolni, és a képeim üzenete valóban megfogja a nézőt.
  Lenne azonban egy kérdésem. Abban az esetben, amikor a felvétel helyéről pl a tükröződést, és a fákat egyaránt szeretném rögzíteni, akkor hogyan lehet a harmadolást megoldani? Várom tanácsodat!
  Mégegyszer -köszönöm a tanácsaidat!
 • Tomika009 2008. november 1. 10:56

  5
  de azért szépek! grat.
 • tiszafoto #4 2008. november 1. 11:04

  6
  Kösz!
 • cadmagician #3 2008. november 1. 14:18

  8
  . Abban az esetben, amikor a felvétel helyéről pl a tükröződést, és a fákat egyaránt szeretném rögzíteni, akkor hogyan lehet a harmadolást megoldani?

  pont sehogy. mert ott épp ez a lényeg. de pl a 4. dia, ahol a fák és a tisza van, ahol a madarak szálnak, az pl jobb lenne, ha nem középen lenne. próbáld ki, vágd le az alját vagy a tetjét, madaras után, ahol a korhadt fák vannak, ott pl a vizszint pont felső harmadba lenne jo,

  ahol a marhák vannak ott is vágd le a kép tetejét/alját, hogy mutat jobban. törekedj arra, hogy zavaró ojjektumook: faág, fatörzs, kuka, józsibá keze ne logjon bele a képbe, elvonja a figyelmet. ugyanígy, akkor a téma pici része ne logjon ki, pl lábfej, fejtető, jobbkéz, stb,

  az utolso képeden az utat bal oldalra teljes egészében belevettem volna, így a fa jobbra tolodva lett volna, jobban mutatna szvsz.

  fontos továbbá, hogy a tárgy a kép melyik oldalán van, jobb vagy bal. ennek is nézzél utána, ezt mindig keverem melyik mit "jelez". egyik a mozgást, másik a nyugalmat. (is)

  annyira profi én se vagyok, de mindenképp nézegess utána kompozíciós és alap dolgoknak. aranymetszés, rekesz, mélységélesség, zársebesség, ezek kapcsolata, stb. hajrá ;)
 • tiszafoto #6 2008. november 1. 18:37

  9
  Köszönöm a tanácsaidat!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!