Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Az Ayam Cemani névre hallgató különleges és ritka csirkefaj példányai 2500 dollártba (564 ezer forint) kerülnek, de így is van rájuk kereslet.
A tolla, a szervei és a húsa is fekete, így nagyon különleges fajról van szó. A csirkék színét egy különleges genetikai elváltozás, a fibromelanosis okozza

Az Ayam Cemani csirkét először 1998-ban importálta Európába az indonéz Jáva szigetről, egy holland tenyésztő, Jan Steverink. Jelenlegi készleteket Hollandiában, Németországban, Szlovákiában és a Cseh Köztársaságban tartják, ebből a ritka fajból.
Ázsiában mágikus erőt tulajdonítanak a fekete húsnak, különleges rítus ilyen állatot fogyasztani, de ott nem ilyen elképesztően drága a csirke.
Jelenleg még nem igazán indult be az Ayam Cemani kereskedelem, de egy amerikai tenyésztő, Paul Bradshaw szerint nyugaton is esni fog az ára, ha kicsit elszaporodik
Amíg 2500 dollárba kerül ez a fajta csirke, addig nem fognak rendszeresen ilyesmit feltálalni sehol. A piac nem nagy, de folyamatosan növekszik a kereslet.
Paul Bradshawnál már most nagyobb a kereslet ezekre a csirkékre, mint a többi különleges szárnyasára.:cool::cool:

10 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!