Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Egy rövidke történetben. 

22 hozzászólás

 • pushup 2019. augusztus 21. 22:09

  1
  - lui, áj tink, disz iz dö bigining of ö bjutiful frendsip
  - áj dont tink so
 • _V_ 2019. augusztus 21. 23:16

  2
  A kutyánk épp 3 napja szabadult el és megevett 3 gyöngyi csibét. Televolt a pofája egyszerre többel is. Habzsolta őket, de szerencsére hamar észrevettem és így a legtöbb megmenekült. Valamiért sosem voltam nagyon kutyás... Megbízhatatlan állatok, amik minden más élőlényt megpróbálnak elpusztítani maguk körül. Sokat meg sem esznek, csak megölik, mint a macskát. Meg amúgy ez az ember legjobb barátja dolog is kikészít, amikor éves szinten több embert ölnek meg a kutyák, mint mondjuk a cápák vagy a krokodilok együttvève... >< Csak amerikában több, mint 4,5 millió kutyaharapás történt 2018-ban... És ez csak a regisztrált.
 • _V_ 2019. augusztus 22. 00:01

  3
  (De azért szeretem a kutyákat.)
 • zsoltee #3 2019. augusztus 22. 00:33

  4
  @Árpi: Hát a kutyais össztön lény, amúgy sok minden múlik a nevelésen, de nem egyszerü más állatokhoz szocislizálni, volt egy német juhász és kettő tacsi, a macskát anno 3 hónapomba telet hozzájuk szoktatni, de utána nem hajszolták az idegen macskákst sem.
 • zsoltee 2019. augusztus 22. 00:33

  5
  *szocializálni*
 • zsoltee #3 2019. augusztus 22. 00:34

  6
  @Árpi: milyen fajta kutyaamúgy?
 • _V_ #6 2019. augusztus 22. 08:11

  7
  @zsoltee: Nem mi neveltük kiskorától sajnos. 4 hónapja van nálunk. Persze próbáltuk nevelni naphosszat, de nem sok sikerrel. :/ És puli meg pumi keveréke.
 • Luckye #2 2019. augusztus 22. 09:08

  8
  @Árpi: Hát, fajtától és neveléstől is nagyon függ. Az egyik szomszédunk Golden Retriever kutyája imádja a macskáinkat, össze is haverkodtak. Ő egy ujjal sem nyúlna hozzájuk. A másik szomszéd farkas kutyája viszont isten őrizzen, hogy áttévedjen...
  A statisztikáról pedig annyit, hogy azzal lehet a legjobban hazudni. Az éves harapásszám mellé le kellene írni, hogy:
  - Hány kutyát tartanak és ez hány emberre oszlik meg
  - valamint azt is meg kellene nézni, hogy hány ember találkozik testközelben cápával és krokodillal, és abból hány a halálos baleset,
  Ezekkel a számokkal kiegészítve már nem biztos, hogy a kutyanyerne...
 • _V_ #8 2019. augusztus 22. 09:25

  9
  @Luckye: Persze, ez nyilván való. Hát gondolod, hogy úgy értettem, hogy a kutyaveszélyesebb, mint a krokodilok ? rotfl Ugyan, dehogy. Én arra akartam rávilágítani, hogy a kutyák egyszerűen ragadozó állatok, akárhonnan nézzük is. A mi kutyánk amúgy nagyon szereti a cicánkat. Vele semmi baja, bújnak egymáshoz, de a szárnyas állatokat egyszerűen gyűlöli. Még egy pillangóra is vicsorogva ugat. rotfl De ha lát az utca másik oldalán egy vezetéken egy galambot, még azt is örjöngve ugatja. Tisztára kikel magából, ha szárnyas állatot lát. ><
 • Pocoknyuuu #9 2019. augusztus 22. 10:15

  10
  @Árpi: Igaza van Luckye-nak fajta és nevelés függő. KutYák között nőttem fel, szerintem azok lesznek fogyatékosok, amelyekkel nem foglalkoznak eleget, vagy a gazda nem érti a nyelvüket.
  A kutYának főnök kell, aki megmondja mi a helyes és mi nem, kontrollálja, tanítja, akire felnézhet.
  Az agyon-vissza símogatott, kanapén ugráló elkényeztetett vakarcsok szokták megharapni azt akit lehet, sokszor saját gazdájukat is.
  A kutYát néha jól el kell p_csázni ha rosszat tett, de egyszerre és nem 10 perc múlva és ahányszor csak lehet, emlékeztetni, hogy nem ő a főnök.
  Régen faluhelyen csak úgy időszakonként is el szokták, hogy ne felejtse :D Manapság azt mondják állatkínzás, pedig kell a neveléséhez, az évezredes mellettünk töltött idő alatt így bántak vele, most meg hirtelen egyenrangúvá tesszük..
  Próbáld ki, ha legközelebb megtámad egy galambot, kergesd meg seprűnyéllel, nem kell eltörni rajta, de csapjál oda neki és egyrészt tisztelni fog, másrészt leszokik róla.
 • yust #3 2019. augusztus 22. 11:00

  11
  @Árpi: Rizzsel vagy krumplival? :P
 • zsoltee #10 2019. augusztus 22. 11:33

  12
  @Pocoknyuuu: Hát az ugaz, hogy a kutyának láttnia kell benned a falka vezért és az nem a verésben nyilvánul meg. Ha láttja benned falka vezért alá rendelt lesz, ha nem maximum félni fog.
 • zsoltee 2019. augusztus 22. 11:34

  13
  *igaz*
 • zsoltee #9 2019. augusztus 22. 11:36

  14
  @Árpi: Hát a kutyalegtöbb esetben egy gazdás és sokminden függtől függ, kor ill. hogy bánt vele az előzö gazdája stb
 • Pocoknyuuu #12 2019. augusztus 22. 12:13

  15
  @zsoltee: Én sem mondom, hogy agyba-főbe kell verni, vagy sérülést okozni, de nézd meg az állatvilágban hogyan dől el ki a falkavezér. Nem szép szóval..
  Vagy akár egy Fekete István könyvben hogyan nevelték a kutYákat.
  Gyerekkoromban a nagyszülőknél néha 8-10 is volt, öregapám kemény kézzel tartotta őket, olyanok voltak, mint a katonák.
  Szerintem azt kell elérni, hogy soha eszébe sem jusson ellent mondani, ha pedig jól viselkedik és pl. megcsinál egy feladatot, akkor végletekig dícsérni, akkor majdnem kibújik a bőréből és alig várja, hogy ismét kapjon egyet.
 • Beliál #2 2019. augusztus 22. 19:10

  16
  @Árpi: talán azért mert több kutyavan az emberlakta területeken mint cápa.
  A kutyaaz ember legjobb barátja,mert mindkettő hajlamos a környezete pusztítására,ha belegondolok jobbat nemis találhatnánk.
  A kutyát nem kell verni,persze ha a gazdája nem ért nagyon az állatokhoz akkor nincs más mód néha-néha fájdalom küszöb határán(nem szabad bottal ütni,sokkal nagyobbat üthetsz vele mint szeretnéd).Egy-két atyai pofonba nem hal bele.

  A hátsò területet felosztottam a kutyával,kiröhöghettek de kijárok "megjelölni" nem ordítozok,morgok vele.Próbálok a legállatiasabban viselkedni,amit úgy gondolok hogy neki természetes lehet.
  Hiszitek,vagy nem, szemmel lehetirányítani.Félmozdulatokból tudja mit akarok,ha ki akar menni a területéről engedélyt kér,addig néz és vár amíg nem bólintok.Én még kutyát így nem szerettem mint ezt.
 • _V_ #16 2019. augusztus 23. 09:50

  17
  @Beliál: Nekünk így kb. 20 év alatt 3 kutyánk volt, amire azt mondtam, hogy na ő egy jó lelkű állat. Mindegyiket úgy szerettem, hogy rendesen megsirattam, mint egy családtagot. Ha eszembe jutnak, a mai napig könnybe lábad a szemem. Nagyon szeretem a kutyákat. A JÓ kutyákat ! És ez alatt nem azt értem, hogy számomra az a jó, ha mindig engedelmeskedik meg ilyenek, hanem ha egyszerűen jó indulatú az állat a családjával szemben és tiszteli a gazdája parancsait. Sajnos ez a kutyink most nem ilyen. Elég szökős és sunyítós. :( Talán rosszul nevelték. Próbálkozunk helyrehozni, de azt is észrevettem már, hogy van, amin nem lehet változtatni, mert minden Kutya egy egyéniség. Ezért van az, hogy a rendőrkutyákat is nagyon kiválogatják. Ők is tudják, hogy vannak olyan állatok, amiket bizonyos dolgokra nem lehet megtanítani/rávenni.
 • Beliál #17 2019. augusztus 23. 13:46

  18
  @Árpi: Mennyit vagytok körülötte napi szinten?Nem úgy hogy az asszony otthon van, ès 2 óránként kiszalad az udvarra ahol a kutyavan.Akkor is ha nem foglalkoztok vele mennyit töltötök egymástól pár méterre?
 • _V_ #18 2019. augusztus 23. 14:20

  19
  @Beliál: Sokat. Szabad vagyok, szóval van időm rá. Próbálom tanítgatni jutalom falatokkal is, stb... De a szárnyas állatokra egyszerűen kiakad.
 • Pocoknyuuu #19 2019. augusztus 23. 19:01

  20
  @Árpi: Pedig egy jó kip_csázás nem ártana neki az tuti. Meg Nektek sem. Mindenkinek jót tenne néha :D
  De ha nem akarsz kicsit sem rálegyinteni, van más alternatíva. Vegyél elektromos pórázt. Hihetetlen milyen dolgokat meg lehet tanítani vele.
 • Pocoknyuuu #19 2019. augusztus 25. 12:27

  21
  @Árpi: jajj nagyrészt csak vicceltem ám, gondoltam hátha rákattansz a témára, de nem ... rotfl
 • _V_ #21 2019. augusztus 25. 14:15

  22
  @Pocoknyuuu: Nem is láttam, hogy írtál. xd
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!